Tavallista ruskeammat missikisat vai validia urheilua?

Pumpui

Tunnustan: olen viime aikoina ryhtynyt seuraamaan useampaakin blogia, joissa kirjoittajat treenaavat kohti bikini fitness -kisoja. Suhtaudun näihin blogeihin jokseensakin kaksijakoisesti: yhtäältä kunnioitan näiden mimmien omistautuneisuutta, toisaalta taas ihmetyttää, eikö sillä treenaamisella voisi olla jotain oikeita urheilullisia tavoitteitakin.

Kuvassa vuoden 2011 bikini fitness -kärkikolmikko maailmalta.

Fitnesskilpailut lienevät suosionsa suurimmalla huipulla sitten kultaisen 80-luvun. Nyt tosin ei enää faniteta Kike Elomaata, vaan etenkin hoikkia ja jänteviä fitnesstyttöjä.

Minusta on aina hienoa, kun ihmiset treenaavat ja omistautuvat elämäntapojensa sekä ruumiidensa muokkaamiselle. Silti aina vähän oudoksuttaa, kun treenauksen perimmäinen tavoite on seistä vahvasti tekorusketettuna lasikorkkareissa pienissä kimallebikineissä. Eikö siellä lavalla edes voitaisi vähän voimailla, tai juosta vaikka vähän kilpaa?

Siksi en puhuisikaan tällaisten kauneuskilpailujen kohdalla urheilusta, kuten moni tekee. Urheiluun liittyy minusta harjoittelu, joka tähtää ensisijaisesti fyysieen suoritukseen itse kilpailussa. Bikini fitness -tytöt toki elävät urheilijan kurinalaista elämää, mutta itse puuhaa en urheiluksi mieltäisi. Onhan tuollaisenkin kropan (saatika enemmän muskelia vaativien kilpasarjojen tapauksessa) saavuttaminen työn ja tuskan takana, mutta ainakin ulkopuoliselle bloginlukijalle kauhean suuren osan projektista saavat tukka, rusketus ja tekoripset. Ja tissit.

Ymmärrän kyllä tällaisten kilpailujen houkutuksen. On virkistävää, että myös lyhyet ja lihaksikkaat voivat osallistua kauneuskisoihin. Jos olisin kymmenen vuotta nuorempi ja naamasta vähän nätimpi, saattaisin itsekin harkita moista! Se vain ei allekirjoittaneella mene jakeluun, että miksi edelleen noissa kisoissa mennään kasariestetiikan mukaan. Minusta nuo naiset ovat sata kertaa kauniimpia luonnontilassaan kuin kisatällingissä. Kuten maailmanmestari Anna Virmajoki tässä:

Mitä mieltä te olette, rakkaat lukijani? Kutitteleeko ajatus kilpalavoille nousemisesta vai onko ruskea lihas kauhistus?

(Kolmikon kuva täältä, Annan kuvat täältä ja täältä.)

Share

Kommentit

Joissain määrin ruskea lihas on kauhistus. Onhan se hienoa kun on kroppa niin täydellisessä kunnossa, mutta silti haetaan sitä  vielä täydellisempää. Treenit perustuu siihen että olet upeana keikistelemässä korkkareissa ja pikkubiksuissa vaikka itsekin nöyränä kyllä kunnioitan näiden tyyppien itsekuria! Body -ja bikinifitness vielä menee mutta sitten kun mennään siihen miehekkäiden näköisten naisten ruskean lihaksen sarjaan, ei kiitos.

FFFifi
Fitness Führer

Hahaa, mulla on tuolla luonnoksissa kirjoitus ihan samasta aiheesta :D Keskeisimpänä pointtina se, että mua hämää se, että treenauksen tavoite on vain ja ainoastaan ulkonäkö. Voisin postailla sen kunhan luen, onko vielä tolkullinen. Se kun on kirjoitettu käsi namipussissa Superdieettejä toisella silmällä vilkuillen. Voi olla vähän hhmm painottunut.

Siksi en sanokaan tähän vielä muuta kuin että hämää :D (Ja sen, että noi yläkuvassa on liian laihoja, ja että vaikka kasaria rakastankin, ei rakkauteni ulotu noihin biksuihin!)

