Ladataan...
Pumpui

Helposti ja kätevästi hyvään kuntoon ja paino alemmaksi? Entä jos siinä sivussa voisi tienata vähän rahaa ja parantaa muidenkin vointia samalla?

Kissan viikset. Herbalife tarjoaa turhaa toivoa sokerikuorrutteella. Kirjaimellisesti.

Kuvan vasemmanpuolimmaista tuotetta on vaikea mieltää ateriaksi, saatika terveelliseksi.

Vierailin pääsiäisreissulla kodissa, jossa hyvinvointiin kiinnitetään paljon huomiota. Kuntoilu ja oikein syöminen ovat selvästi näkyvillä ympäri taloa. Silmiini osui keittiössä Herbalife-firman purnukoita. Herbalife on kansainvälinen verkostomarkkinointiketju, jonka myyntiartikkeleita ovat ateriankorvikkeet ja lisäravinteet. Monikin tuttu on hurahtanut Herbalifeen ja ruvennut puhumaan siitä verkostomarkkinointikiilto silmissään.

Kerrankin oli mahdollisuus päästä tutkiskelemaan Herbalifen purkkeja ilman myyntireiskan hehkutusta ja ulkoa opeteltuja lauseita. Firman nettisivuillahan täsmällisiä ravintosisältöjä ei ole. "Jälleenmyyjältäsi ja henkilökohtaiselta hyvinvointiohjaajaltasi" voisit toki kysyä lisätietoa.

Tuote 1: Herbalife Terveellinen ateria, Ravitseva proteiinijuomajauhe, "ateriankorvike painonsäätelyyn ja terveelliseen ravitsemukseen", makuna mansikka

Ensinnäkin: ateriankorvike on kenties hoopointa mitä painonhallitsija voi tehdä. Ihmisen täytyy syödä. Ruokaa eikä mitään mansikkaesanssijauhetta. Purkissa kehotetaan korvaamaan kaksi päivän kolmesta ateriasta pirtelöjauheella. No mikäs siinä, helppoa kuin mikä. 26 g jauhetta ja 1,5 dl kevytmaitoa sekaisin. Avot, safka on valmis. Ja mitäs se sitten sisältää:

217 kcal, 17,6 g proteiinia, 22 g hiilihydraattia josta 21,1 g sokeria, 6,5 g rasvaa ja 2,5 g ravintokuitua

Maidon osuus sokerista (laktoosina) on 7,2 grammaa. Eli voimme päätellä, että Herbalife-jauheannos sisältää 14,8 grammaa sokeria. Se on pikkuista vajaa 5 palaa sokeria. Lounaaksi ja päivälliseksi! Totta helvetissä on pirtelön imaisemisen jälkeen hyvä olla, kun on saanut 5 palaa sokeria sisuksiin! Voin vain kuvitella kuinka kammottavalta tuntuu sokeriromahdus ruokailun jälkeen. Siinä ei ihan kohtuullinen proteiiniannos auta, kun verensokeri tipahtaa. Siinä on huono kehuskella noudattavansa terveellistä ruokavaliota kun vetää kahden lämpimän aterian sijaan tuotetta, jossa on sokeria enemmän kuin yhdessä Geisha-patukassa.

Herbalifen tuoterepertoaariin kuuluu myös laaja valikoima erilaisia ravintolisiä. Niistä saat kalsiumia ja kuitua ja muuta, jota ei jostain syystä ole päätuote ateriankorvikkeeseen laitettu.

Tuote 2: Herbalife Kuitu- ja yrttitabletit

Pillereitä pitää vetää jokaisella aterialla kaksin kappalein. Eli kuusi pilleriä päivässä. Siinä sitä luulisi ihmisen saavan tukevasti kuitua. Tutkaillaanpas tuoteselostetta. 6 pilleriä sisältää 1,84 grammaa ravintokuitua. Ihan vertailun vuoksi katsotaan keittiön pöydältä löytyvää näkkkäripakettia. Vaasan maukkaassa näkkileivässä on 2,8 grammaa ravintokuitua viipaleessa. Eli väki vetää kuusi sahajauhopilleriä naamaan joka päivä siinä oletuksessa, että Kuitutabletti oikeasti sisältäisi oikeasti sitä kuitua. Sahajauhon koostumukselta tuo enemmän vaikuttaa. Vuorokaudessahan pitäisi saada jotakuinkin 30 grammaa ravintokuitua.

