Mitä minun sisälläni on?

Pumpui

33,4 litraa nestettä, ainakin. Ja 3,35 kg mineraaleja. Vasemmassa kädessä 70 grammaa vähemmän lihasta kuin oikeassa. Tämän ja paljon muuta sain tietää itseni sisällöstä, kun kävin kehonkoostumusmittauksessa. Muutama kauhistuskin tuloksiinkin mahtui.

Näin paljon dataa sain itseni sisällöstä InBody-kehonkoostumusmittauksessa.En ole koskaan erityisellä hartaudella miettinyt, mitä kaikkea sieltä nahan alta oikein löytyy. Päätin kuitenkin mennä InBody-kehonkoostumusmittaukseen, kun se kuntosalilleni saapui.Jostain syystä hifivaakaa muistuttavan laitteen päälle nouseminen pelotti. Entäs jos masini paljastaisikin jotain ihan kamalaa sisuksistani? Eniten huoletti elimiä ympäröivän rasvan määrän paljastuminen, etenkin kun edeltävä viikonloppu oli mennyt juopotellessa ja hyvää ruokaa syödessä.Tulokset olivat mittaajan mukaan oikein hyvät, tyypilliset urheilevan nuoren naisen lukemat. Tämä oli kiva kuulla, mutta samalla tietenkin pieni pettymys. Olisipa ollut hauska kuulla, että kropassani on jotain erityistä! Rasvaprosenttini oli 21,2, mikä on aika lähellä ihannemäärää (naisilla 22). Erilaisten nesteiden osuus kroppani koostumuksesta yllätti, vaikka eihän sen pitäisi olla uusi tieto kellekään koulun biologian tunnilla istuneelle. Kun lappu on kädessä, erilaisten nesteiden, mineraalien ja rasvojen määrä konkretisoituu oudolla tavalla. Jaa tuota minussa sitten on. Ei siellä maksan ympärilläkään mainittavammin fättiä sitten ollut.Mielenkiintoisimpia lukemia mittauksessa olivat ihannepaino ja peruskulutus. Laitteen mukaan silloinen painoni, 58,1 kiloa, on juurikin ihannepainoni. Tuon lukeman kuuleminen tuntui melkein pettymykseltä. Olisin lähestulkoon toivonut, että ihannepainoni olisi ollut muutaman kilon vähemmän, jotta olisin voinut tsempata ja pudottaa pari kiloa. Järjellä ajateltuna on kyllä hyvä tietää, että kroppani on löytänyt nykyisen lihas- ja kuntotilanteen huomioon ottaen itselleen optimaalisen painon.Isoin herätys oli kojeen laskema peruskulutus: jos en tee päivän aikana yhtään mitään, kroppani kuluttaa 1 358 kilokaloria vuorokaudessa. Se on ihan tolkuttoman vähän! Pistää perspektiiviä laiskoille päiville ja sille, paljonko silloin viitsii suuhunsa pistää.Parhaiten mittauksessa saatu data asettuu suhteeseen, jos käy mittaamassa itseään säännöllisin väliajoin. Keväällä voisin astua kojeeseen uudelleen. Jos sitä vaikka olisi saanut sinne vasempaan haukkariin sen uupuvat 70 grammaa, niin olisi täysin tasapainossa! 

Kommentit

Hear Hear!

Eikös tuo peruskulutus tarkoita periaatteessa sitä, miten paljon energiaa kroppa käyttää peruselintoimintojen ylläpitoon? Eli käytännössä pitäisi vain lojua paikallaan, jotta vain tuo tulisi kulutettua. Ainakin useissa mittauksissa se on, en tiedä jos mittaaja on sinulle sanonut muuta.

Lotta Katariina
Pumpui

Juu, sehän se on. Taisin muotoilla tuohon jotenkin epämääräisesti sen. Tuntuu vain tosi pieneltä määrältä, kun miettii kuinka helposti sitä tulee syötyä pari tonnia vaikka ei liikkuisi kuin portaat alas ja töihin :D

 

 

Hear Hear!

No, varmasti se töissä puuhailukin kuluttaa jo yllättävän paljon enemmän kuin koomailu. :D

Mulla itseasiassa on joskus päiviä, jolloin en meinaa saada edes tuota 1300 kaloria syötyä. Syön siin mielestäni normaalisti, mutta liiankin kiltisi. Pidän siis ruokapäiväkirjaa ja toisinaan havahdun illalla siihen, että tässähän on kerätty nyt ihan liian vähän ja sitten yritän keksiä, että mitä siinä vielä vetäisi, kun ei nälkäkään ole.

Lotta Katariina
Pumpui

Mulla taas on päinvastainen ongelma, eli pohjaton ruokahalu eikä itsekontrollia. Välillä on pakko pitää jotain holttia, kun syön enemmän kuin mies, joka kuitenkin on huomattavasti isompi ja treenaa ahkerammin :D

Sea Legs

Ohh! wow. mä joskus kans tein jonkun kehonkoostumusmittauksen. tosin pari kolme vuotta sitten. nyt en kyl enää uskaltais.. hehe. Millos tuut testaa hotjoogan?

Lotta Katariina
Pumpui

Oisko rita jo ens viikolla? Pitää tankata annos sinua ennen kuin karkaat maailmalle... :)

Sea Legs

jesh. tiistaina :)

Tiipu
Tiina

onko toi kaikilla kuntosaleilla ;o

ne mis oon ite käynyt ei ole tuollaisista hienouksista tietoakaan!

Lotta Katariina
Pumpui

Taitavat kiertää noi Inbodyn tyypit eri kuntosaleilla, ja pysyväispisteitäkin on monessa paikkaa: http://www.inbody.fi/index.jsp?pid=188

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.