Seipäässä

Pumpui

Aikuisten yleisurheilukoulu on nyt paketissa. Viimeisen harjoituskerran seiväshyppy oli kyllä hauskinta mitä koko koulun aikana tehtiin. Ja pelottavinta.

Olen kerran aikaisemmin kokeillut seiväshyppyä, mutta kun eilen lätkäistiin Eläintarhassa seiväs käteen, en kyllä ollenkaan muistanut mitä ihmettä kepin kanssa pitäisi tehdä. Pienen hämmästelyn ja kokeilun jälkeen valmentajamme Mika käski jokaisen vain rohkeasti juosta, törkätä seipään pää kuoppaan ja sinkauttaa itsensä patjalle.

Helpommin sanottu kuin tehty. Varovaisen aikuisen itsesuojeluvaisto yritti kyllä heti sanoa, että näin ei saisi tehdä. Muutaman kokeilun jälkeen vauhtia alkoi löytyä ja muutaman kerran jopa pääsin kumiriman ylitsekin. Muutama superurheilullinen taitaja sai hypättyä jopa oikeaoppisesti niin, että muisti jättää seipään riman etupuolelle. Päivän paras hyppäsi aivan käsittämättömät 2.70! Omat urheilullisuuden rajat kyllä tulivat nopeasti vastaan eikä yhtä komeita tuloksia tosiaan allekirjoittaneelta nähty.

Hauskaa oli silti! Oli hauska seisoskella seipään kanssa odottamassa omaa vuoroaan ja kuvitella näyttävänsä aivan Jelena Isinbajevalta, joka on muuten yksi kaikkien aikojen huikeimmista naisyleisurheilijoista. Ja aika vetävän näköinen mimmi muutenkin. En jostain syystä saa videolinkkausta tässä toimimaan, joten yhden Isinbajevan maailmanennätyshypyistä pääsee katsomaan täältä.

 

 

Kommentit

FFFifi
Fitness Führer

Vähän mä en uskaltaisi :D Viime kesänä tuli itsekseen korkeushypättyä (tai siis mataluushypättyä) tuolla, se oli ihan tarpeeksi hurjaa!

Lotta Katariina
Pumpui

Oli toi kyllä aluksi ihan kauheaa :D Aika hyvin kaikki rupesivat lopulta hyppimään, myös meikäläisen kaltaiset arkajalat!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.