Talven varalta

Pumpui

Eli kuinka mansikkapaniikki johti valtavaan säilöntäketutukseen.

Havahduin reilu viikko sitten siihen, että jos kerrankin aion säilöä mansikoita talven varalle, se pitäisi tehdä nyt. Helsingin Sanomat lietsoi mansikkapaniikkiani kertomalla, että pian ovat marjat jo ylikypsiä ja jälleen kerran menee tämä lysti sivu suun. Joten reippaana tyttönä kiikutin kotiin viisi kiloa mansikoita ja rupesin keräämään talvivarastoja.

On muuten ihan helvetillistä puuhaa! Viisi kiloa mansikkaa on ihan pirun paljon mansikkaa. Jatkuvasti kiroillen ja sormet lähestulkoon verillä irroitin mansikoista kantoja ja pistin viipaloiden. Yritin myös vähentää työmäärää syömällä kuormasta mahani kipeäksi. Valtavan uurastuksen jälkeen pakkasessa on nyt lokerollinen kotimaista mansikkaa odottamassa talven smoothiekeikkoja. Enköhän ehdi unohtaa tämän ikävyyden siihen mennessä kun mustikat kypsyvät ja päätän lähteä pöpelikköön keräämään lisää pakastimentäytettä.

Alkuviikosta blogissa on jälleen hiljaista, kun olen fillari- ja telttaretkellä kohti Lappeenrantaa. Matkaraporttia sitten loppuviikosta, mussukat!

Kommentit

Tiikerililja

Jos minulla olisi pakastinlokeron sijaan kunnon pakastin, olisin tehnyt jo saman! Yksi parhaimmista asioista kesässä ja lapsuuden kodissa oli pakastimeen mahtuvat mansikat. Taisin olla perheeni innokkain mansikansyöjä talvisin, hih :D

Lotta Katariina
Pumpui

Mun yksi kriteereistä uuden kämpän etsinnässä oli kunnollinen pakastin. Toivottavasti sitä saa enemmän iloa niistä mansikoista sitten talvella kuin niitä säilöessä :D

Kissis (Ei varmistettu) http://kissaamma.blogspot.com

Muhunkin iski toi sama paniikki. Olen nyt pakastanut 8 x 5 kg ja vielä siihen 4 kg itsepoimittuja päälle. EIKÄ EDES RIITÄ. Syön niin paljon mansikkaa!

Lotta Katariina
Pumpui

Voi elämä, se on jo aika paljon mansikkaa se! :D Mä tyydyn kyllä tuohon viiteen kiloon, enempään en kykene.

merkkari

Mooi mansikka! Täältä löytyy sun tukka! :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.