Treenivaatteet on mun aatteet?

Pumpui

Seuraa tunnustus: olen kaksinaismoralisti, mitä tulee treenivaatteisiin. Siinä missä naureskelen partaani ihmisille joilla on Zumba-paidat ja pöksyt joissa lukee "running", olen kuitenkin enemmän ja vähemmän tietoisesti ilmaissut omissakin kamppeissani, mitä lajia sitä oikein harrastetaan.

Jaa että mitäs lajia sitä treenataan näissä polvisukissa? (Tuo teksti oli kyllä sukkien ollessa pakkauksessaan paljon maltillisemman kokoinen, meikäläisen jättipohkeet vain vähän venyttivät kirjaimia.)

Pidempään blogiani seuranneet tietävät, että en koskaan kieltäydy jos eteen tulee tilanne shoppailla lisää treenivaatteita. Yleensä olen suosinut "musta ja neutraali makkarankuori" -linjaa, mutta olen huomannut alkaneeni lipsua päivä päivältä räikeämpään ja myös treeniaatetta julistavaan suuntaan.

Minua on aina huvittanut, että Zumbaa, BodyPumpia tai muuta varten on olemassa varta vasten luotuja ja brändättyjä vaatteita. Vaan ei pitäisi nauraa, sillä olen hiljalleen huomannut kuolaavani Reebokin crossfit-kamojen perään. Olen jo muutamaan otteeseen hypistellyt tuotteita Stadiumilla, mutta vielä en ole poistanut kotiin muuta kuin nuo yllä olevat sukat. Paino sanalla vielä. Hermosa Beach -takki on meinannut jo muutaman kerran lähteä mukaan, mutta suolainen 129 euron hinta on pitänyt söpöläisen edelleen kaupan rekissä.

Monesti tuntuu, että tiettyä toimenpidettä varten nimikoidut tuotteet on keksitty vain jotta saadaan lätkäistyä lisähintaa normaaliin tekniseen urheiluvaatteeseen. Ja niinhän se varmaan osaltaan onkin. Toisaalta on ollut pakko kysyä itseltäni, että jos vaate on kaunis ja mieluisa mutta se sattuu olemaan tietyn liikuntabrändin alainen, onko sen ostaminen oikeasti niin pöhköä. Kun kerran sitä lajia kuitenkin intohimoisesti harrastaa. Sen verran monomaaninen tunnustan olevani, että en crossfit-tekstein koristeltuja vaatteita pitäisi jos en lajia treenaisi. Olen sen sortin ihmisiä, että jos kulhossa lukee "popcorn", siinä ei tasan säilytetä mitään muuta kuin paukkumaissia, ei edes sipsejä. Siksi en osaisi kuvitella käyttäväni jumpassa paitaa jossa juoksee "run" tai juostessa pöksyjä joissa lukee "gym" (ei sinänsä että minulla tällaisia vaatteita olisikaan). Järjestys se maailmassa olla pitää.

Pohdiskelin tätä asiaa itsekseni tänään ja tajusin, että olenhan minä ennenkin julistanut lajiuskollisuutta. Thainyrkkeilyshortseissa (joita ei kyllä ole ikävä, räikeät satiinibyysat eivät ehkä olleet se ykkössuosikkini) lukee lähes aina thaiboxing, muay thai tai sama thaiksi.

Tässä sitä pistetään menemään, mainoslause persiissä. (On muuten erinomaisen hyvää thainyrkkeilyvalmennusta itse kustannuspaikalla, menkää jos olette Koh Phanganilla.)

Lupaan siis olla tästä lähin avoimempi erilaisiin liikuntamuotoihin luotuja kamppeita kohtaan. Yhtä poikkeusta lukuun ottamatta. Kieltäydyn edelleen ymmärtämästä, minkä helvetin takia BodyCombatia varten myydään brändättyjä ja kalliita vapaaotteluhanskoja, kun ei edes tapella. Ei käy järkeen.

 

 

Kommentit

sanumaria

Koska jostain syystä ilmaa on kivampi hakata hanskat kädessä kuin ilman. Ja fiilis on ihan eri. (Siihen combathanskajuttuun siis.) Mutta mää oon vähän samanlainen, en voi ostaa maailman parhaita collareita kun niissä lukee dance. Ja mää en oo tanssija. Miksei niissä voi lukea että skate? :D

Lotta Katariina
Pumpui

Joo, en vois kuvitellakaan että olis jotain missä lukee jotain tanssimiseen viittaavaa. Se tuntuis loukkaavalta kaikkia tanssinharrastajia kohtaan kun tällainen rytmitajuton pökkelö vetäis jossain tanssikamoissa tuolla :D

FFFifi
Fitness Führer

Katoin tota ekaa kuvaa ja ajattelin että voi kun sulla on sorjat sääret (joo jostain syystä mun ajatukset on ihan täyttä mummokieltä) ja sit sä kirjoitat siinä alla että jättipohkeet :D

Lotta Katariina
Pumpui

Hohoo, sorjat! Voi kiitos! :) (oikeasti ei mee mitkään saapikkaat jalkaan...)

