Vähän fiinimpää jumppaa

Pumpui

Kävinpä elämäni ensimmäistä kertaa oikeassa kuntokeskuksessa. Hienoa oli, ja niin teknistä etten osannut edes suihkua käyttää.

Kun on tottunut askeettiseen kellarisaliin, tuntuu moderni ja ikkunallinen kuntokeskus melkoisen pompöösiltä paikalta. Omat ryhmäliikuntakokemukseni rajoittuvat Yliopistoliikunnan nahkean Hallintorakennuksen  jumppiin ja salillakin käyn melkoisen simppeleissä paikoissa.

Joten kun sain kokeilukupongin Elixiaan, tottahan toki sitä piti lähteä kulttuuriantropologiselle retkelle Salmisaaren jättimäiseen kuntokeskukseen. Tueksi ja turvaksi kahvakuulatunnille ja salikäynnille nappasin rakkaan ystävän Miian, joka on yhtä lailla pykälää karumpien olojen liikuntakasvatti.

Hämmästeltävää tosiaankin riitti. Kaikki tuntui olevan suurta kuin Amerikassa, pukuhuoneista lähtien. Ja se valon määrä! Kellaripunttiin tottuneelle ikkunoista aukeava merimaisema tuntui melkoiselta luksukselta. Masinia ja vimpainta oli jos jonkinlaista (sentäs yläkerrasta löytyi vapaapainoalue, hetken jo huolestuin ettei sellaista olisi ollenkaan).

Liikuntakeskukset eivät ole niitä huokeimpia treenauspaikkoja, mutta kyllä sillä rahalla varmaan jotain saakin. Ainakin peseytymispuolella! Sekoilimme megateknisten suihkujen ja saunaosaston kanssa lahjakkaasti kuin maalaistollot. Missä vaiheessa kaikesta on tullut niin hifiä?

Erityiskiitoksen Salmisaaren Elixia saa valoisuudesta ja saunoista (huomaa monikko: oli höyry-, infrapuna- ja normisaunaa!). En minä varmaan heti ole armasta City Gymiä jättämässä, mutta ymmärrän kyllä mikä hienoissa keskuksissa väkeä viehättää. Paitsi se hemmetin vaikeasti ymmärrettävä suihku.

(Kuva Elixian sivuilta)

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Onhan noi hienoja, mut sit taas toisaalta ,jos ei pääse haluamilleen tunneille ja väkeä on niin paljon ettei pukkarissa mahdu olemaan. Minä ainakin sain tarpeekseni. Eikä elämän muutoksille jätetä kauheasti varaa, kun on pakko sitoutua ainakin vuodeksi. Palkatkaan elixiassa eivät ole huimat, pysytään huimasti 10e/h alapuolella ja töitä tehdään esim. vastaanotossa niskalimassa....

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei kylhän hallintorakennuksen sali on aika hyvä ;) Ei ehkä elixian tasonen,mutta laitteet on suht uusia,niitä on paljon ja vapaitakin painoja löytyy. Ja halpa ku mikä!

Saara S.
Saara Sarvas

Joo hei niistä suihkuista puolet on aina huoltoa vailla! Huoh... Mutta muuten kyllä tykkään salmisaaren tiloista suuresti.

Itse olen siis Elixialainen (niin ja kotisalina on tuo salmisaari) ja sinne raahaamani kellaribodarit ovat kyllä olleet positiivisesti yllättyneitä treenimahdollisuuksista ja siitä, että tilaa ja tavaroita erityyppiseen harjoitteluun löytyy vaikka millä mitalla.

Kellareissa on se huono puoli, että eri puolilla Suomea reissatessa pitäisi aina vähän scoutata sitä paikallista kellaria.. Laiska kun olen, maksan mieluusti "riistohintaa" ja hypin Elixiasta toiseen.

Bodarin mentaliteettia ja naama irvessä hikisenä treenaamista kuntokeskus ei ole vielä muuttanut ;)

Chispa De Yoga (Ei varmistettu)

aamunaurut suihkun vaikeudesta :D kiitti! 

Lotta Katariina
Pumpui

Vierailija 1: Mä olen kuullut kauhukertomuksia siitä kuinka ruuhkaisia noi voivat olla. Nyt oli seitsemän jälkeen oikein mukavan väljää.

Vierailija 2: Hallintorakennusta kohtaan tunnen lämmintä myötätuntoa, tulihan siellä pusattua vuositolkulla... Pahin miinus koko mestassa on kyllä kesän tolkuttoman huonot aikataulut. Miten niin ihmiset ei halua puntata kesäviikonloppuisin?

Saara S: Mä olin tosi vaikuttunut siitä, kuinka paljon tilaa siellä oli myös toiminnalliselle harjoittelulle ja vapaille painoille. Aluksi siellä alakerrassa hämmästelin että eikö täällä ole mitään muuta kuin laitteita, mutta sieltä yläkerrastahan ne sitten löytyikin :)

Chispa: Hyvä jos tollouteni sua viihdyttää :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.