Munkkiniemi Muscle Beach

Pumpui

Tämän kesän paras treenipaikka löytyy meren rannalta.

Vaikka olen asunut Helsingissä jo yli vuosikymmenen, tunnen kaupunkia edelleen nolostuttavan huonosti. Osaan navigoida keskustassa ja itäisessä kantakaupungissa, mutta lännemmässä ja pohjoisessa olen aivan eksyksissä. Keväällä muutimme Akin ja koiran kanssa Munkkivuoreen, joka on osoittautunut alkuspeksejäkin paremmaksi paikaksi elää. Paitsi että sieltä fillaroi keskustaan parissakymmenessä minuutissa (minä), autoilee helposti muualle pääkaupunkiseudulle (Aki) ja läheltä löytyy metsää jonne pissiä (koira), on alueella ihan tolkuttoman hyvät ulkoilumahdollisuudet.

Läntisen kantakaupungin liepeet ovat koko ruokakunnalle vierasta seutua, joten olemme tutustuneet uusiin hoodeihin erityisesti juoksemalla. Jokaisella lenkillä on löytynyt lisää hienoja reittejä. (Olen jo alkanut speksailla suksia talven varalta, sillä monet reitit muuttuvat laduiksi jos ja kun lunta saadaan. Suksivinkit otetaan vastaan, olen hiihtänyt viimeksi seitsemännellä luokalla!) 

Olen tehnyt kesällä vain yhden kyykkytreenin viikossa ja keskittynyt muuten sekalaiseen höntsäilyyn ja juoksemiseen. Ruskeasuon ollessa kiinni ja muutaman muunkin luotto-perussalin suljettua ovet heinäkuussa meinasi tulla tenkkapoo, missä sitä oikein jalkojaan kiusaisi. Onneksi on Munkkiniemi Muscle Beach!

Munkkiniemen uimarannan painonnostoalue saattaa olla hieman epätasaisesti laudoitettu ja painot minuakin vanhempia, mutta perusasiat hoituvat ongelmitta. Puolen tunnin maastaveto- ja takakyykkyoperaation jälkeen muutaman kilometrin juoksu takaisin kotiin tuntui erinomaisen pahalta. Mestoilla olisi myös leuanvetotangot, street workout -häkkyrä (onko street workoutille muuten mitään järjellistä suomenkielistä nimeä?) ja kokoelma sekalaisia masiineja, ja vielä mahtavissa merimaisemissa. Kiitos kaikista mahtavista ulkoilu- ja ulkotreenimahdollisuuksista, toivottaa nimimerkki Kiitollinen veronmaksaja Munkkivuoresta.

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.