Eilisen lupaukset

Kyllä mulla oli ala-asteella college-paita, heh. Okei, en muista lukiko niissä college. Ja vaatteissa lukee outoja vuosilukuja, jolla ei ole itselleni mitään merkitystä. Tanssivaatteita kai voisi käyttää ilman tekstiä, miksei siis tekstin kanssa? Vaikka suoraan sanoen, tuntuu hölmöltä että vaatteissa lukee mitään lajeja, ellei niissä ole sitten tarkoitus mainostaa lajia tai edustaa seuraa tm. Nike run taitaa olla yksi ainoista, mitä itsellä lukee, ja iloisesti käytän muissakin lajeissa. Ei se oo niin justiinsa...

 

Lotta Katariina
Pumpui

Mulla oli joskus Honolulun Hard Rock Cafen paita vaikka en ollut ikinä käynytkään :D Ehkä sitä ei pitäis olla niin turhantarkka :D

Lotta Katariina
Pumpui

Hahaa, ovat kuulemma menneet sukat Stadiumissa kuin kuumille kiville :D Mut yllättävän vaikea löytää polvisukkia treenikäyttöön, kun ei tarvi kompressiosukkaa vaan enemmänkin juuri suojaa kiipeämiseen ja hyppelyyn.

Miia_pau
Kolmas linja

Siis miullahan on ehkä keskimääräistä suurempi aversio ihan mitä vaan tekstejä ja/tai näkyviä tuotemerkkejä kohtaan, joten jäävät kyllä yleensä kauppaan lajiviitteistä riippumatta (no, mitä nyt kotiutin ne Reebokin crossfit-kengät, mut ei niissäkään kovin isolla sentään mitään lue).
Mutta, tästä tuli kuitenkin mieleen, että eilen kun olin lenkillä, tuli pururadalla vastaan tyttö, jonka paidassa luki "run fast". Mutta ei se juossut, vaan käveli, eikä edes kovin kovaa. Alkoi huvittaa moinen harhaanjohtava ilmoitus, kunnes tajusin, että ehkä se olikin kehotus vastaantulijoille. Sitten juoksin vähän kovempaa :D

Lotta Katariina
Pumpui

En oo koskaan ajatellut että ne kannustukset olisikin suunnattu kanssakuntoilijoille. Mut sehän käy järkeen! Sit ehkä kehtaisinkin ostaa ne cf-housut joissa lukee "make every rep count" :D

tiiti
ite puin

Mää oon ostanut vahingossa crossfit-trikoot :( Katoin vaan, että onpa kivannäköiset ja jotain hassunhauskoja tsemppitekstejä ja sitten kun mää iloissani ne taitsit päällä riennän treenaamaan, niin joku kysyy, että "ai, sulla on sitte tommoset crossfit-trikoot". Apua. Tuleekohan nyt joku oikeasti vahva tai kovakuntoinen salilla pakottamaan mut todistamaan, että sen treeni on mun warm up? En ala, minä tykkään minun trikoista.

Oon joskus miettinyt, että onko noi bc-vaparihanskat semmosia, että niitä vois oikeesti vaparissa käyttää, mutta en oo kehdannut kysyä, kun se tuntuis vähän hassulta jossain jumpassa. "Moi vieras ihminen, voiks noilla sun hanskoilla lyyä oikeesti?".

Lotta Katariina
Pumpui

Ehkä niillä hanskoilla voi sit tirvaista jotain ärsyttävää kanssajumppaajaa tilanteen niin vaatiessa?

suwe (Ei varmistettu)

Samaa mieltä samumarian kanssa, hanskoilla enemmän fiilistä vaan hakata sitä ilmaa siellä hemmetin Combatissa :D Itse tosin käytän salihanskoja kun en oo raaskinut tollasia möhköjä (tai oikeestaan kädet hikoo jo pelkästä ajatuksesta noi ei voi olla hengittävät)

Lotta Katariina
Pumpui

Jos ovat yhtään niin kuin oikeat vaparihanskat, siellä alkaa tassu hiota alta aikayksikön...

Hertta
Lilou's Crush

a) nuo sukat on minusta hauskannäköisiä! b) upeat pohkeet c) jäin miettimään, lukeeko treenivaatteissani mitään. Merkkien lisäksi, ei (vielä) sellaisia löydy, mutta en pa hanttiin, jos joskus kaapissa on pöksyt joissa lukee "pump" tai "run" :D

Lotta Katariina
Pumpui

a) niin onkin! b) kiitos :) c) run on onneksi sen verran neutraali teksti jollain tavalla, että sitä voisi vielä käyttää jossain muussakin yhteydessä, luulisin. ehkä.

ella_k (Ei varmistettu)

Heh, ihan "oikeata" vapaaottelua ja muutamaa muuta kamppailulajia harrastavana minua aina jotenkin huvittaa nuo BC-hanskat kun sillöin tällöin käyn combatissa riehumassa. Ja joidenkin kanssajumppaajien olen nähnyt myös laittavan käsisiteet sinne tunnille. En oikein tiedä miksi.

Joskus jäin oikein miettimään, että miksi juuri vaparihanskat combatiin. Siinähän on ihan vain pystylajeista muokattuja tekniikoita, eli eikö vaikka nyrkkeilyhanskat olisi autenttisemmat? :)

Ja joo, thainyrkkeilyshortsit on vain kerrassaan... ei niin hemaisevia.

Lotta Katariina
Pumpui

Totta, isot hanskathan siinä pitäisi olla! :D Tosin sitten olisi vaikka juomapulloon tarttuminen tai asun justeeraaminen vähän haastavampaa..

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.