Lotta Katariina
Pumpui

Ehkä eniten mua kummastuttaa ne läpinäkyvät korkkarit. Niistä tulee jotenkin pornomallivibat :D

Nina Enroth
Ninan verkkareissa

Nää bikini fitness -mimmit näyttävät aika pelottavilta! Mikä ihmeen fitness, sitäpaitsi? Luurankoja!

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Satuin viikko pari takaperin samaan porealtaaseen bikini fitness -kakkosen kanssa. Ei ollut se tyttö luuranko, vaan tiukkaa lihaa, joskin sirompimallista lihasta kuin itse kannan. Noita kisatuloksia jostain Iltasanomista lukiessani särähti itseäni silmään se, että kisat uutisoitiin viihde-, ei urheilupuolella. Vähän harmitti, minun silmissäni kun tuo lavalle valmistautuminen ja nouseminen on enemmän urheilua kuin vaikkapa golfin peluu.

Eikö muuten jossain sarjassa ole se jokin pakollinen ohjelmanumerokin suoritettavana?

Lotta Katariina
Pumpui

Käykää muuten joskus joutaessanne lukemassa eri fitnesskilpailujen sääntöjä. Mahtavaa kamaa:

"Bikinien pitää olla asialliset ja hyvän maun mukaiset
- Sallittuja materiaaleja ovat yksiväriset, kuviolliset ja hologrammineulokset. Pvc-pinnoitetut neulokset eivät ole sallittuja. Asujen kangasta voi koristella kristallikivin, paljetein tms." (korostus omani)

"Kilpailijan ihon pitää olla luonnollisen ruskea ja terveellisen värinen."

Lotta Katariina
Pumpui

A. Sinivaara: On joo, joissain pitää tosiaan myös esiintyä muutenkin kuin seisomalla ja kävelemällä. Se on sentäs jotain. Mikäköhän sen suorituksen painoarvo on kokonaisuudessa?

Ja: GOLF EI OLE URHEILUA. Se on puuhastelua :D

tiiti
ite puin

Urheiluun mun mielipide on, että jos on kerran moottoriurheilua ja hevosurheilua ja joku curlingkin on ihan olympialaisissa asti, niin yhtä lailla voi mun mielestä olla kehourheilua. Ja kai se posetuskin on ihan hikistä hommaa.

Mä oon (jostain) tajunnut tuon bikinin idean niin, että koska varsinaiseen fitnekseen (ja body fitnekseen ja muihin enemmän kehokisoihin) treenaaminen oikeasti vaatii vuosien työn, niin tuo on myös tapa sekä laajentaa bodylajien osanottajamäärää (sekä kiinnostavuutta esim. mediassa) mutta myös tarjota kisakokemusta ja mahdollisuutta pärjätä vähemmän treenanneille joskus body fitnekseen havitteleville. Toki ammattilaiset, kuten tuo Virmajoki erikseen.

Stripparikenkiä en tajua minäkään, enkä rehellisesti sanottuna noita moniin kirurgisesti asennettuja suhteettoman kokoisia pallotissejä (en tajua, millä logiikalla ne on "atleettista ja sopusuhtaista" tai miten kosmeettinen kirurgia liittyy fitness-urheiluun, nuo kaksi vasenta kisaajaa tuossa ylemmässä kuvassa taas on musta siltä osastolta hyvinkin sopusuhtaiset), mutta lienevät joku käytäntöjuttu, jota lajiin perehtymättömän ei tarvitsekaan ymmärtää, ja peräisin sieltä Land of Hope and Glorystä josta koko homma on ilmeisesti lähtöisin.

FFFifi
Fitness Führer

A. Sinivaara: Mua ottaa sama päähän tankotanssin suhteen. Viime SM-kisat pääsi kyllä uutisiin, mutta loppukevennyksenä. Ja viihteen puolella se uutisointi taitaa useimmiten olla, ei urheilun. En tajua.

Mitä taas tulee läpinäkyviin korkkareihin, niin hei, nehän on just siistit. (Vetoan taas tankoon, mun silmä on tottunut :D)

Sanna T (Ei varmistettu)

En nyt osaa ottaa kantaa aiheeseen, mutta musta noi naiset näyttää ihan kamalilta Ei voi koskaan olla kaunista jos näkyy kylkiluut. Yäk, pahaa tekee...

