Prahan ruokaterveiset

Pumpui

Vietin pitkän viikonlopun Prahassa. Kaupungin ihastelemisen, erinomaisen Vital Art Noveau -näyttelyn ja yleisen käpeksimisen lisäksi torstain ja sunnuntain välisenä aikana ehti tapahtua melkoinen määrä syömistä. Itse asiassa ihan älytön määrä, nyt kun jälkikäteen ajattelee.

Söin muun muassa:

  • Yhden elämäni herkullisimmista burgereista Kotleta-ravintolassa Náměstí republiky -aukion kupeessa: burgerista teki erinomaisen paitsi sen 200 gramman supermehukas pihvi myös ihan poskettoman hyvä, hieman pretzeliä muistuttava sämpylä. Suurena bursanrakastajana lämmin suositus tälle paikalle! Muukin ruoka oli ihan maistuvaa, jälkkärit ihania ja rommilista erittäin vaikuttava. 
  • Sian jalkaa perinteisessä ja tolkuttoman halvassa Pivnice U Rudolfinassa Kaarlen sillan kupeessa Křižovnickálla. Neljä tuoppia, melkoinen vadillinen possua ja hapankaalia sekä terästetyt kahvit maksoivat hädintuskin kaksikymppiä. Mahtava paikka, joskin sisätiloissa sauhuttelu jättää hajunsa vaatteisiin.
  • Kakkuja siellä sun täällä. Kaupungissa on runsain mitoin kahviloita, joista saa muutamalla eurolla sumppia ja maukkaita leivonnaisia. Fiineimmät kahvit vedimme Grand Cafe Orientissa, jonka sisustus ja Schwartzwaldinkakku olivat yhtäläisen ihania. 
  • Gulassia ja mykyjä kansankapakassa. Seuralainen sai leikkeen, jonka päällä oli töräys kermavaahtoa. Outoa? Ehkä vähän. Herkullista? Ehdottomasti!
  • Trdelnik-pullaa hunajaviinin kera torilla. Terassikausi avattu!

Voitte varmaankin kuvitella, kuinka raskaalta tämän päivän treeni tuntui moisen porsastelun jälkeen! Lisäpainoleuanvetoihin ei tosiaankaan tarvittu ulkoista lastia, sillä sisuskalut painoivat useamman päivän syöpöttelyn ja kaljanhörppimisen jälkeen melkoisesti. Toivottavasti seuraava reissu, kuukauden päästä koittava reppumatka Sri Lankaan ei mene ihan yhtä övereissä ruokameiningeissä! 

Kommentit

canadian pharmacies shipping to usa (Ei varmistettu) http://iitd.info/jwjQ

What's up i am kavin, its my first time to commenting anyplace, when i read
this paragraph i thought i could also create comment due to
this brilliant piece of writing.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.