Sweat, chalk and happiness

Pumpui

Väittivät, että crossfit-salilta lähtiessä on onnellisempi kuin sinne mennessä. Ja oikeassa olivat.

Jos joku keksii lunttaamatta jutun lopusta mitä hemmettiä tämä kuva esittää, voin tarjota pullakahvit kun tavataan. Ei ole kuvaaminen tämän häseltäjän juttu, ei.

Kävin keväällä kokeilemassa crossfitiä Crossfit Central Helsingillä, ja tykästyin kovasti. Sali vain oli täysi, eikä uusia oppilaita otettu sisään. Sitten toissaviikolla sähköpostissa odotti iloinen yllätys: puolen vuoden jonotuslistalla roikkuminen kantoi hedelmää, ja pääsin on ramp -kurssille!

On ramp -kurssilla varmistetaan, että treenaaja pystyy hanskaamaan tekemisensä ja tutustuttaa noviisit mitä moninaisimpien liikkeiden maailmaan. Ja voi niitä liikkeitä oli monta. Viikonlopun aikana käytiin läpi perusasioita lukuisista kyykyistä, erilaisista leuanvedoista, kahvakuulatekniikasta, maastavedosta ja olympianostoista.

Voi jos olisin saanut yhtä hyvää oppia salilla joskus ammoin aloittaessani! Vaikka maastavetoa ja takakyykkyä onkin hinkattu regiimissä ties kuinka paljon, oli hyvä palata ihan perusteisiin tiukan valvovan silmän alla. Jokaisesta liikkeestä, oli se kuinka tuttu asia, löytyi taatusti korjattavaa. Ja hyvä niin. Nyt on paljon mietittävää ja parannettavaa.

Parasta antia oli kuitenkin kauan kaipaamani opetus olympianostojen ihmeelliseen maailmaan. Tempaus ja työntö ovat olleet haavelistallani jo pitkään, mutta ilman pätevää opastajaa en ole uskaltanut ruveta tempomaan. Tänään sain ensimakua siitä, kuinka huikeita nämä liikkeet ovat. En ole koskaan ennen pelännyt tehdä painonnostoliikettä. Vaikka kuormaa oli vain pelkän tangon verran, oikeasti kauhistutti ensimmäisen kerran viskata tanko suorille käsille ylös.

Jos viisi vuotta sitten joku olisi väittänyt, että suorastaan liikutun opetellessani klassista painonnostotekniikkaa, olisin nauranut päin naamaa. Mutta tässä sitä ollaan. Käsissä ei ole nahkaa eikä kropassa puhtia, mutta mieli palaa mennä huomenna harjoittelemaan lisää.

Vaikka pääpaino viikonlopussa olikin tekniikoiden ja koko crossfit-konseptin opettelussa, pääsimme toki lopuksi tositoimiin. Sunnuntai päättyi lystikkääseen harjoitukseen, jossa tehtiin 21-15-9-sarjana kahvakuulaheilautuksia ja yleisliikkeitä. Kauheaahan se oli tehdä kaikkiaan 45 kumpaistakin, mutta neljässä ja puolessa minuutissa ne sain tehtyä. Ja tulevaisuudessa toivottavasti entistä nopeammin. Jostain syystä hymyilytti, kun poljin sateessa kotiin.

Jos Crossfit Central Helsinki (Jätkäsaaressa) kiinnostaa, kannattaa ilmoittautua jonotuslistalle. Ja myös jos tekniikka kiinnostaa. Olisinpa tiennyt kaiken tämän jo salipuuhia aloittaessani!

Ja sitten selitys tuolle kauhealle kuvalle. Olin niin tohkeissani koko viikonlopun tekniikkakurssin, että en muistanut ottaa muita kuvia kuin tämän. Siinä esiintyvät jalkamerkit perus- ja kyykkyasennolle sekä olympiatanko, ja vuorossa on tempaus.

 

 

Kommentit

Olet pullakahvit velkaa! ;D

Oliko teillä siis vain yhden viikonlopun pituinen On Ramp? Aika nopeaa toimintaa. :) Meillä On Ramp -kertoja oli kuukauden ajan kolme kertaa viikossa. Joka tunnilla opeteltiin kerrallaan 1-3 liikettä ja tunnin päätteeksi tehtiin aina metcon jossa oli jotain juuri opeteltua liikettä. Nyt oon pari kuukautta käynyt ihan normitunneilla, mutta aina välillä vieläkin tulee vastaan jotain uutta mitä ei On Rampilla ehditty käymään.

Lotta Katariina
Pumpui

Hahaa, ehdottomasti jos jossain tavataan :D

Joo, paljon jäi pureksittavaa. Toi teidän perehdytys kuulostaa kyllä tosi luksukselta. Ei tuossa tietenkään saanut kuin pintaraapaisun noihin tekniikoihin, mutta oli tosi hyödyllistä kyllä.

Tietysti toi viikonloppukurssi on ihan hyvä idea jos jonot on tota yli puolen vuoden luokkaa. :D Täällä (Porissa) crossfit on myös aika suosittua, On Rampeille on parin-kolmen kuukauden jono. Meillä on kyllä On Rampilla ja muutenkin ihan huippua opetusta tuolla. :)

Lotta Katariina
Pumpui

Tuo CFC ei vissiin ole edes pitänyt on rampeja ollenkaan kun ei oikein mahdu lisää väkeä sisään. Arvostan sitä kyllä tosi kovasti, mikään ei oo enempää hanurista kuin että on joku miljuuna ihmistä tunkemassa. Mieluusti sitä maksaa siitä, että on laadukasta opetusta ja väljää!

No kai ny teillä Porissa on suosittua, kun teillä on Mikko Salo vetonaulana :D

Joo, Mikko ja Tuomas, CrossTraining Magazinen ihkut kansikuvapojat. Kyllä täällä kelpaa. :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.