Rehellisen täydelliset viikonloppuaamut

Pumpui

Yhteistyössä Evoke

Heräsin aurinkoiseen aamuun, valo leikitteli makuuhuoneen seinillä. Makoilin raukeana viileissä egyptinpuuvillalakanoissani, kuulostelin keittiöstä kantautuvia ääniä: mies oli jo noussut ja laittanut kahvin tippumaan. Proteiinimehua juodessani pysähdyin katselemaan pihapuussa kisailevia oravia ja minut valtasi ääretön kiitollisuus. Kiitollisuus siitä että sain olla juuri tässä, juuri nyt.

Tai sitten en. 

Aloitin yhteistyön kotimaisen Evoke-mehuvalmistajan kanssa ja lupasin tyyppailla proteiinipitoisia appelsiini- ja hedelmämehuja eri tilanteissa. Loogisimmin mehu istui tietenkin viikonlopun laiskoihin aamuihin. Halusin esittää mehun oikeassa kontekstissaan, mutta blogien kiiltokuvakonventiot alkoivat ahdistaa. Kenen aamut muka ovat oikeasti sellaisia kuin blogeissa esitetään? Ei kukaan oikeasti hengaile kasuaalisti urheilutissiliivisillään ikkunan ääressä mehu tai smoothie kädessä kiitollisna elämänsä erinomaisuudesta. Jos pysähtyy kuvaamaan täydellistä aamiaistaan ammattikameralla ja asian vaatimalla hartaudella, pekonit, makkarat ja kananmunat ehtivät jäähtyä. Läsnäolo ja sanomalehden lukeminen on tärkeintä, ei se että pakottaa miehen ottamaan itsestään kuvia erilaisissa epärealistisissa tilanteissa.

Joten rehellisyyden nimissä: tältä näyttävät minun realistisen täydelliset viikonloppuaamuni.

Aamut ovat harvoin meillä köllöttelyaikaa. Aki singahtaa ylös sängystä seitsemän aikaan ja painuu koiran kanssa lenkille. Minä saatan jäädä vielä toviksi vetämään sikeitä. Koiran mielestä kaikkien kuitenkin pitäisi nousta kukonlaulun aikaan, joten herään yleensä siihen, että makuuhuoneen oven takaa kuuluu tuhinaa ja vinkunaa. Jos en herää siihenkään, saa koira kyllä oven auki omatoimisesti.

Jos koira ei suorita yllätysherätystä, sen suorittaa Aki. Tämän kovin imartelevan heräämiskuvan sain muutama viikonloppu sitten. Kiitosta vaan.  

Kahvin juominen ja Hesarin lukeminen ovat aamun ensimmäisten tuntien tärkein operaatio. Pannullinen kahvia kuluu helposti, kun tavaamme lehteä läpi ja pysähdymme kommentoimaan juttuja. Telkkarissa pyörii taustalla yleensä luonto-ohjelma. Huomionarvoista on myös se, että bloggaaja ei ole sonnustautunut urheilurintsikoihin vaan miehen vanhaan t-paitaan ja verkkareihin. 

Muutaman tunnin lukusession jälkeen nälkä on yltynyt niin kiljuvaksi, ettei ole aikaa ruveta kuvailemaan ruokaansa, vaan munat, pekonit sun muut ahmaistaan saman tein kitusiin. 

Aamupalan jälkeen on lähes poikkeuksetta urheilun vuoro. Viime lauantaina oli tuplatreenit, kun ensin kävimme painonnostotreeneissä ja sen jälkeen koiran kanssa juoksemassa. Puolen päivän aikaan sitä onkin yleensä suorittanut päivän velvollisuudet ja voi huoletta lööbailla raukeasti koko vapaapäivän.


ps.Oli alun fantasiakuvauksessa jotain totuudellistakin: mies keittää meillä aina aamukahvit. Ja join prodemehua. Oli ilo lähteä Evoken kanssa yhteistyöhön, sillä meidän kotitaloudessamme ollaan suuria appelsiinimehun sekä proteiinin kuluttaja, ja mikäs sen lystimpää kuin saada ne samassa paketissa. Kolmanneslitran mehupullossa on 10 grammaa proteiinia ja vähemmän sokeria kuin tavallisissa appelsiinimehuissa. Lisäpisteet mainio mehu saa paitsi hyvästä maustaan myös siitä, että panttipullon voi palauttaa kauppaan eikä turhaa muoviroskaa synny. Jälleenmyyjät löytyvät Evoken sivuilta.

pps. Evoke-yhteistyön tiimoilta olen kehitellyt oikeasti kreisin superhyviä smoothiereseptejä, niitä luvassa tässä syksyn mittaan! Lupaan pyhästi että kuvissa ei nautiskella smoothieta tissiliivisillään ikkunan edessä.

 

Follow my blog with Bloglovin

Kommentit

Meepi (Ei varmistettu)

Huikea postaus, kiitos! :D

Lotta Katariina
Pumpui

Kiitos! :)

Suvi K.
Sisunainen

Ahhahaaa loistava! Mun realistinen aamu tänään: herään 10:25 silmät sirrissä ja tappajafinni keskellä otsaa, syön kaupan vadelmajugurttia ja kaupan sämpylää päällä vanha yöpaita, joka olisi voinut mennä pyykkiin jo pari aamua sitten. Ei urheilua tänään.

Lotta Katariina
Pumpui

Mitä, eikö kaikki naiset nukukaan sellaisessa silkkisessä pienessä mekossa?? :D 

Eilisen lupaukset

Voihan sen kuvan ottaa samassa hengessä kuin Elin Danielsson-Gambogin maalaus Päättynyt aamiainen/Teehetki. Yksi lempimaalauksiani, ja jos sellainen on tehty Suomen taiteen kulta-aikaan, niin moderni versio varmaan sopii blogiinkin. Eikö?

Kiireettömät aamut ja aamupalat on kyllä mukavia, mutta meillä lähes kaikki parhaat aamiaiset mehuineen ovat olleet arkiaamuisin, koska silloin ollaan herätty samaan aikaan ja tehdään aamupala yhdessä. Ihan joskus jaksaa vääntää hotelliaamupalan, mutta silloin pitäisi kyllä olla siivottu paikat puhtaaksi eikä saa olla kiljuva nälkä.

 

 

Lotta Katariina
Pumpui

Se on muuten hieno maalaus! 

Hotelliaamupala on parasta, söi sen sitten hotellissa tai kotona :)

 

Uusi Alku

Mahtava! Mä jo hetken pelkäsin, että ei, et kai säkin. Oon miettinyt itsekin kieli poskessa tuota eteeristä fitness-tissiliivi-smoothie parodiaa. Ei tuu luonnostaan ei, ja hyvä niin. Se näyttää aina niin teennäiseltä. Onneksi on vielä aitoja bloggareita, jee!

Lotta Katariina
Pumpui

Ei pelkoa, musta ei saa tekemälläkään sellaista fitnesskissa-hyvinvointityyppiä :D

Ja todellakin, aitojen bloggaajien asialla! 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.