Tervehdys, aurinko!

Pumpui

Miksei kukaan kertonut minulle aiemmin, että talvella juokseminen on ainakin yhtä siistiä ellei jopa mukavampaa kuin muina vuodenaikoina hölköttely? Helsingissä oli mitä kaunein talvinen keli, ja päädyin juoksemaan normaalin rantareitin sijaan jäälle. Jos tuuli ei olisi puhaltanut selällä turhan navakasti, olisin varmaan juossut Tallinnaan saakka, oli niin hienoa taittaa matkaa kirkkaassa auringonpaisteessa.

No en ehkä ihan Tallinnaan asti, juokseminen kun on jäänyt hieman lapsipuolen asemaan harjoitusregiimissä viime aikoina, ja oikeastaan ihan turhaan. Kunnon talvijuoksukamppeissa kelpaa jolkotella arktisissakin olosuhteissa.

 Talvella lenkkeillessäkään ei tarvitse pukeutua paksusti. Tämän päivän kahdeksassa pakkasasteessa kaksikerrospukeutujalle tuli melkein turhankin lämmin. Ainoa paikka, joka meinasi jäätyä, oli kyynärtaipeet, jostain kummallisesta syystä.

Hyvä talvijuoksupukeutuminen alkaa siis aluskerroksesta. Sain toissajouluna anopilta joululahjaksi erinomaisen hienon Hummelin teknisen kerraston. Miehellä on samanlainen, ja usein kutsummekin kalsaripukujamme Tron-puvuiksi. Kerraston päälle puin vain Haltin hiihto/juoksuasun (omaani ei enää ole mallistossa, mutta tämänvuotinen verrokki lienee tämä), joka on osoittautunut erinomaisen hyväksi ostokseksi. Jalkaan vedin gore-tex-Adduni, päähän ohuen Haltin puuvillapipon ja käsiin kevyet hansikkaat (mies lienee perinyt hyvien lahjojen ostotaipumuksen äidiltään, sillä hienot älypuhelinhanskani olivat nekin anopin joululahja). Sitten poppi soimaan ja menoksi!

Tällä viikolla tuli urheiltua melkoisen hyvin ja tehokkaasti. Tuntuu erinomaisen hyvältä taas treenata kovaa ja runsain mitoin, vaikka lihakset vähän vihoittelevatkin. Perjantain crossfit tuntuu käsissä edelleen niin kovasti, että vaatteita on vaikea saada ylle.

Maanantai: Crossfit, 1 tunti (kyykkyjä, Jackie-treeni) + juoksu treeneihin ja takaisin, 30 minuuttia

Tiistai: Crossfit, 1 tunti (tempauksia) + juoksu treeneihin ja takaisin, 30 minuuttia

Torstai: Crossfit, 1 tunti (maastavetoja, tein sarjat ihan kelvollisella 80 kilolla!)

Perjantai: Crossfit, 1 tunti (työntöjä, köyden kiipeämistä ja muuta käsirääkkiä)

Sunnuntai: Juoksu, 8,7 kilometriä, 1 tunti

Loppupäivän taidan käyttää lattialla rullaillen, kissaa rapsutellen ja ensi viikon treenejä suunnitellen. Hyvää sunnuntaita, kamut!

Share

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.