On urheiluhenkeä ja on urheiluhenkeä

Pumpui

Eiliset crossfit-kisat Tampereella olivat yhdellä sanalla kuvaten huikeat. H u i k e a t. En usko, että olen koskaan nauttinut aikaisemmin näin paljon paljon mistään urheilutapahtumasta paikan päällä. Ei haitannut, vaikka olikin kuuma ja janotti ja olin herännyt ennen viittä ehtiäkseni paikalle heti aamusta.

Mikäs tässä nostellessa, tuumaa miesten sarjan voittaja Mikko Aronpää.

Olin osannut odottaa crossfit-kisojen olevan erinomaiset tunnelmaltaan, mutta sitä en arvannut, että minä, kyyninen jäärä, olisin tempautunut mukaan niin täysvaltaisesti. Huusin ääneni käheäksi kannustaessani paitsi oman salin sankareita myös jokaista muuta kilpailijaa. Ja samoin tuntui tekevän koko muukin yleisö. Myös kisaajat kannustivat toisiaan, ja näinpä väsyneen kilpailijan kapsahtavan tuomarinkin kaulaan viimeisen lajin päätteeksi. Enpä ole moista urheiluhenkeä muualla vielä tavannut.

Naisten kisan kakkonen Saara Laaksonen ja voittaja Essi Koskinen sadistisen finaalilajin varpaat tankoon -osuudessa. Huikeita mimmejä ja huikeat kropat!

Ja ne suoritukset! Nostan hattua jokikiselle miehelle ja naiselle, jotka olivat kisaan päässeet. Ei voi olla ihan turha jätkä tai mirkku, jos pystyy suorittamaan yhdessä päivässä kuusi lajia, joita tällainen ihan hyväkuntoinen tallukka ei saisi tehtyä edes yhtä.

Päivän ensimmäinen laji starttasi puoli yhdeksältä aamulla ja finaali loppui seitsemän maissa illalla. Päivän aktiviteetteihin mahtui niin yleisliikkeitä, painonnostoa, köysikiipeilyä, tuplahyppynaruhyppyjä kuin käsinseisontapunnerruksia. Etenkin viimeinen laji kuulosti kauhealta jo paperilla (miesten/naisten toistot ja kilot):

 • 10/5 muscle up
 • 10 Maastaveto 150kg/90kg
 • 20 Varpaat tankoon

 • 2 Köysikiipeily
 • 10 Etukyykky 100/60kg
 • 20 Varpaat tankoon
 • 
2 Köysikiipeily
 • 10 Tempausvalakyykky 80kg/40kg
 • 20 Varpaat tankoon
 • 
2 Köysikiipeily
 • 5/3 muscle up

Siitä vaan kokeilemaan, onnistuuko suoritus vaaditussa 15 minuutin aikarajassa. Ja kuvitelkaa tekevänne tuo siinä vaiheessa, kun olette jo muun muassa tehneet tempauksia, soutaneet, punnertaneet käsinseisonnasta ja tehneet kymmeniä leuanvetoja päivän mittaan! Kaikki lajit ja tulokset löytyvät täältä.

Lähdin kotimatkalle väsyneenä ja onnellisena. Tuntuu, että syksyn etsikkoajan jälkeen olen löytänyt uudestaan aidon treeni-innostuksen. Jotain kertonee sekin, että heräsin intoa puhkuen vapaaehtoisesti lauantaina viideltä aamulla ehtiäkseni kimppakyydillä Manseen. Crossfitiin päätyminen tuntuu viime aikojen parhaimmalta käänteeltä. Ehkä sitä joskus itsekin kykenee noin huikeisiin suorituksiin. Tai no jos aluksi edes yhdet toistot saisi vaikeimmista liikkeistä...

Inspiraatiota täynnä ensi viikkoon!

Kommentit

Inka / alternatiiviurheilija.net (Ei varmistettu) http://alternatiiviurheilija.net

Kuulostaa mahtavalta, olisinpa itsekin päässyt katsomaan :)

Enne

Ei voi muuta kuin nostaa hattua kisailijoille ja ylipäänsä lajin harrastajille! Ehkä vielä joskus...

Tai siis jos nyt tämän vuoden puolella sais jo sen ekan leuan vedettyä! ;)

Lotta Katariina
Pumpui

Inka: Veikkaan että cf-kisoja tullaan näkemään Suomessakin yhä enenevissä määrin :)

Enne: Yhdestä leuasta se lähtee :D

Vierailija (Ei varmistettu)

On kyllä pirun kova kuntosta porukkaa! :D Itse en paikalle päässyt, mikä kyllä harmittaa kovasti, mutta onneksi on ihmisiä jotka jakaa mahti kokemukset kaikille! Että kiitos! Ens viikonloppuna sitten onki thainyrkkeilyn salikisat. Ihan vaan muutama ottelukin oli luvassa :D Ootkos sinne meinannut mennä?

Lotta Katariina
Pumpui

Vierailija: Tottahan toki, koska päättelen että salikisoilla tarkoitat tosiaankin HTBC:n salikisoja :D Ja on aikamoinen rosteri tulossa, hienoja urheilijoita sielläkin!

Lotta Katariina
Pumpui

Jos muuten kiinnostaa nähdä millainen meininki oli kisoissa, kannattaa katsoa Yle Femman Sportmagasinet tänään kello 21. Mukana meidän salin Big Brjörn.

http://svenska.yle.fi/artikel/2013/02/04/publiksucce-fm-i-crossfit

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.