Sesonkisafkaa

Pumpui

Hipsteriä tai ei, satokauden mukaan syöminen on melkoisen hieno asia.

Olen viime aikoina huomannut olevani melkoinen sesonkisyöjä. En kyllä tarkoituksella, hipsterimielessä tai Satokausikalenterin innoittamana, mutta jostain syystä kaupasta on tarttunut mukaan erityisen paljon juureksia ja kaaliasioita. Uunissa kurmuutetut punajuuret ja porkkanat ovat lähestulkoon syrjäyttäneet entisen gastronomisen kulmakiveni, bataattiranskalaiset.

Yllä olevassa kuvassa on muuten uusi suosikkilisukkeeni, lehtikaali-porkkanasalaatti, joka on laiskan naisen versio Soppa365:n lehtikaali-seesamisalaatista. Herkullista, yksinkertaista ja vaivatonta:

Pilko lehtikaali, kääntele pannulla kunnes lehdet pehmenevät ja muuttuvat aavistuksen rapeiksi. Käännä levy pois päältä. Heitä sekaan suikaloitua porkkanaa (kuorimaveitsellä tulee kivan ohuita), omantunnon mukaan valkosipulia, seesaminsiemeniä, pippuria ja suolaa. Pirskottele sekaan sitruunamehua.

Sopii erinomaisesti lihan kylkeen, mutta toimi mahtavasti myös suppilovahveropastan kanssa. Tai lihapullien ja uunijuureksien kanssa. Kuten kuvan laadusta näkyy, ei ollut aikaa ruveta kuvailemaan, vaan ruoka piti heittää ääntä kohti.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.