Psyllium on psyllystä

Pumpui

Sain eilen työkaverilta kätöseeni purkillisen superfood-jauhetta. Sellaista, missä on huvittavan kuuloisia ainesosia kuten psyllium ja maca.

Ajattelin sitten ruveta superihmiseksi tänä aamuna ja imaista jauhetta banaanin, muiden hedelmien ja rahkan kanssa smoothiena. Ei muuta kuin naamaan vain.

Ai että oli hyvää pahaa! Superfood maistui pitkälti pupun kuivaheinältä. Vinkkejä siihen, miten tuon tympeän maun saa peitettyä otetaan kiitollisna vastaan.Onneksi oli kahvia ja Reissumiestä, muuten olisi mennyt aamu pilalle. Psylliumsoosi kuvassa oikealla.

Kommentit

Vieras Mies (Ei varmistettu)

Spirulina tuo pieniä annoksina raikkautta ja liian isoina pirtelö muistuttaa jotain Shrek räkää ja maistuu ruoholta. Ei sinänsä mikään yllätys, koska se on levää. Macan katkeruutta saa leikattua esim. neitsyt kookosrasvalla. Teelusikallinen riittää hienosti makeuttamaan ja maku ei ole voimakas, jos vaikka ei sattuisi pitämään kookoksesta. Samaa rasvaa voi luonnollisesti käyttää myös paistamiseen, vaikka superfood-kokeilut jäisivät :).

Miia_pau
Kolmas linja

Noiden superfood-ällötysten makuun pitää kai totutella pieninä annoksina, kuten yllä todetaan. Ei niitä erkkikään kylmiltään vedä ruokalusikallista, mut hei, kaikkeen tottuu paitsi siihen kuuluisaan jääpuikkoon p(s)yllyssä. Tai sit tyydy mustikkaan, se on tuttua ja hyvänmakuista superfoodia. Voisin myös kuvitella, että jos käyttäisit maitotuotteiden tilalla jotain rehuja, maku saattaisi peittyä paremmin. Rahka sit vaikka erikseen?

Aihe on ajankohtainen, kun ajattelin mennä ostamaan uuden blenderin. Vanhan rakkineen lasikulhoon on ilmestynyt halkeama, enkä enää uskalla surisutella sitä. Ajattelin hakea Wilfan tehomasiinan, katsotaan jospa jaksaisin sitten tehdä vähän ahkerammin voimajuomia. Suurin este tosin tähänkin asti on ollut se, etten kestä sitä ääntä heti herättyäni, pitää vissiin ostaa peltorit kanssa :D

Lotta Katariina
Pumpui

Vieras mies: Kiitos vinkeistä!

Miia: Juu, mietin että marjat saattais peittää sitä makua. Ja ehkei kannattais sitä niin runsaskätisesti sinne kulhoon ammentaa :D Oon kanssa haaveillut uudesta blenderistä. Mutta tosiaan, aamusuristelu on ihan kamalaa! Eikä sitä voi tehdä jos toinen vielä nukkuu :/

Dalmi
Arkisokka

Se maca on se joka maistuu... sonnalle. Psyllium on pelkkää kuitujauhetta, se ei maistu miltään. :) Marjoilla minäkin peittelen macan makua, ainoa mikä toimii (joten kuten). Mieluiten kuitenkin jätän macan kokonaan pois, sen hajukin jo pistää läpi kaikkien smoothieitten keskeltä.. Yök.

tiiti
ite puin

Minä kyllä kerettiläisesti kyseenalaistan tarpeen syödä jotain sellaista, joka aiheuttaa välittömän oksureaktion.

Mutta jos nyt sitä tahtoo syödä, niin voisiko sitä sontaa  (tykkään tuosta Dalmin kuvauksesta :D) vedellä erikseen tai jonain shottina, niin se ainakin minimoisi tuskan keston? Tietty ei ehkä se seesteisin tapa aloittaa aamu, sontashotti, mutta kuulostaisi vielä hirveämmältä vetää laimennettua sonnanmakua iso tuopillinen heti herättyä :D

Lotta Katariina
Pumpui

Tai sit vaan vetäisi lusikallisen tuota pulveria nassuun vaan. Turhaan sitä mihinkään nesteeseen sekoittaa :D

Dalmi
Arkisokka

Ei taida sekoittua kuin kuumaan veteen (kuuma kuppi sontaa aamutuimaan?), eli suosittelen tuota lusikalla naamariin -tekniikkaa.

 

(Tai sitten juo kahvin, ajanee aamuisin saman asian.)

Vierailija (Ei varmistettu)

Jaa, kerran kokeilin laittaa macajauhetta jugurtin sekaan -instant oksennusreaktio. Parhaiten se menee totutteluvaiheessa alas tuiman makuisten pakastemarjojen seassa smoothiessa. Kun laittaa karpaloa ja mustaherukkaa yms niin johan kulkee. Sanoin totutteluvaiheessa, koska itse kehitin macaan sellaisen jännän himon, että aamulla melkein kuola valui. Nyt muutamien kuukausien käytön jälkeen tuokin on kyllä tasoittunut.

Leväjauheista sen verran, että laadulla on väliä. Yksi chorella sai minut muutaman viikon käytön jälkeen oksentamaan kaiken ulos kunnon ruokamyrkytys-tyyliin. Nyt syön spirulinaa, joka maistuu ihan hyvältä jopa eikä aiheuta kyseenalaisia reaktioita.

-m-- (Ei varmistettu)

Mun mielestä psyllium maistuu ja haisee muovailuvahalta. Mutta käytän sitä kuitenkin kun jouduin gluteenitonta leipomaan. En kyllä sitä pelkällään mihinkään laittaisi :)

Macakin on hirveetä. Mä valkkaan kyllä superfoodeista vaan gojjit ja kaakaonibsit ja kaikki muut herkut, enkä vetele noita pahanmakuisia. Tiitin kanssa samoilla linjoilla, pahaa ei tee mieli syödä vaikka ois kuinka terveellistä :D

Lotta Katariina
Pumpui

Minusta on jotenkin herttainen ajatus, että superfood-ihmiset joka aamu irvistellen vetävät psylliuminsa nassuun ja sitten hymyssä suin kehuvat meille normiruokakansalle siitä, kuinka erinomaisia macat ja muut ovat :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.