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Ei kai se nyt voi olla vain kylkiluista kiinni?

Miia_pau
Kolmas linja

En olis kyllä ehkä uskonut sanovani tätä, mutta tässä maalirusketuksen ja kimallebiksujen fitness-genressä tykkään kyllä enemmän niistä classic fitnessin kisaajista, niillä on paitsi enemmän lihasta myös muistaakseni se kisaan kuuluva vapaaohjelma eli urheilusuoritus. Ne on jotenkin täpäkämpiä tätejä! Nämä neitokaiset taas eivät jotenkin yhtään osu omaan esteettiseen silmään, ainakaan kisakireinä, hrr. 

Toisaalta, kuten tiiti yllä muisteli, bikini fitness taitaa olla monille se ensimmäinen kisa, josta sit lähdetään kasvattamaan lihaa noille varsinaisille fitness-lavoille. 

Siinä oon myös samoilla linjoilla, ettei minusta toi pelkkä posetus ehkä ihan täytä urheilulajin kriteerejä (niin, ei täytä shakki tai golfkaan, mutta se lienee toinen keskustelu), vaikka laji sinänsä vaatiikiin kovaa fyysistä suorituskykyä. Mutta jos kerran tarkoitus on kisata siitä, kellä on kivin kroppa, niin miksi sitä pitäisi kutsua urheiluksi? Eikö voi olla rehellisesti kauneuskilpailu, jos siitä nyt kuitenkin on kyse?

 

New improved formula

Olishan se kiva, jos omassa kropassa olis enemmän lihaserottuvuutta (lue: rasvaa vähemmän + lihasta enemmän ;) Mutta mun mielestä nämä typykät ovat omaan makuuni jo liian kireitä.. ja tosiaan nuo luonnottoman isot silikonit häiritsee kyllä. En vastusta kauneuskirurgiaa mutta luonnolisuus pitäis siinäkin olla mukana. Jos naisella ei ole nimeksikään rintoja, ymmärrän että hän sellaiset oman naiseutensa vuoksi haluaa, ja siksi anatomisen muotoiset normi kokoiset on ok.

Lotta Katariina
Pumpui

Mielenkiintoista, että sekä täällä että Pumpuin Facebook-sivulla tunnutaan enemmän diggaavan näiden mimmien ulkonäöstä ilman kisakireyttä. Mistä lienee kumpuaa se glitter- ja ruskeusinto? Kuka on ekana keksinyt, että hei, vedetään kaikki rasva ja neste kropasta, maalataan nahka ruskealla maalilla ja laitetaan tangat jalkaan?

tiiti
ite puin

Tuohan tulee kehonrakennuskisoista, arvosteltava lihas erottuu parhaiten värjättynä ja ilman rasva- ja nestepäällystettä (ja isoja vaatemääriä, vois kyllä olla kiva arvostella kehonrakennuskisaajat pilkkihaalarissa :D). Sama sitten vain noudatetaan noissa bikini fitness -kisoissa. Tuollainen iso tukka-iso meikkisuti-isot kaikki -more is more -kasariestetiikka taitaa taas olla aika jenkkityypillistä. Suomessahan on myös se joku fitnessmalli .kisa, jossa taas ei vedetä painoa alas eikä värjäillä.

Lotta Katariina
Pumpui

tiiti: nojoo, pikkukalsarit ymmärrän, mutta ehkä kimalle-aversioni on niin suurta, etten keksi mitään tilannetta, missä ihmisen pitäisi moista numeroa laittaa päällensä :D

Miksi mulle muuten tulee tuosta pilkkihaalarista tosi vahva mielikuva, että ne tulis haalarit päällä lavalle ja viekoittelevasti ne sitten riisuisivat yleisön ja tuomariston edessä? :D

 

Stefa (Ei varmistettu)

Mä en voi kuin kunnioittaa työtä, jonka tuon tilan saavuttaminen on vaatinut. Lihakset myös näyttävät hyviltä, ja nuo tytötkin silloin kun eivät ole lavakunnossa. Lavalle mennessä kun rasvaprosentti on pudotettu niin lähelle nollaa kuin mahdollista, ja maalia on pinnassa runsaita määriä.

