Suorituskeskeinen lauantai

Pumpui

Olipa varsinainen superlauantai ja raudannostoa jos jonkinlaista! Ensin kisailin itse CrossFit Openien ensimmäisessä lajissa ja loppupäivän hämmästelin ihan oikeita voimailijoita Go Expossa.

Openeihin osallistuminen jännitti oikeastaan enemmän kuin uskalsinkaan kuvitella. Vaikka suoritus tehtiin kotisalilla ja tuttujen ihmisten keskellä eikä kisatavoitteeni ole kummempi kuin hengissä selviäminen, tuntui tekeminen selkeästi kilpailulta eikä normitreeniltä. Jos paria Extreme Runia ja kaveriporukan läskicooperia ei lasketa, niin tämähän oli ensimmäinen urheilukilpailuni aikuisiällä!

Kauhistelin jo aiemmin tällä viikolla ensimmäisen lajin hurjaa yleisliike- ja tempausmäärää. Suoritus sujui kuitenkin tempaustekniikkani ja hieman nuhjun fiiliksen huomioon ottaen erinomaisesti, ja sain tehtyä 100 toistoa: 40 yleisliikettä, 30 tempausta 20 kilolla ja 30 yleisliikettä ja vielä melkoisen nopeastikin. Tuntui kamalalta ja pyörrytti, mutta niin vain puskin yleisliikkeet läpi tasaisella tahdilla.

Viimeiset rapiat kahdeksan minuuttia 17 minuutin maksimiajasta käytinkin sitten kokeilemalla uutta tempausennätystäni (35 kg), joka oli harmittavan lähellä, kun aika loppui. Tekniikkaa ja uskallusta vain kaivataan lisää. Pitäisi uskaltaa rohkeammin tiputtautua tangon alle. No, ihan hyvällä mallilla ollaan ottaen huomioon, että kokeilin tempausta harjanvarrella ensimmäistä kertaa vasta viime vuoden marraskuussa.

Suorituksen jälkeen oli ihan mielettömän hyvä fiilis. Oli mahtavaa, kun kaverit kannustivat ja itse pääsi seuraamaan monen tekevän omia uusia ennätyksiään. Pääsin myös toimimaan yhden treenitoverin tuomarina, mikä oli hauskaa sekin. Tuomari laskee toistoja ja vahtii kuin haukka, että liikestandardit tulevat varmasti toteutettua täydellisesti.

Iltapäivä kuluikin sitten GoExpossa. Kiertely jäi tosin vähemmälle, koska seurasimme voimanoston SM-kisoja. Voimanostossa siis mitataan painoluokittain yhteistulosta jalkakyykyssä, penkkipunnerruksessa ja maastavedossa. Lauantai-iltapäivänä oli isojen poikien vuoro, joten pääsimme näkemään melkoisia voimannäytteitä. Kuten tämän vaatimattoman 305 kilon maastavedon Kai Haaralan toimesta.

Enpä olisi vielä muutamaa vuotta sitten uskonut, että seuraisin joskus voimanostokisoja näin suurella mielenkiinolla! Voimailun katsominen on kyllä hämmästyttävän koukuttavaa: onhan se hienoa nähdä, kuinka joku kyykkää tai penkkaa reilusti yli 200 kiloa.

Muuten Go Expo jäi osaltani vähän valjuksi. Messuilla tuntui olevan entistä vähemmän kokeiltavaa ja katseltavaa ja aiempaa enemmän tylsiä golfkojuja. Syksyn terveysmessuillakin oli enemmän lajiesittelyjä, kehonkoostumusta ja lisäravinteita, mitä olisin toivonut täältäkin. Löytöjä sentäs tein: uuden kameralaukun kympillä ja hienon Vauden rinkan mukavalla 60 prosentin alennuksella.

Tämä viikko meni sporttimielessä pelkästään crossfitin parissa. Viidet treenit, rapiat viisi tuntia. Nyt kroppa on kankea ja lepopäivä tuntuu tulleen täydelliseen saumaan. Loppupäivä taitaa mennä samalla kaavalla kuin sunnuntai tähänkin saakka: lattialla pötkötellen ja leffoja katsellen. Openit jatkuvat ensi viikolla, luoja tietää mitä rääkkiä on luvassa!

 

Kommentit

Nina Enroth

Kristallipalloni oli kuin olikin oikeassa ;) Tässähän se voimanostopostaus onkin jo. En muuten tiennyt, että se kirjoitetaan yhdellä N:llä. Kaikkea oppii.

Hyvin vedetty nuo Openit. Onnea saavutuksesta!

Lotta Katariina
Pumpui

Kiitos!

Tuli voimanostosta mieleen tää hieno viimeviikoinen Fingerpori :D

1305653853694.jpg

 

Vierailija (Ei varmistettu)

Mikäs tämä sukkamuoti on? Onko crossfitiin omia sukkia, onko niillä joku suoritsta parantava vaikutus (tuolla painonnostajallakin on).

Lotta Katariina
Pumpui

Vierailija: Ainakin mulle sukat on puhtaasti käytännön asia: en omista pitkiä treenitrikoita, ja sukat lämmittää koipia sekä suojaa niitä jos pitää kiivetä köyttä. Mun sukat on ihan perussukat mutta olenpa nähnyt myös sellaisia joissa on kirjailtu I love Burpees... Tuon voimanostajan sukista en mee vannomaan, ehkä ne on jotkut supersukat jotka lisää tehoa 10 prosenttia :D

Aroz (Ei varmistettu)

Hiano suoritus!! Itsea vastaanhaan Openissa pitaakin kilpailla ja etsia omia rajoja. Mahtava veto :)

Sukat on ainakin CF "muotia", kun paalla on lyhkaset shortsit niin pitaa suojata koivet koyden poltoilta sukilla. I love burbees sukat on sielta Centralista ja CF sukkia saa tilattua jenkeista :) Tolla voimanostajalla on "skinssit", eli kompressiosukat. Noita skinssejahan loytyy housuina ja paitoja jne ja pitaisi helpottaa palautumista ja viemaan enemman happea tyoskentevaan lihakseen, eli siis parantaa suoritusta. Googlaa "skins" niin loytyy lisaa infoa :)

Enne

Onneksi olkoon hienosta vedosta!

Itselle jäi vähän samanlainen fiilis GoExposta; jokaiselle jotain mutta lopulta ei kenellekään oikein erityisesti mitään. Ajatuksenahan oli tosi kutkuttavaa, että samoilla messuilla olisi kolme rakkauden kohdettani, kuntoilu, heppailu ja valokuvaus. Tosiaan lajiesittelyt ja lisäravinnekojut loistivat poissaolollaan, sen sijaan silmien laserleikkauksia tarjoavia yrityksiä löytyi kolme kojullista. Hmmm.

Lotta Katariina
Pumpui

Enne: Mä jotenkin olisin olettanut että tollasta kotikuntoilukamaa ja erilaisia prodeja olisi ollut enemmän. Ja niitä laserleikkauskojuja oli kyllä monta! Tosin oli syksyn terveysmessuillakin ihan hirveä liuta plastiikkakirurgian yrityksiä...

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.