Puppulehdet, treenaus ja "maltilliset lihakset"

Pumpui

Jos ei uskoisi arkijärkeä ja yleistä elämänkokemusta vaan luottaisi päivälehtien näkemykseen ihmiskehosta, saattaisi luulla, että tavan kuntoilijalle kasvaa hervottomat lihakset tuosta vaan. Iltalehden mukaan vallatonta lihaskasvua pitää suorastaan varoa. Aviisi listaakin lajeja, joissa lihakset eivät pääse kasvamaan liian suuriksi - jos vain muistaa treenata hillitysti.

Anteeksi vain mutta mitä helvettiä? Onko jollakulla oikeasti tässä maailmassa ollut sellaista ongelmaa, että lihakset kasvavat normikuntoilulla ihan tolkuttoman suuriksi?

Iltiksen mukaan "maltilliset lihakset" saa esimerkiksi kiipeilemällä tai uimalla - samalla kuitenkin muistutetaan treenaamasta liian kovaa, jottei vaan kävisi ikävästi ja lihaksista pullahtaisi iso-Arska-mittakaavan pyssyt. Nii-in, niinhän meille kaikille sunnuntaikuntoilijoille käy.

Parasta on, että jutussa neuvotaan kuinka olla näyttämättä "ammattinyrkkeilijältä" mutta suositellaan kohtuulliseen lihaskasvuun painimista. Onkohan jutun kirjoittaja (tai suomeksi jutun kääntänyt toimittaja) ikinä nähnyt painijaa? Tältä esimerkiksi näyttää kaksinkertainen all american -painiukko:

Älkää käsittäkö väärin, minusta olisi ihanaa jos lihakset kasvaisivatkin. Viimeksi tänään aamulla harmittelin rautaa nostaessani, että ei vaan näy mitään, ei. Ollapa simpanssi, saisit messevät lihakset. Eikä tarvitsisi hankkia soutulaitetta tai kiipeilykamoja, sen kuin keikkuisi puussa.

 

Kommentit

Minna J.
Oisko tulta?

siis mä huomasin tän saman jutun. hyvä että tuli sitten mainittua noitakin lajeja tossa mistä voi siis saada "vahingossa" suuret lihakset. alan siis niitä harrastaa. ei hyvänen aika sentään. taitaa olla parempi kuitenkin vaan istua sohvalla ja syödä, jotteivät hartiani levenisi liikaa. 

Lotta Katariina
Pumpui

Oishan se kyllä mukava jos joku aamu heräis ja huomais saaneensa jättimäiset haukkarit, ihan vahingossa :D

562853_447578508597423_1528316355_n.jpg

tiiti
ite puin

En edes pysty valitsemaan, että mikä tossa artikkelissa oli eniten väärin :D Suositellaanko tossa nyt ns. sauvakäveleville taviksille vuorikiipeilyä ja surffausta liikuntaharrastukseksi vai kehotetaanko ihan vaan kaikkia alkamaan ammattipainijoiksi, koska "he tarkkailevat syömisiään". Parasta :D

............

Ryan Bader: <3 Iltapaskan artikkeli: :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.