Skutsissa

Pumpui

Kävin sunnuntaina Nuuksion kansallispuistossa pööpöilemässä. Takaisin kotiin kannetut luonnon antimet eivät määrältään päätä huimanneet, mutta hyvää mieltä tuli kotiin pussikaupalla.

On kyllä erinomaisen mahtavaa, että lähellä kotia ja pääkaupunkia on hienoja luontoelämyksiä. Pakkasimme kaverin kanssa eväät laukkuun ja hurautimme julkisilla Nuuksioon, jonne oli keksinyt lähteä sunnuntaitaan viettämään melkoisen monta muutakin ihmistä. Onneksi lääniä riittää, eikä parkkipaikkojen viereisiä polkuja lukuun ottamatta ollut ruuhkasta tietoakaan edes merkityillä reiteillä. Rauhallista kävelyä ja samoilua tuli noin kahdentoista kilometrin verran. Miten voikin maistua eväsleipä ja kahvi niin paljon paremmalta kuin kotioloissa!

Luonnossa oleskelemisella on tutkittuja terveysvaikutuksia. Ja huomaahan sen itsekin metsään päästyään, kuinka mieli alkaa askarrella tasaisempaan tahtiin. Pitäisi muistaa useamminkin lähteä vapaapäivinä pois kaupungista, etenkin kun jo bussimatkan päässä on mainioita mestoja, joita tutkia. Kävimme bussia odotellessa tutustumassa myös uutuuttaan hohtavaan Haltia-luontokeskukseen. Sen näyttelyitä emme käyneet katsomassa, mutta komean puutalon terassilla kelpasi nauttia lisää sumppia ilta-auringossa. Parasta!

Onko teillä hyviä luontovinkkejä pääkaupunkiseudulle? Vinkkiä etenkin sellaisista kohteista, joihin pääsee suht helposti julkisilla tai fillarilla, otetaan kernaasti vastaan!

 

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.