Mitä kuntosalilla oikeasti tehdään

Pumpui

Punttiksella nostellaan painoja, pyyhitään hikeä ja viuhdotaan menemään juoksumatolla, eiköstä? Väärin. Salilla odotellaan. Ja istuskellaan. Ja seisoskellaan. Ja odotellaan vähän lisää.

 

Pidän kovasti salitreenistä, mutta sarjojen välisestä odottelusta en tykkää sitten ollenkaan. Lihaksia pitäisi lepuuttaa kunnolla maksimisuorituksen saavuttamiseksi, mutta kun ei mitenkään malttaisi aina muutaman toiston jälkeen seisoskella, ravistella ja tylsistyä. Luin taannoin jostain, ettei edes rasitettujen lihasten venyttelemisestä sarjojen välissä ole kunnolla hyötyä.

Kävin tänään myöhään illalla salilla, ja meno näytti melkoisen koomiselta, kun kolme kaapin kokoista korstoa hengaili toimettomana muuten tyhjässä kellarikopissa. Yksi luki lehteä mietteliäänä, yksi pisti potslojo maaten penkille ja yksi vain tuijotti tyhjyteen.

Miten te viihdytätte itseänne taukojen aikana? Hyvät neuvot ja takuuvarmat niksit otetaan mieluusti vastaan.

Kommentit

Saara S.
Saara Sarvas

Jos  leikkikaluna on älypuhelin, niin Where's my Waterin yhden kentän läpäisy on aika hyvä palautumisaika! Paitsi jos kenttä on tosi tosi tosi vaikea.. Siitä sitten saa hyvät agret seuraavaa sarjaa varten :).

ps. Ostin mm. sun inspiroimana fivefingersit. Ovat aika VEKKULIT!

Lotta Katariina
Pumpui

Okei, pitääpä kokeilla. Draw Something vois kanssa toimia... :)

Hienoa, kerro sitten miltä FF:t tuntuvat!

 

 

Jenni Lindqvist (Ei varmistettu)

Täällä saapasmaassa punttisaleilla käy koko ajan aika vilkas puheensorina. Harvassa on ne tuppisuut jotka ei vaihda edes muutamaa sanaa toisten treenaajien kanssa. Myös salin henkilökunnalla on usein puheenjohtajan rooli, ja he pitävät huolen että uudenkin kävijät saavat suunvuoronsa ja että treenaamisesta syntyy kaikille antoisa sosiaalinen tapahtuma :-)

Lotta Katariina
Pumpui

Jenni: Kuulostaa hauskalta, joskin vähän oudolta näin suomalaiseen tuppisuisuuteen tottuneena :D

Mä itse asiassa tehostan mun treeniä niin että teen vuorotellen esim. jalkaa ja käsiä, eli varsinaisia taukoja ei tule.  Tän takia käynkin usein salilla arkipäivisin tai illalla, jollon porukkaa on vähän ja tämä onnistuu. Eli mä seilailen eri laitteiden väliä vaan puolet ajasta :D

Lotta Katariina
Pumpui

Peepi: toi on tosiaan kätevää silloin kun on väljempää. Mikään ei kyllä ruuhka-aikaan ärsytä enempää kuin että joku hyväkäs on ominut kaksi tai kolme pistettä itselleen ja rullaa niiden välissä :D

Miia_pau
Kolmas linja

Olen varmaan jotenkin outo, mutta en kyllä yleensä erityisesti pitkästy sarjataukojen aikana. En kyllä toisaalta koskaan katso kellosta, että pidän tarpeeksi taukoja, yleensä teen seuraavan sarjan kun hengitys on tasaantunut ja välitön kuolemanpelko väistynyt :D Tauolla kuuntelen musiikkia, räplään ipodia ja hörpin vettä sekä ravistelen ja oion jäseniä. 

Sen sijaan toisten tauot ottaa päähän. Tai lähinnä se, että molemmat kyykkyräkit on varattu, ja varaajat ovat lastanneet tankoon kilotolkulla rautaa. Sitten se kiskotaan kerran ylös hampaat irvessä ja palautellaan viis minuuttia. Ja sama uudestaan. Ja uudestaan. Grr! En jaksa odottaa!

Asiasta mainoskatkoon: lähestyvä kolmekymppisyys alkoi jännittää, ja otin ja perustin sivuprojektiblogin, jolla yritän tsempata itseni fyysisen suorituskyvyn huipulle ennen väistämättä seuraavaa rapistumista, klik! Kiitos inspiraatiosta aiheeseen muru!

Lotta Katariina
Pumpui

Hyvä Miia! Jee! Sit voidaan pitää treeni/blogimiittejä :D

Vierailija_Sini (Ei varmistettu)

Kuten Peepi_kin jo mainitsi, salitreenin voi tehdä myös ilman taukoja. On kuitenkin totta, että etenkin ruuhka-aikaan useamman laitteen varailijat ärsyttävät. Patteriharjoitus kannattaakin suunnitella niin, että liikkeet voi tehdä mahdollisimman lähellä toisiaan, jotta siirtymisiin ei menisi aikaa ja laitteet/painot olisivat siis mahdollisimman vähän aikaa varattuna. Ja jos tekee treeniä vapailla painoilla ja taljalla, voi yleensä huolettomammin varata niitä hiukan itsellään.

Treeni-intoa jatkossakin! :)

Jari (Ei varmistettu)

Minulla oli monesti tapana taukojen aikana kerailla niita puntteja ja kasipainoja takaisin telineisiin. Yleensa ne isoimmat korstot jattaa kaikki puntit lojumaan pitkin lattioita niin jarjestelemista riittaa.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.