Raakoja kananmunia aamiaiseksi

Pumpui

Huomenta, murmelit!

Vaikka olenkin kananmunien suurkuluttaja ja ylin ystävä, en ole koskaan nauttinut niitä raakana muuten kuin valkuaisvaahtona tai tiettyjen cocktailien joukossa. Tänään sitten kokeilin ensi kertaa vetää kunnon bodarityyliin raakoja kananmunia aamupalaksi. Tavallaan.

Treenikaveri vinkkasi Paleokeittiö-blogista löytyneestä paleo chai lattesta, jota blogin pitäjä kehuu täydelliseksi juomaksi kiireiseen aamuun. Epäilevänä tuomaana päätin kuitenkin ajoittaa kokeilun viikonloppuaamuun, jolloin ehtisin vielä syödä rauhassa oikeankin aamupalan, jos kokeilu menisi aivan mönkään. 

Juoma syntyy melkoisen simppelisti heittämällä seuraavat asiat blenderiin:

2 raakaa kananmunaa
reilu desi kiehuvaa vettä
2 kuivattua taatelia
1 rkl kookosöljyä
1 tl piparkakkumaustetta
1 tl kanelia
ripaus suolaa

Veden kanssa kannattaa olla tarkkana, että se tosiaankin on kiehuvan kuumaa. Juoma jäähtyy blenderissä hieman, etenkin jos munat ovat jääkaappikylmiä, joten "latte" kannattaa kiskaista kitusiin saman tien. Hyvää se kyllä oli, ei voi valittaa. Itse kuitenkin kaipaan aamuihini myös kiinteää syötävää, joten jatkoin aamupalatointa toisella kierroksella ja kahvikupillisella. 

Juomaa voi modata mielin määrin mausteita varioimalla. Itse mietin, kokeilisinko joku päivä lisätä sekaan hieman pikakahvia tai teetä, jotta maku olisi entistä täyteläisempi. 

Nyt on maha täynnä ja nainen suhtkoht hereillä, eli aika lähteä salille jumppailemaan ja tuomaroimaan Openien toista lajia! Oma suoritukseni jäi yhteen toistoon, sillä ranteen tulehtunut jänne ei tykännyt sitten yhtään valakyykkyjen tekemisestä.

 

 

 

Kommentit

lalla a paris

Kuulostaa hyvin epäilyttävältä! Suurena kananmunien ja chai latten ystävänä kokeilen toki heti huomenna. :)) 

Lotta Katariina
Pumpui

Mahtia! Kerro sit miltä maistui :) 

lalla a paris

No siis! Olipa herkkua! Lisäsin vähän ekstra-kardemummaa kun olin vähän epäileväinen maun suhteen, mutta turhaan! Veikkaan että tästä tulee kiireisten aamujeni pelastus, kahvia vois vielä kokeilla samaan drinkkiin. Kiitos vinkistä :) Ja tsemppiä openeihin! 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.