Törkeän hyvää hipsteripastaa

Pumpui

Tiedättekö sen kokatessa toisinaan tulevan tunteen, kun katselee pannulla porisevia asioita ja vain tietää että ei voi tulla muuta kuin hyvää?

Tämänpäiväinen päivällinen syntyi Pumpuin keittiölle ominaiseen tapaan niistä aineksista joita kotoa sattui löytymään. Nimekseen ruoka sai hipsteripasta, koska lehtikaali ja suppilovahverot. Erityishipsteripisteet, jos lehtikaali on itse kasvatettua (kuten minulla) ja sienet poimittu skutsista omin pikku kätösin (kuten minulla). Vilkaisin päivällä yhden lehtikaalipastan reseptin Hesarin sivuilta, mutta sovelsin lopulta omiani kun en jaksanut enää reseptiä kaivaa uudelleen esiin.

Hipsteripasta (yhdelle juuri painonnostotreeneistä tulleelle)

vajaa puolikas paketti pekonia
pari kourallista lehtikaalia
pari kourallista suppilovahveroita
puolikas sipuli
valkosipulia
2 dl vettä
1/4 kasvisliemikuutio
loraus pakasteherneitä
pippuria
täysjyväspagettia omantunnon mukaan

Paloittele pekoni ja paista pannulla. Siirrä syrjään. Heitä pannulle silputut lehtikaali ja sipulit sekä sienet. Anna paistua tovi. Lisää pekoni, heitä päälle vettä, kasvisliemikuutio ja herneitä. Keittele kannen alla kunnes lehtikaali on pehmeää. Mausta pippurilla ja sekoita keitettyyn pastaan. Syö ja iloitse.

*

Pahoittelut, tarkempia määriä tai aikoja en osaa antaa. Ja lisäpahoittelut suttuisesta kuvasta, jos olisin tiennyt, että tästä tulee näin hyvää, niin olisin paneutunut kuvaamiseen vähän enemmän. Mutta onneksi sentään kunnollinen hipsteri ottaa kuvan jokaisesta ateriastaan, niin jonkinlainen kuva jäi esiteltäväksi.

Share

Kommentit

Suvi K.
Sisunainen

Kuulostaa hyvältä! 

Mä en nykyään pahemmin postaa ruokaohjeita, koska ne melkein aina noudattaa samaa kaavaa:

1. Ota ruoka-asiat jääkaapista. Kuori/pilko/mausta tarpeen mukaan.

2. Lykkäse uuniin. Käy suihkussa ja laita treenikamat tuulettumaan.

3. Toivonmukaan ruoka on nyt valmis. Syö se.

Toinen vaihtoehto on tehdä sama paistinpannulla, mutta sillon multitasking suihkun ja pyykin kanssa on vaikeampaa.

Lotta Katariina
Pumpui

Joo, sama homma. Mä kaivan jääkaapista asioita, pilkon ne pannuun ja katon mitä tulee. Ei aina kovin kaunista mutta yleensä tosi hyvää :D

Emilia M

Kiitos ideasta! Tämän innoittamana tänään eksyi ostoskoriin pekonia ja lehtikaalia, äsken kokkailtiin ja kyllä maistui! Osa-aikahipsterinä ajattelin seuraavaksi kokeilla tästä vegepekoniversiota :) ( http://chocochili.net/2009/05/vegepekonipasta/ ) En oo muuten tavannut vielä ketään, joka ei olis maistettuaan heti hurahtanut tuohon vegepekoniin...

Lotta Katariina
Pumpui

Hyvä jos maistui! :) Vegepekoni pitää kyllä pistää korvan taakse, kun tulee vegekamuja syömään!

Emilia M

Tuli muuten oikein kelpoa vegepekonistakin tehtynä! Tattis vielä ohjeesta!

Emilia M

Muistin tän taas, kun jääkaapissa nahistui lehtikaali. Hyvää, jee!

Kommentoi