Vinkkejä Vietnamiin?

Pumpui

Ihmisen elämässä on ihan erilaista järkeä, kun takataskussa polttelee lentolippu jonnekin kauas.

Poden taas aivan kauheaa matkakuumetta ja kärsin perinteisestä "en pääse ikinä mihinkään byhyy" -olotilasta (joka ei ole oikeastaan millään tavalla verrannollinen tosiasialliseen reissaamisen määrään: kärsin tästä viime vuonna jolloin tein kuusi ulkomaanmatkaa ja nyt taas vaikka alla on muutama lomamatka ja rypäs työmatkoja). Kaukokaipuuseen ja yleiseen elämän päämäärättömyyteen paras lääke on laittaa kalenteriin reissu odottamaan. Eli kannattaa lopettaa vatulointi, laittaa silmät kiinni ja ottaa luottokortti käteen ja vain ostaa ne mieltä polttelevat liput. Sen jälkeen kaikki onkin vain logistiikkaa ja odotusta. Rahaa ehtii kerätä ja lomapäiviä kerrytellä venaillessakin. 

Ostimme Akin kanssa taannoin tammikuulle lennot Vietnamiin. Speksaaminen on vain jäänyt vähemmälle kaikessa kiireessä. Siksi hyvät vinkit tulevatkin tarpeeseen. Mitä paikkoja suosittelisit tyypeille, joilla on lennot Saigoniin, muutama viikko aikaa ja mielenkiintolistalla seuraavanlaisia asioita:

  • lööbaaminen
  • meri
  • viidakkoseikkailu
  • ruoka?

Kaikenlaiset vinkit otetaan kernaasti vastaan!

ps. vanhoja reissujuttuja löytyy Pumpui matkustaa -tägin alta!


(Kuvat muutaman vuoden takaiselta reissulta Filippiineille.)

Kommentit

Uusi Alku
Between the raindrops

Me katseltiin joskus, ehkä reilu vuosi sitten, myös Vietnamia. Parasta olis ehkä mennä junalla Hanoista Saigoniin (tai toisinpäin), mutta koska se on jo oma hommansa ja vie ehkä enemmän aikaa kuin pari viikkoa - siis, jos sen ajatuksella tekee, niin suosittelen lukemaan tämän:

http://www.telegraph.co.uk/travel/destinations/asia/vietnam/articles/Vietnams-islands-an-escape-route-to-peace/

Con Daon vieressä on muutamakin pikkusaari, jotka ainakin mulle jäi mieleen. Phu Quocista ollaan vissiinkin rakentamassa uutta Phuketia, joten siellä kannattaa käydä ennen kuin siellä on kaikki. Tuosta ainakin rannan kaipuuseen.

 

Lotta Katariina
Pumpui

Tänks!

Mietittiin aluksi että otettaisiin lennot Hki-Hanoi ja Saigon-Hki ja kikkailtaisiin väli junalla, mutta päätettiin skipata Hanoi kun pohjoisessa on suht viileää ja aikaa loppujen lopuksi niin vähän, että ei jaksa pelkästään junassa istua koko lomaa :) Joku saari pitää kyllä tyypata! Olispa jo loma!

Teilläkin oli vissiin reissu tulossa? :)

 

Uusi Alku
Between the raindrops

Vietnamista oon kuullut melkolailla pelkkää hyvää eli tuskin siellä kovin tylsää reissua onnistuu tekemään vaikka mihin menisi :)

Me lähdetään tosiaan ennen joulua Malesian kautta Indonesiaan. Pohdittiin tosi montaa kohdetta ja tulikin sit ihan vahingossa suunniteltua seuraavaksi pariksi vuodeksi kohteet :D Kummasti sitä odottaa vapaata ihan eri tavalla, kun on reissu tiedossa.

Anita E
Suoraan Soulista

Olin viime vuoden alussa Saigonissa ja Phu Quocin saarella ja tykkäsin saaresta paljon. Sinne on kätevintä lentää Saigonista. Saari on mielestäni hyvä paikka silkkaan rentoutumiseen, sillä siellä ei ole paljoakaan nähtävyyksiä, jotka on "pakko nähdä". Voi siis hyvällä omatunnolla keskittyä rantaelämään ja syömään herkkuja iltatorilta ;). 

Täältä löytyy kokemuksiani Long Beachin alueesta Phu Quocilla ja täältä vieläkin rauhallisemmasta Ong Langin rannasta, jossa kävimme päiväreissulla. 

 

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.