Yhä ylös yrittää

Pumpui

Lajikokeilussa boulderointi. Pähkinänkuoressa ilman köyttä kiipeileminen oli superrankkaa käsi- ja selkätreeniä, hikisiä kämmeniä ja itsensä ylittämisen tuntemuksia.

Joku lohkaisi hiljattan, että boulderoinnista on tullut hipsterien uusi suosikkilaji. Siitä en tiedä, mutta pirun suosittua se ainakin on, jos sen mittarina käytetään Pasilan Cave-boulderointikeskuksen vilinää.

Olen joskus vuonna miekka ja kilpi kokeillut köysikiipeilyä, mutta ilman turvanarua seinän kipuaminen oli oikeastaan mukavampaa ilman naruista stressaamista. Kuten paljon kiipeillyt kaveri sanoikin, boulderoinnissa ei ole kyse siitä, että pääsee 30 metriin supernopeasti vaan että saa väsytettyä itsensä vaikka jo kolmessa metrissä.

Ja rankkaa se olikin! Näpit tutisten sai itseään hilata kohti korkeuksia. Aluksi kiipeäminen jännitti tolkuttomasti, mutta mielen ja kropan lämmettyä kiipeämisestä tuli todella hauskaa. Selvitin kaikki helpoimman eli nelostason reitit ja yhden viitosenkin, mikä oli tällaiselle hienoisesta korkeanpaikankammosta kärsivälle kiipeilynoviisille melkoinen saavutus. Ja melkein parasta kiipeämisessä oli se pelottavin osuus, eli putoaminen.

 

Kommentit

Alice
My blueberry dream

Aika hauska sattuma et just tänään kirjoitit boulderoinnista! Kaverin kanssa justiinsa tänään pohditiin boulder paikkaan menoa mutta mun kipeilevän käden takia jäi tänään menemättä, katotaan huomenna uusiksi.

Oon seinäkiipeillyt kyllä jonkin verran mutta boulderointia kokeillut vaan yhdellä helpolla ulkoseinällä (ei siis mitään pehmikettä maassa) ja vähän jänskättää-- oliko toi susta rankkaa sormille ja ranteille vai tuntuko lähinnä käsilihaksissa ? 

Lotta Katariina
Pumpui

Pahiten kyllä tuntui näpeissä, mulla on puristusvoimaa muutenkin heikosti :D

minna

Pojat raahasivat mut joskus mukaan kiipeilemään, ja liikunnanvihaaja-sohvaperunakin innostui lajista, ihme sinänsä! :) Valitettavan harvoin tulee vaan käytyä... Kiipeilyssä on toisaalta ehkä myös parasta se, että sinne ei tarvitse sitoutua, vaan voi mennä juuri silloin, kun itse tykkää.

Boulderointi on kyllä sekin ihan kivaa, mutta vielä enemmän tykkään köysikiipeilystä. Nautin korkeista paikoista, ja ylhäältä alas pudottautuminen on ihan tajuttoman hauskaa. Ja auts, melko olemattomat käsilihakseni tekevät kyllä itsensä tuskaisasti ilmi aina kiipeilyn jälkeen.

Miia_pau
Kolmas linja

Meidän piti mennä eilen yläköysittelemään, mutta juotiinkiin sen sijaan samppanjaa :D Sitä vaan, että kerro jos ootte menossa toistekin niin lähden mukaan. Tosi harvoin saan aikaiseksi lähteä boulderoimaan, vaikka muuten tulee käytyä kiipeämässä. Luulen, että seura auttais tässä :)

Lotta Katariina
Pumpui

minna: mulle taas tuntuisi ehkä vaikealtakin lähteä kun ei olisi sovittuja treenivuoroja ja -aikoja :)

miia: mennään mennään! nyt kun minäkin vähän tajuan  mistä boulderoinnissa on kyse :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.