Tekniikkalaji tämäkin

Pumpui

Sitä voisi kuvitella, että juokseminen on yksinkertaista puuhaa. Kengät jalkaan ja jalkaa toisen eteen, eiköstä vaan? Väärin.

Kuinka olen ikinä voinut juosta ilman kuulokkeiden läpivientiä teknisessä juoksutakissa?

Ajattelin eilen lähteä lenkille. Operaatio kun tuntui yksinkertaisemmalta kuin jättikassin kanssa thainyrkkeilytreeneihin raahautuminen. Eihän sitä tarvitsisi muuta kuin heittää kamat niskaan ja kipittää menemään. Ja ei kun pukemaan:

Hengittävä aluspaita: check.

Äh, sykemittarin vyö unohtui. Sykevyö: check.

Hengittävä aluspaita: check.

Tekninen juoksutakki: check.

Hitto, piti laittaa kuulokkeiden läpivienti ennen takin vetämistä kiinni. Kuulokkeet: check.

Kuulokkeet kiinni iPhoneen ja iPhone taskuun: check.

Perkele, piti laittaa Endomondo päälle. Endomondo päälle ja iPhone taskuun: check.

Jumalauta! Unohtui laittaa Spotify päälle. Spotify päälle ja iPhone taskuun: check.

Sykemittari ranteeseen ja menoksi. Mutta eihän se sykemittari voi takin päällä olla. Eikä takin hiha anna myöden kolholle kellolle. Takki pois, kello ranteeseen, takki päälle: check.

Rappuset alas ja ulos: check.

Hemmetti, valitsinpa tyhmän soittolistan. Soittolista vaihtoon ja iPhone taskuun: check.

Sykemittari päälle: check.

Lopputulos: kauhea säätö ja tuskanhiki ennen kuin yhtään askelta on ehtinyt ottaa. Tämän tavara-arsenaalin kanssa puuhastelemisen jälkeen muutamien nyrkkeilyhanskojen ja hammassuojien raijaaminen tuntuu pieneltä.

Olen joskus juossut marketin yleisliikuntakengissä ja hupparissa. Ilman musiikkia, gps-paikannusta, puhelinohjelman kilometritietoja ja sykedataakin olen pärjännyt. Mutta vaikka teknologia onkin välillä vähän vaivalloista, en jotenkin osaa kuvitella olevani ilmankaan enää. iJuoksua kai tämä sitten on.

Pitäisiköhän sitä välillä juosta ihan luomuna?

 

Kommentit

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Vinkki: Laita sykevyö roikkumaan lähelle treenikamoja. Mulla se roikkuu sporttiliivien vieressä, joten sitä ei voi pukemisvaiheessa missata.

Oma juoksulenkille lähtemiseni on kyllä aika paljon helpompaa. Aika harvoin tarvitsee pukea takkia päälle, saati teknisiä aluspaitoja sun muita. Toppi ja yleensä riittää. Jahka kunnolla kesä tulee, vedän pelkissä liiveissä. Ainoa tekniikka, jota kuljetan mukanani, on GPS-laite ja sykemittari. Jos jossain vaatekappaleessa on tasku, niin sitten myös puhelinta, kaiken varalta. Musiikkia en tarvitse, kun tykkään kuunnella luonnossa linnunlaulua. Pidemmille lenkeille (ja myös lyhemmille, jos on kuuma) puen juomavyön, etten kuukahtaisi kesken lenkin. Mutta siinäpä ne kantamukset sitten onkin. Omassa ruhossakin on tarpeeksi raahattavaa :D

Lotta Katariina
Pumpui

Nyt sentään oli niin lämmin että ei tarvinnut enää pitkiä kalsareita :D

Miia_pau
Kolmas linja

I feel you. Just yks päivä seisoin hölmistyneenä ulko-ovella, kun en osannut päättää, laitanko ensin päälle sykemittarin vai etsinkö juoksu-soittolistan (Kalliossa ei kauheesti linnunlaulu lenkkejä säestä :D ). Mut GPS:ää tai mitään kilometridataa en kyllä sentään käytä, en oo toistaiseks eksynyt Töölönlahdelle enkä keskuspuistoonkaan, eikä ne lenkitkään pituudella päätä huimaa, yleensä alle kymmenellä mennään kuitenkin.

Odotan kyl kesää, että shortsit ja toppi riittää, tällä hetkellä meikän juoksuvaatetukseen kuuluu aluskerrasto, paksut villapohjaiset urheilusukat, säärystimet, kaulahuivi, pipo, hanskat, päällyshousut ja -takki. Ja kyllä, juostessakin voi tulla kylmä (jos on minä). 

Lotta Katariina
Pumpui

Mie oon niin tekniikkaniilo, että tekee mieli saada gps- ja korkeusdataa jne. Pitäiskö muuten Miia tehdä vaikka ihan juoksutreffit joku päivä?

Jenni Lindqvist (Ei varmistettu)

Lotta, miul meni maanantaina puolet lenkista kavelyks ku yritin saataa kamppiksen lainaamia kuulokkeita toimimaan! Sit jossain vaiheessa luovutin ja juoksin liikeenteen saestyksella. Marketin lenkkareissa ja hupparissa :-)
Mut oon sita mielta et musiikin kanssa sita jaksaa paljon paremmin, eli pakko hommata toimivat kuulokkeet!

Lotta Katariina
Pumpui

Kyllä mie aina välillä juoksen ilman musiikkiakin, mutta välillä siitä saa ihan älyttömästi boostia. Tosin vastaantulijat saattaa kärsiä siitä kun meikäläinen juoksee ja hoilaa :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.