Vuosi 2015: Tee, älä vatvo ja vatuloi

Pumpui

Hyvää uutta vuotta, kamut! 

Tämän postauksen kirjoittaminen osoittautui melkoisen vaikeaksi. Yritin listata ties millä tavalla, millaisia tavoitteita minulla on täksi vuodeksi mielessä. Puhun mieluummin tavoitteista kuin toiveista tai lupauksista, sillä tavoitteiden eteen joutuu tekemään töitä, mikä taas on avain asioiden realisoitumiseen. Yritin kirjoittaa auki tarkempia tavoitteita niin treenin, työn kuin muun elämän suhteen, kunnes tajusin että kaiken pystyi tiivistämään muutamaan sanaan:

Tee, älä vatvo ja vatuloi.

Tämä ohjenuora pätee oikeastaan elämän kaikkiin osa-alueisiin.

Treenipuolella fokus tulee olemaan edelleen vahvasti crossfitissä. Viime vuosi meni vaihtelevasti, ja tästä sisuuntuneena aion treenata entistä tavoitteellisemmin ja johdonmukaisemmin. Olen ehkä turhankin paljon vellonut jonkinlaisessa tuskastuneessa itsesäälissä siitä, kuinka edistystä ei tapahdu. Tärkeämpää olisi tunnistaa edistymisensä esteet ja käydä niiden kimppuun systemaattisesti. Numeerisia ja tarkempia tavoitteita asettelen pitkin vuotta, mutta oleellista olisi päästä takaisin hyvään treeniputkeen niin fyysisesti  kuin henkisesti ja tuntea kehittyvänsä niin hyvin kuin omissa raameissaan pystyy. 

Työn ja muun elämän tasapainon etsiminen jatkuu tänä vuonna. Yritän ottaa mahdollisimman paljon irti nelipäiväisyydestä, tarkoitti se sitten vapaiden perjantaiden omistamista lööbaamiselle tai kiintoisille projekteille. Vatuloinnin välttäminen merkitsee myös tarttumista projekteihin, joita olen vältellyt pidempään uskalluksen puutteen takia. Olen kiireiden takia laiminlyönyt myös blogia loppuvuodesta, mutta tänä vuonna tarkoitus on panostaa täälläkin.

Vaikka työ ja treeni täyttävät välillä ajatukset kokonaan, on hyvä muistaa, että on olemassa muutakin elämää: ystäviä, ihmissuhteita, muita kiinnostuksen kohteita. Myös näiden kohdalla voi heivata turhan vatvomisen ja vatuloinnin mäkeen. Välillä on hyvä vain pistää silmät kiinni ja hypätä uusiin asioihin/lyödä luottokortti tiskiin ja ostaa lennot kauas/unohtaa tavoitteet toviksi ja nauttia hetkestä. 

Asioiden tekemisen hengessä onkin syytä siis pistää tältä päivältä kone kiinni, mennä halailemaan kämpän toisessa päässä puuhastelevia ihmisiä ja eläimiä ja mennä sitten salille. Millaisia tavoitteita te olette asettaneet juuri käynnistyneelle vuodelle?

 

Kuva: Jussi Helttunen

 

Kommentit

Suvi K.
Sisunainen

Hyvä tavoite! :D Kirjoittelin jo omiani tänne

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.