Suklaakakku, joka pelasti kaksi päivää

Pumpui

Eli opettavainen kertomus siitä, kuinka joutilaisuuden hedelmät ruokkivat monta makeannälkäistä suuta kotona ja konttorilla.

Onni on mies, joka pitää leipomisesta. Jukka toi eilen kaupasta kaksi taloussuklaalevyä ja ehdotti, josko pistäisimme ystävältä saadut chilit hyötykäyttöön ja loihtisimme suklaakakun.

Kyllähän se passasi. Mikään aktiviteetti, johon liittyy suklaan sulattamista voin kanssa vesihauteessa, ei voi olla huono tai väärin. Tai no, voihan se olla väärin, mutta valmis tuotos oli niin hyvä, että kalorien laskeminen olisi tuntunut kauhistuttavalta.

Leipominen on muuten erinomaista tointa silloin, kun sitkeä flunssanpoikanen pitää poissa treeneistä. Kun ei vielä ole vuoteenomanakaan, on hyvä löytää produktiivista ajanvietettä edes jostain muusta kuin huushollaamisesta.

Ja se kakku itse. Voi luoja että on hyvää. Sekä minun että miehen konttoreilla vuolaasti kehuttiin ja kiiteltiin överisuklaista kakkua, joka saa potkua Lemon Drop ja Naga Morich -chileistä. Resepti löydettiin Eeva Kolun jo edesmenneestä Voisilmäpeliä-blogista, mutta chilin määrää reilusti reilusti kasvattaen ja muutenkin hieman soveltaen.

Chili-appelsiini-suklaakakku (voisilmäpeliä-blogista mukailtuna)

1 levy taloussuklaata

200 g voita

3 valkuaista

3 keltuaista

2,5 dl sokeria

4 dl vehnäjauhoja

1,5 tl leivinjauhetta

1 appelsiinin kuori raastettuna

Lemon Drop -chilejä maun mukaan

Täyte: 1 prk (n. 230 g) appelsiinimarmeladia

Kostutukseen: puolikkaan appelsiinin mehu

Kuorrutus:

1 levy taloussuklaata

1 dl kuohukermaa

100  g ranskankermaa

Suklaa ja voi sulatetaan vesihauteessa ja annetaan jäähtyä. Pilko tai murskaa tuoreet chilit (ota siemenet pois, itse laitoimme vain chilien "hedelmälihan" emmekä kuorta ollenkaan. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa keltuaiset ja sokeri, vatkaa valkuaiset toisessa kulhossa. Sekoita voi-suklaaseos ja sokeri-keltuaisseos, heitä sitten sekaan kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Tsekkaa tulisuus ja lisää chilejä jos tarvis. Kääntele valkuaisvaahto joukkoon. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan ja paista 175 asteessa noin 40 minuuttia.

Anna pohjan jäähtyä tovi. Leikkaa kahteen osaan, kostuta hieman appelsiinimehulla, levitä marmeladi ja lyö kansi päälle.  Suositus oli antaa kakun vetäytyä yön yli, mutta me emme malttaneet vaan heitimme kakun jääkaappiin hetkeksi ja kohta kuorrutuksen päälle.

Kuorrutus syntyy sulattamalla suklaa ja sekoittamalla kerma ja pilkotut Nagat sekaan. Kun seos on hieman jäähtynyt, lisätään ranskankerma. Tuuppaa suklaa kakun päälle ja lätkäise pari chiliä koristeeksi. Syö ja jos raaskit, tarjoa myös ystäville.

Share

Kommentoi