Treeniloma vai loma treenaamisesta?

Pumpui

Minulta on loman jälkeen kysytty ties kuinka monta kertaa "Miten sä treenasit siellä reissussa?"

Öäh, tota, en mitenkään. 

Koko alkuvuosi on mennyt treenien kanssa vähän niin ja näin. Ensin tulehtui olkapää. Sitten tuli duunikiireitä. Oli flunssaa, kiireinen projekti, muuta elämää. Epäsäännöllinen ja epäjohdonmukainen treenaaminen ja sen seurauksena laskeneet tulokset alkoivat turhauttaa, joten päätin ottaa koko Sri Lankan loman levon kannalta.

Liikuttua tuli, mutta ei treenattua. Ja siinä on mielestäni vissi ero. Liikkumisen tavoitteena oli liikkuminen, ulkona oleminen ja uusien paikkojen näkeminen, ei niinkään kunnon, voiman tai minkään muun ominaisuuden kehittäminen. Teimme pari päivävaellusta vuoristoon, ja rannalle päästyämme surffasimme, kävelimme niin maan pirusti ja puljasimme vedessä mahalautojen kanssa. 

Treenaamattomuus teki todella hyvää. Breikki lomasta ja normaaleista jumppakuvioista tuli ehdottomasti tarpeeseen, sillä kotimatkan lähestyessä mieli alkoi taas palaa crossfitin ja painojen pariin. (Enkä tainnut olla ainoa, sillä Aki löysi itselleen harjanvarren, jolla pääsi lievittämään pahimpia painonnostoniksojaan.) Ensimmäinen treenini loman jälkeen oli katastrofi, mutta sen jälkeen boogie on ollut erinomaisen hyvä, mikä kertoo siitä, että treenaamattomuus oli oikea ratkaisu.

Lomareissu on hyvä kohta selvittää, onko oma treenaaminen edelleen terveellä pohjalla. Jos tähtäimessä ei ole kisat tai jokin erityinen suoritus, ei pitäisi olla päälle eikä kropallekaan mikään ongelma paeta normaalista regiimistä toviksi. Jos tuntuu, että ajatukset pyörivät tropiikissakin menetettyjen gainsien ja välistä jäävien jumppien ympärillä, on syytä lomailla entistäkin kovemmin. 

Treeniloma on sitten asia erikseen. Olen hiljalleen alkanut haaveilla siitä, että joskus pysyisinkin reissussa aivan paikoillaan enkä resuaisi paikasta toiseen rinkka selässä. Menisin hyvään hotelliin, ottaisin puolihoidon ja kävisin salilla ja juoksemassa ja pyöräilemässä niin maan pirusti. Tällaisia vaihtoehtoja alkaa olla meilläkin tarjolla entistä enemmän. Onko teillä hyviä vinkkejä siitä, missä voisi viettää mukavan, lämpimän ja treenintäyteisen lomaviikon loppusyksystä?

 

Kommentit

.Katri. (Ei varmistettu)

Treenilomavinkkinä Lanzaroten Club La Santa! Oon ollut kerran ja ens kuussa uusiksi, peukku ylös! (:

Lotta Katariina
Pumpui

Kiitti vinkistä, pitääpä tutustua! :)

Lotta Katariina
Pumpui

Siellähän on näemmä myös crossfit-leirejä! :D

AikkuR (Ei varmistettu)

Kiitos tästä! Ei natsaa tälle vuodelle tuo CrossFit-leiri, mutta jospa ensi vuonna :) Tai jos löytäisi vastaavan jostain muualta elokuuksi.

Lotta Katariina
Pumpui

Jenkki-crossfittaajat on järjestäneet leirejä myös, jos olisi äärettömästi dollareita niin olisin kyllä mieluusti lähtenyt Christmas Abbottin ja Scott Panchikin treenileirille Caboon :D 

laurapa laura (Ei varmistettu)

Loma treenaamisesta tekee kyllä välillä hyvää!! Ja Lanzaroten crossfit-salia en tunne, mutta Lanzarotelle vahva lomasuositus. Olin siellä vanhempieni kanssa mummoilulomalla pari vuotta ja saari yllätti viihtyisyydellään!!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.