Talvijuoksijan vermeet ja pihatreeniä

Pumpui

Olen lomaillut pari viikkoa ja ollut poikkeuksellisen paljon pihalla. En siis vertauskuvallisesti, vaan ihan konkreettisesti. Lomailu ja nukkuminen on tehnyt äärimmäisen hyvää, ja erityisen hyvältä on tuntunut se, että on mahdollisuus päästä ulkoilemaan valoisaan aikaan ja auringon paistaessa. Valitettavasti se vain on tarkoittanut välillä melko nassakoita pakkasasteita.

Vaan mikäs siinä! Ainakin on tullut pistettyä jalkaa rivakasti toisen eteen. Michelin-mieheksi ei ole järkevää pukeutua, jos mielii juosta reippaasti ja jumppailla hangessa köpöttämisen ohella. Yllä oleva kuva on uusinta viime vuoden talvijuoksuvaatepostauksesta, mutta mihinkäs periaatteet olisivat viime vuodesta muuttuneet:

1. Mukavuus lähtee aluskerroksesta. En pidä treenialusvaatteissa saumoista: mitä vähemmän mahdollisesti hiertäviä elementtejä, sitä parempi, etenkin kun niiden päälle kerrostetaan tavaraa.

2. Lämmin mutta hengittävä välikerros. Tekninen kalsariasu ei varsinaisesti tihku seksiä, mutta toimittaa erinomaisesti tarkoituksensa. 

3. Päällisvaatteet, ohut pipo ja lumella hyvin pitävät lenkkarit.

Välillä hämmästelen vastaan tulevia lenkkeilijöitä, joilla on nollakelilläkin naparetkelle sopivat kamppeet päällä. Itse pärjään tavallisilla juoksutrikoilla ja pitkillä kalsareilla kymmeneen pakkasasteeseen, vaikka olenkin kohtuuttoman kova palelemaan. Eipä ainakaan tule jäätyä seisoskelemaan pitkäksi aikaa! Yksi päivä valmistelin kroppaa vuodenvaihteen klassikkotreeni Murphiin tekemällä hölkkäilyn ja mäki-intervallien lomassa kymmenen minuutin punnerrus- ja ilmakyykkytreenin (jokaisella alkavalla minuutilla 5 punnerrusta ja 10 kyykkyä). Hyvin tarkeni hangessakin, kun oli hokannut laittaa märkää pitävät hansikkaat!

Huomenna pitäisi sitten palata arkeen ja sisälle salille. Vielä ehtii onneksi nauttia päivänvalosta ilman työvelvoitteita tovin aikaa!

Kommentit

maitokahvi
Päivän ajatus

Kiitos tosi hyvästä postauksesta ja konkreettisista lenkkivaatevinkeistä! Itse olen ollut vähän arkajalka tuon talvilenkkeilyn suhteen, mutta varovaisesti olen yrittänyt sitäkin aloitella. Nollakeleillä saatan jo lähteäkin lenkille, mutta jäiset pakkaskelit vähän hirvittävät vielä. Yksi tekosyy on ollut juuri sopivan vaatetuksen puuttuminen, mutta eiköhän näillä vinkeillä saa varustuksetkin tuunattua kohdilleen :) Millainen tuo sun aluskerrasto on? Suositko merinovillaa vai teknisiä materiaaleja?

Lotta Katariina
Pumpui

Olepa hyvä! :) Mulla on tekninen aluskerrasto, sellainen urheilukaupasta ostettu sukkapuku. Se hengittää hyvin mutta pitää lämpimänä. Uskoisin että merinovillainen voisi toimia hyvin myös.

Ei tosiaan kannata pukea liikaa päälle, jos on aluksi mukavan lämmin, niin kohta on pirunmoinen hiki. Pitää vaan pistää heti lenkin alkuun töppöstä toisen eteen ettei ehdi tulla kylmä :)

Lemmi (Ei varmistettu) http://turkooseja.blogspot.fi/

Mun pitäis kans hommaan tommoset tosi sexyt välivaatteet, vois olla huomattavasti mukavemmat kuin vielä sexymmät avopuolisoni pitkätkalsarit, joiden vyötärön kuminauha on haurastunut pois kymmenen vuotta sitten.. :D Kannattaako tommoseen panostaa kuinka paljon? Ja onkohan noi mun perus juoksulenkkarit ihan ookoot tonne pakkaseen, pitääköhän ne yhtään.. En haluaisi kokeilla ja todeta olevani bambi luistinradalla äks asennossa.. (miten niin lievä väsymys? Kiitos muuten hyvästä postauksesta! Ehkä mä uskallan vielä lähteä talvella juoksemaan :> )

Lotta Katariina
Pumpui

Seksikkään kerraston saa muutamalla kympillä, ei siihen tarvitse välttämättä kauheasti rahaa upottaa :)

Mä juoksen välillä gore-tex-maastolenkkareilla, välillä ihan paljasjalkakengissä. Ei ne kauheasti sudi, jos ei ihan hirmuisen peilijää ole!

Mä oon just se jolla on jo (ei vain nollakelillä) vaan myös +5 asteilla kaikki  mahdollinen päällä kun lähden ulos/lenkille :D Mä oikeasti olen ihan mahdoton palelemaan. Eilen oli pakkasta -12 ja lähdin hiihtämään. Yritin pärjätä vähemmällä = kerrasto, hengittävä lämpötakki (en tie miksi sitä kutsutaan), toppatakki ja hiihtoliivi. JÄÄDYIN! No selkä ehkä pärjäsi jotenkin kun sai kunnon vauhdin päälle, mutta muuten. Pahin ongelma on mulla sormet ja varpaat. Ne on aina jäässä. Ne on itseasiassa jäässä keskikesän helteilläkin. Mä oon siis se tyyppi joka käyttää kesäisinkin villasukkia. :) 

Lotta Katariina
Pumpui

Villasukat on ihan parhaat kesällä, mä käytän myös ympäri vuoden! :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.