Treenikateudesta

Pumpui

Järki ja elämänkokemus sanovat, ettei kateus kannata. Kukaan ei hyödy yhtään mitään siitä, että kyräilee muiden isompia puntteja ja kiinteämpiä takamuksia. Miksi sitä silti huomaa kärsivänsä ajoittain treenikateudesta?

Tunnustan: en malta olla vilkuilematta salilla, kuinka isoilla painoilla muut mimmit treenaavat. Klikkaan kauhulla blogipostauksia, jotka on nimetty tunnisteella "päivän sali". Ehkä siellä on joku megatehokas pimu, joka on nostanut reilusti isompia määriä kuin minä. Ja sitten ovat ne superpakkaukset, jotka ovat saaneet kiinteät kankut ahkeralla jumppaamisella. Miten kehtaavatkaan, ryökäleet!

Se on kyllä melkoisen järjetöntä. Eihän se ole minulta yhtään mitään pois, jos kanssaihminen jaksaa juosta maratonin tai nostaa vaikka sata kiloa penkistä. Maailmassa ei ole rajattua määrää kuntoa ja suorituskykyä.

Treenikateus on siitä kiitollinen kateuden muoto sentäs, että kunnolleen voi aina tehdä itse jotain. Penkkipunnerrustulos ei nouse, jos ei penkkipunnerra. Kolmen jumpan ja neljän juoksulenkin tulos ei näy, jos ei käy kolmessa jumpassa ja hinaa persettään juoksupolulle neljää kertaa.

Ikäväähän se on, ettei kivoja asioita saa ilmaiseksi. Mutta ne, joiden puolesta joutuu vähän tekemään töitäkin, tuntuvat sitten toteutuessaan melkoisen hyvältä.

Toivottaapi nimimerkki "Olkatreenin painot + 5 kg"

Kommentit

sanumaria

Mulla on aina treenikateus, ihan sama mitä reenaan :D Mutta aattelen että se on sillai sellanen oma tsemppikeino. Kertaakaan en oo kyllä masentunut ja luovuttanut, yrittänyt vaan ehkä kahta kauheemmin. Tosin oon määkin saanut kehuja salilla (*leuhkintaa*). Tein yleisliikettä ja punnerruksia ja sellasia old school juttuja muutenkin, niin joku mamma tuli kehuun että kiva nähdä kun joku treenaa ihan oikeasti :D

Lotta Katariina
Pumpui

Kyllähän siitä buustiakin saa, onneksi!

Yleisliike on aliarvostettu treeniliike ylipäänsä. Oon joskus miettinyt että pitäis kokeilla sitä "100 burpee challengea" eli sataa yleisliikettä aikaa vastaan :D

tiiti
ite puin

Tämän sanoo tyyppi, joka juoksi jonkun hirmumutaestejuoksun just :D

Mää oon kyllä rehellisen treenipaino- ja lihaskateellinen, sillain *köh* rakentavalla *köh* tavalla (mulla on treeniblogissa tästä postauskin oikein :D). Sillain, että onhan se nyt kiva, kun esim. joku mua noin sata vuotta nuorempi ja huomattavasti lyhyemmän treenihistorian omaava on mua paljon vahvempi, lihaksikkaampi ja fitimpi, että kai se sitten on mullekin mahdollista, joskus :D

 

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Eh, meidän salissa on se huono puoli, ettei siellä ole yhtään sellaista naista, jota voisi kadehtia (= saada motivaatiota yrittää itsekin enemmän). Siksi olenkin siirtynyt kadehtimaan niitä naapuripenkissä ähertäviä miehiä.

sanumaria

A.Sinivaara: siinä kohtaa kun alat kadehtimaan niiden miesten kaljuja päitä niin vaihdat salia.

Lotta Katariina
Pumpui

Joskus harvoin sitten näkee salilla miehen joka tekee pienemmillä painoilla kuin itse ja tuntee itsensä megatehokkaaksi. Sitten pitää äkkiä katsoa jonnekin muualle koska se oli todnäk vain lämmittelemässä ja vetää seuraavaksi sata kiloa lisää tankoon :D

Hear Hear!

Omalla salilla on kans aika harvassa kateutta herättävät, mutta siellä on se yksi viheliäinen jumalattaren kaltainen nainen, josta kyllä näkee, että salilla on viihdytty. Vähän tulee aina sivusilmllä seurailtua, mitä se tekee ja miten. Ja kun habitus on muutenkin erittäin edustava, niin eihän siitä saa silmiään irti.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.