Olympia-aatteita

Pumpui

Olen tässä sairaslomani ratoksi katsellut paljon olympialaisia. Voisiko parempaa sairastamisviihdettä keksiä! Koko ajan tapahtuu, on draamaa ja suuria inhimillisiä voimainkoetuksia. Nuoria ja kauniita ihmisiä ponnistelemassa.

Olympialaiset herättävät myös hervottoman himon alkaa harrastaa uusia lajeja. Soutu vaikuttaa mahdottoman hauskalta! Ratapyöräilyssä saisi komeat reidet! Jousiammunnassa on outoa tenhoa! Samoin trampoliinihypyssä, viisiottelussa ja käsipallossa! Onkohan aikuisille telinevoimistelukouluja?

Harrastushimon myötä herää toki myös tuttu pieni harmitus siitä, että ei ole päässyt kokeilemaan kynsiään ammattiurheilijana. Entäs jos olisin aikoinaan jäänyt yleisurheilemaan Lappeenrannan Urheilumiehiin? Entäs jos olisin liittynyt vaihtarivuonna soutujoukkueeseen?

Onneksi on senioriurheilua. Uskon, että viimeistään näiden olympialaisten yleisurheilukisoja seuratessa kypsyy päätös mennä aikuisten yleisurheilukouluun ensi kesänä. Mutta missä välissä sitä opettelisi soutamaan? Mahtuisko kerrostaloasuntoon trampoliini?

Mitkä ovat teidän suosikkejanne olympialajeista?

ps. Kuumeista ihmistä nauratti ihan tolkuttomasti, kun skeet-kisan aikana selostaja ilmoitti "Kisaan saatiin ensimmäinen pummi." Ei siellä sitten ollutkaan mitään puistokemistiä vaan puhuivat vain hutiosumasta.

 

 

 

Kommentit

Minna J.
Oisko tulta?

musta joka lajissa on sama ongelma, se että ne saadaan näyttämään liian helpolta?! enkä suosittele trampoliinia kerrostaloon. mutta jotain kamalan koukuttavaa noissa kisoissa on, olipa kyseessä melkeinpä laji kuin laji.

Lotta Katariina
Pumpui

Olet oikeassa! Etenkin telinevoimistelijat saa temput näyttämään siltä, että kyllä minäkin ne pienellä harjoittelulla osaisin :D

tiiti
ite puin

Mä myös katsoin niitä telinevoimistelupoukkoilijoita, ja mietin, että montakohan sataatuhatta kertaa pitäisi itse loikata, ettei löisi päätään siihen puomiin :D Aikuisten telinevoimistelukouluja kyllä on, oon itse käynyt semmoisessa muutaman kerran, ja se oli sekä älyttömän vaikeaa, että hurjan hauskaa ja toi melkoisen konkreettisen käsityksen omien kykyjeni rajoista :D

Mä aloitan aikuisten telinevoimistelun tänä syksynä ja oon siitä ihan innoissani! Helsingissä siis ainakin löytyy muutamastakin seurasta.

Olympialaisia on kyllä mukava seurata, vaikka en kaikista lajeista sääntöjä tai pisteidenlaskua ymmärräkään :D Se onnistumisen ilo on hienoa, ja usein huippu-urheilijat osaavat myös epäonnistumisiin suhtautua lopulta hyvin. Myös palkintojenjakoseremoniat tuovat hymyn huulille joka kerta.

Lotta Katariina
Pumpui

Mä olen täällä pillittänyt monta kertaa kun joku on voittanut tai onnistunut :D

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.