Tosin noi pallotissit ällöttää. Mitä kehonrakennusta se sellainen on, jossa saa olla kirurgien laittamia implantteja? Yhtä hyvin se lääkäri voisi laittaa silikonista vatsalihaksenkuvat massuun.

Kaverini kyllä vertasi tätä joskus anoreksiaan, koska yhtä lailla ihmisellä on kieroutunut maailmankuva jos tavoittelee tällä tavalla omituista vartaloa, kuin jos tavoittelisi sitä lihaksetonta luurankomallia.

Vierailija (Ei varmistettu)

Kyllahan nuo kolme kuvan kisaajaa enemmin nayttavat kisakuosissa anorektikoilta kuin urheilullisilta. Siina vaiheessa kun jokainen luu torrottaa kulmikkaana eri suuntiin, oivoi. Lihaa luiden paalle kiitos.

Tiukkis (Ei varmistettu)

On se aina niin hauskaa seurata näitä plösähtäneiden tätien kommentteja...joo, eihän se toki ole urheilua eikä tietenkään vaadi mitään muuta kuin meikkiä ja tekorusketusta, juuri niin. Ja aivan varmasti lösöplösöt ovat täsmälleen yhtä terveitä ja hyvässä kunnossa. Juuri niin.

Ja ihan varmasti se perustavis kelmeänkalpea selluliittiruho on ah niiiin terveen näköinen ja tietenkin niin upean kaunis että! Sitä LUONNOLLISUUTTA nääs. Sitäpä varmasti kaikki haluaisivat nähdä näytillä. Tai no, ei tarvitse kuin uimahallissa käydä niin siellähän sitä näytillä hyllyy. Ja uimahalleissa sentään ymmärretään pukeutua hyvällä maulla, eli laitetaan ne hieman roipahtaneet kokouikkarit läskilaskosten peitteeksi ja uimamyssy päähän. Mieluummin sitä sellaista katselisi lavallakin.

Lotta Katariina
Pumpui

Nimimerkki Tiukkis on tainnut nousta väärällä jalalla vuoteesta :) Eipä tässä kai kukaan ole olettanutkaan että pelkällä ulkoasun puunaamisella pääsisi kisakuntoon, mutta saahan sen estetiikan kyseenalaistaa. Ja mitä mä näitä kommentoijia tunnen, niin ei oo kyllä mitään "plösähtäneitä tätejä", ei suinkaan :D

 

Vierailija (Ei varmistettu)

kisaväri on juuri sen takia ruskea että lihakset erottuisivat selvemmin. Onhan se paremman näköistä katsella ruskettunutta lihaa kun seinän valkeaa haamua ja kun lavalla vielä tulee lavavalot päälle niin siinähän ihmeteltäs missä ne kisaajat on kun ei erotu takaseinästä.. Ja väitän että bikini fitness kisalavalle nousevat tytöt urheilee enemmän mitä edes osaatte kuvitella. kisalookista sen verran että jokainen tyttö pystyy siihen itse vaikuttamaan paljon tulee bling blingiä ja minkä väriset bikinit ja miten hiukset laitetaan. Se on taas eri asia kenellä tytöistä on hyvä tyyli taju heh. Kisa värejäkin on moneen lähtöön ja sekään ei aina onnistu kaikilla.. Mitä tisseihin tulee, se on yleensä oma valinta.. (vaikka sitä katsotaankin hyvällä kisoissa) koska monta vuotta treenanneena ne vaan häviää jonnekkin ja että tuntuis naisellisemmalle niin onhan se kiva jos on muotoa molemmassa päässä niin näyttää sopusuhtaisemmallekin. Sehän näyttäiskin kivalle kun yläkroppa olis kuin pienellä pojalla. Tätä fitness touhua ymmärrtää parhaiten kun siihen itse hurhataa.. tää on joillekin elämäntapa. Muille on vähä turha selitellä koska ei ne tuppaa ymmärtää just muutakun ne tissit, rusketuksen ja meikin.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.