Tee se itse: omena-inkivääri-limemehu

Pumpui

Omena päivässä pitää lääkärin loitolla. Inkivääri ehkäisee flunssaa. Limetti estää keripukkia. Ei pitäisi sairauksia ihan heti tulla, kun tekee näistä kolmesta kotikonstein ehkä maailman parasta mehua:

Tuorein keittiöhankintamme, näppärä Kenwoodin Multipro FPM270 -monitoimikone on päässyt runsaaseen käyttöön. Blenderiä, raastinteriä ja taikinavatkainta arvasinkin käyttäväni, mutta erinomaisen iloinen yllätys oli paketista löytynyt mehustin.

Kampin mehutehtaassa on surruteltu iltojen iloksi etenkin omenamehua. Hirveä meteli ja tolkuton sotkuhan itse mehustamisesta tulee, mutta hauskaa se on yhtä kaikki.

Eilen illalla sitten välähti ja tein ehkä parhainta mehua tähän mennessä: omena ja hyvä pätkä inkivääriä mehustimeen pyörimään ja kun prosessi on valmis, puolikkaan limetin mehu puristettuna sekaan. Ihan hemmetin hyvää ja varmaan myös ihan terveellistä. Inkivääri potki kivasti omenan makeuden läpi, ja sitrus toi pientä freesiyttä mukaan.

Nautin mehuni raakana, mutta juomaintoilija-minä mietti, että mehu sopisi erinomaisesti myös hyvän rommin kaveriksi. Eli jos tekee mieli näkäräistä sekaan, suosittelen sekoittamaan mehun kanssa seitsemänvuotiasta Angosturaa, maailman parasta rommia.

Kippis vaan! Pumpui muuten täyttää loppuviikosta kaksi vuotta. Hullua! Käsittämätöntä! Hauskaa! Loppuviikosta pitää siis juhlia. Toiveita spesiaalipostauksista saa esittää!

Kommentit

Tää postaus tuli enemmän kuin tarpeeseen. :D Ei niinkään tuon mehun takia vaan tuon laitteen... Eli mä oon hankkimassa itselleni blenderiä (kaikki on varmaan kohta kuullut tästä tulevasta hankinnasta - ainakin lilyssä :D ) ja oon yrittänyt kysellä ihmisiltä, että mikä ois hyvä. Tarkoitus oli hankkia pelkkä blenderi mutta googlasin tuon kenwoodin hinnan ja sehän menee hintaluokassaan ihan samoihin hyvien blendereiden kanssa (tai jopa huomattavasti edullisempi)... Eli jos sen hinta-laatusuhde on hyvä niin voishan sitä harkita että hankkisikin ihan monitoimikoneen. Blender toiminnon lisäksi myös muita toimintoja.

Eli onko se ollut hyvä? Kuinka toimiva blender toiminto on? Eli juuttuuko kohmeiset marjat tms? Onko helppo pestä? jne jne... 

Lotta Katariina
Pumpui

Hyvä että voin olla hyödyksi :D Mä olen ollut ihan tyytyväinen myös tuohon blenderiin. Jäiset marjat se surauttaa ihan hyvin, mutta jos on jotain tatinaisempaa (kuten maapähkinävoita), saattaa vähän joutua avustamaan lusikalla.

Oon ollut tosi tyytyväinen tuohon meidän Kenwoodiin, se löytyi Stockan kantistarjouksesta alkuvuodesta ihan kohtuullisella hinnalla. Me mietittiin aluksi yleiskonetta, mutta ne on jo isoja ja kaikki hyvät on superkalliita. Mitään jättimäistä taikinaa tuossa ei saa sekoitettua, mutta pienemmät tulee tosi näppärästi. Kerma ja muu vispattava tulee hetkessä, ja raastinosaa ollaan käytetty tosi paljon. Erilaisia teriä jne. tuli ihan tolkuton määrä mukana, samoin pieni mylly jossa voi silputa vaikka sipulin tai kai jauhaa kahviakin.

Kaikki muut paitsi lasiosat saa pestyä koneessa, mikä on tosi jees tällaiselle laiskalle tiskaajalle :D Blenderin kulho on ihan samanlainen ikävyys pestä kun muissakin merkeissä, mutta hyväksi havaittu keino on pyöräyttää siellä heti käytön jälkeen vettä ja pestä pois saman tien, niin ei tarvi jähmettyneitä rahkoja raaputtaa irti :D

 

 

mummo63 (Ei varmistettu)

Juuri tuota monitoimikonetta suunnittelen hankkia. Kysymykseni sinulle on, että tuleeko koneen mukana sellainen terä, jota käytetään tuossa isossa kulhossa ja joka terä silppuaa vaikkapa keksit keksikakkupohjaa varten tai esim. sipulin tai minkä nyt vaan haluaakin silpuksi. Siis vähän isompana määränä kuin mitä mahtuu siihen pieneen silppuriin, josta näin kuvan jossain - se ois ehkä juuri se, jossa arvelit kahvinkin jauhamisen onnistuvan.
Minulla on joskus ollut kone, jonka isossa kulhossa oli terä - ja sitä käytin paljon.
Kiva, jos vain ehtisit tähän antaa vastauksen! Ja kiitos mehuvinkistä:)
tervehtien mummo

Lotta Katariina
Pumpui

Tuossa on mukana ihan hirmuinen määrä erilaisia teriä ja osia isoon kulhoon, eli uskoisin että keksitkin saa muruksi ihan hyvin. Tuota pienempää silppuria ei ole kyllä tullut käytettyä oikeastaan ollenkaan. :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.