Saako laskiaispullan syödä? Vastaus voi yllättää!

Pumpui

Söin eilen ihan järkyttävän hyvää gluteenitonta, sokeritonta, maidotonta, geenimuuntelematonta, kemikaalitonta laskiaispullaa. Sen jälkeen kulutin herkun tuomat kalorit tarkalleen treeneissä.

Just kidding. Kun syön laskiaispullaa, syön ihan oikeaa laskiaispullaa, kuten kuvan osoittaman tupla-sokeroidun jättiläisen. Enkä varsinkaan laske kaloreita.

Alkuvuoden leivonnaispäivät tuntuvat aiheuttavan joillekin oudon paljon pahaa mieltä ja tunnontuskia. Työympyröissä moni on harmitellut viimeisen viikon, että vitsit kun tulee Runeberginpäivää ja laskiaista ja olisi niin hyviä herkkuja tarjolla mutta kun ei vain voi, kun niissä on sokeria ja rasvaa ja kaloreita ja pitäisi jumpalle.

Suosittelenkin kysymään seuraavat kysymykset, kun seuraavaksi on päivä, jota sulostuttamaan on liitetty leivos:

Tuntuuko minusta moraalisesti väärältä syödä torttua tai pullaa arkipäivänä? Pystynkö syömään torttua tai pullaa arkipäivänä?

Jos vastaus on ensimmäiseen kyllä ja jälkimmäiseen ei, kannattaa pysähtyä hetkeksi miettimään, mistä vastaukset kertovat. Tai jos pullan syömiseen meni kolme minuuttia ja asian surkutteluun sen jälkeen kolme varttia, leivonnais-mielihyvä-suhdeluku hieman kummallinen.

Minusta suurin ongelma laskiaisessa ja Runeberginpäivässä on se, että ne korostavat sitä, kuinka surkean onnettomia kaikki muut kalenterin merkkipäivät ovat. Vaadimme leivonnaisia jokaiselle liputuspäivälle ja merkkihenkilön syntymän muistopäivälle! Missä ovat Kalevalan-leivokset ja Eino Leinon päivän tortut?

 

 

Kommentit

sup (Ei varmistettu)

meillä syötiin laskiaislettujakin, pullat meni jo viime viikolla. elämästä ja varsinkin arki-illoista tulee niin paljon mukavampia kun sen eilen tehdyn, tänään mikrossa lämmitetyn nakkikeiton jälkeen on luvassa pannukakkua.

Lotta Katariina
Pumpui

Musta tuntuu että meillä syödään tänään laskiaislettuja :D

Amen. Ainoa vaan että fazerin laskiaispullat (ja kaikki muutkin mitä kaupoista valmiina saa) maistu teollisilta (hyi) ja en oo päässyt mihinkään paikkaan  mistä saisi ihan oikeita ns. itsetehtyjä laskiaispullia. Harkitsin kyllä leipomistakin, mutta se vois jo olla vähän liikaa kun vetelisin yksinäni pellillisen laskiaispullia :D Ellen sitten lahjoisi naapureita.

Lotta Katariina
Pumpui

Jep, pienistä leipomoista saa yleensä parhaat. Itse en uskalla tehdä, kun siinä on sit pellillinen pullaa kahdelle :D

rige (Ei varmistettu)

ei jumpe, meikäkin paasas justiinsa kavereille että missä on Kalevalan-pullat ja Aleksis Kiven-piirakat! enemmän pullaa kansalle niin mielialat kohenee!

Lotta Katariina
Pumpui

Kaikille päiville pitäis olla omat pullat! Kansanliike pystyyn!

Miia_pau
Kolmas linja

Tänä vuonna suurin ongelma oli kyllä se, että Runeberginpäivä ja laskiainen olivat ihan liian lähekkäin. Ehdin syödä vaan kaksi laskiaispullaa ja sitten sesonki jo loppui! Vääryys! Runerbergintorttuja onneks sentään ehdin nauttia useampia.

Lotta Katariina
Pumpui

No niinpä. Sain onneksi vielä maanantaina runebergintorttuja kaupasta, mutta suretti että tää sesonki loppui tähän.

Ostin sekä tortut että pullat koko perheelle. Nirsot ja kiittämättömät kakarat eivät pitäneet (????!!!!) oikein kummastakaan, joten äiti joutui vastahakoisesti auttamaan. Kyllä kaikkiin juhlapyhiin pitää saada oma leivonnainen!

Lotta Katariina
Pumpui

Mitäpä ei äiti lastensa eteen tekisi :D

mystery
Vision One

Juhannuksena pitäis ehdottomasti olla joku täytetakku sitten, koska kevään rikkauden ja runsauden juhla jne. Jussikakku!

Lotta Katariina
Pumpui

Totta! Ja loppiaisena, ja helatorstaina, ja kaatuneitten muistopäivänä ja oikeastaan kaikkina päivinä!

Vierailija (Ei varmistettu)

Nostan hattua ja kumarran. Pullansyönti kuuluu perusihmisoikeuksiin. Reenaaminen ei ole mikään rangaistus normaalista elämästä.

Lotta Katariina
Pumpui

Juurikin näin! Mä treenaan, koska se on kivaa. Ja syön pullaa, koska se on kivaa.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.