Pyörä tyylin mukaan

Pumpui

Tänään aamulla koin olevani ihan eri ihminen kuin vielä sunnuntaina. Olin kaupunkilainen, hameeseen pukeutuva nuori nainen. Muodonmuutokseni syy oli niinkin yksinkertainen kuin uusi, mummomallinen polkupyörä.

On jo pitkään tuntunut, että työ- ja kaupunkiminä ei ole aivan käynyt yksiin mustansutjakan hybridifillarin kanssa. Keskustassa suhailu potta päässä ja bleiseri hartioista kiristäen ei tuntunut oikealta. Miestenpyörän selkään ei noin vain hameessa noustu. Haaveilin jo keväällä hankkivani pyörän, jolla ajetaan kesäyönä mekko hulmuten halki kaupungin, mutta sain aikaiseksi hankkia sen vasta kun yötä ovat totisesti kylmiä.

Uusi kauppakassifillarini on Monark Eleonora, yksivaihteinen, klassinen mummopyörä. Kuinka mukavalta, joskin hitaalta, tuntui ajella töihin pystyasennossa hame päällä. Huomasin kyllä, että muutaman vuoden käsijarrullisella katukiiturilla kulkeneena en vain enää osaa käyttää jalkajarruja. Eli jos näette hölmösti hymyilevän, mummomankelillaan liikenteessä törmäilevän tyypin, niin älkää suuttuko vaan antakaa aikaa.

(Kuvasta kiitos Jukalle, joka monien muiden taitojensa ohella osaa ottaa kuvia pyörän satulastakin.)

 

Kommentit

Nina Enroth

Hei, get your point. Ajan itse yleensä kovaa paikasta toiseen, mutta kun joskus ottaa lounaskeikalle alle toimisto-Jopon, niin tunnelma on ihan erilainen. Ja totta, se toimii myös hameen ja jäykkistakkien kanssa. Kätsää.

Lotta Katariina
Pumpui

Yritin kerran kammeta itseni miestenfillarin selkään kireässä lyhyessä hameessa. Työlästä se oli, eikä kauheasti kehdannut liikennevaloihin pysähtyä :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.