Sydämistyin Herbalife-huttuun tutustuttuani. Miksi Kuitutablettia voi kirkkain silmin kehua erinomaiseksi kuitulähteeksi jos sen sisältämä kuitu on oikeasti minimaalista? Miksi voi väittää sokeripirtelöä terveelliseksi ravitsemukseksi? Koiran kuivamonan kuitupitoisuus on suunnilleen samaa luokkaa kuin kuitutabletin. Jos vetäisitkin kuusi kuivamuonapapanaa joka aterian kylkeen? Saisit ainakin enemmän proteiinia.

Herbalife on pikaruokateollisuuden vastine ravintotietoisille. Niille jotka tietävät että kuidut ovat hyvästä vatsalle mutta eivät halua tutustua asiaan enempää. Niille jotka tietävät että laihduttaminen ei onnistu syömättömyydellä vaan syömisellä mutta haluavat silti helppoja ratkaisuja.

Herbalife ei ole tietenkään ainoa yrittäjä. Turhat toiveet ja nopeat ratkaisut ovat isoa bisnestä. Yksilöllä on toki viime kädessä vastuu siitä mitä suuhunsa pistää, mutta on väärin, että asioiden selvittäminen on niin pirun vaikeaa. Siinä olisi Eviralle, Finelille ja muille viranomaistahoille mietinnän paikka myöskin.

Syökää hyvin ja, ennen kaikkea, syökää oikeaa ruokaa!

 

Lähteet:

http://www.herbalife.fi/

http://valio.fi/tuotteet/maidot/valio-kevytmaito/

http://fazer.fi/Tuotteet-ja-palvelut/Suklaa-ja-makeiset/Tuotetiedot/Tuotetiedot1/

 

Ladataan...
Pumpui

Hei, olen Lotta ja olen nettiostosriippuvainen.

En harrasta kaupungilla ja kaupoissa pyörimistä, suorastaan inhoan sitä, mutta netissä vingutan luottokorttiani aivan surutta.

Nettiostosten tekeminen tuntuu vähän siltä kuin ei ostaisi mitään oikeasti. Vähän vain klikkailen ja sitten tilaus jo lähtikin. Amazon muistaa luottokortin  numeron ja osoitteen, ja jos ei sillä kerralla mitään ostakaan, ainakin järjestelmä muistuttaa pian että näitä katselit viimeksi, ostaisit nyt.

Ja minähän ostan. Ostin turhan hintavan mutta älyttömän hienon fleecehupparin. Hauskat kengät Javari.co.uk:sta, kun kerran ei tullut edes postimaksuja. Kirjoja. Paitoja. Lisää kenkiä. Vähän elokuvia ja lisää kirjoja. Lisää huppareita.

Olin alkuviikosta saikulla. Ja mitä tein? No tietenkin nettishoppailin. Kulutin sata euroa - ravintolisiin ja proteiinijauheisiin! Nyt postissa odottaa sali-Make-kokoinen laatikko palautumisjuomajauhetta, omega-3:a ja ties mitä kummallisuuksia. Taidan laittaa miehen hakemaan sen, itse en kehtaa.

No, sentään prodet menevät hyvään käyttöön ja tulevat tarpeeseen. Toisin kuin se yksi hetkellisessä mielenhäiriössä tilaamani pinkki-musta-tuulitakki, joka on a) liian pieni b) hiostava ja c) niin ruma, että jopa ulkonäköpoliittisesti korrekti ystäväni äityi sitä kauhistelemaan.

Mitä te ostatte ja, ennen kaikkea, miten saatte kontrolloitua ostamistanne?

Edellisellä kerralla tilasin Fitnesstukusta vain 5 kg jauheita. Nyt taisi tulla 12 kiloa. Hups.

Ladataan...
Pumpui

Saattaa olla, että olen löytänyt täydelliset kengät.

Haluaisin pitää niitä joka päivä.

Ne ovat täydellisen hyvät jalassa, ja mikä erinomaisinta, niitä saa monessa värissä ja tyylissä, kun haluan ostaa uudet. Niiden pukeminen on hieman konstikasta, mutta kun ne saa jalkaan, on olo mitä mainioin.

Niitä jopa saa Suomesta, eivätkä ne ole edes ihan kamalan mahdottoman kalliit ollakseen niin erinomaiset.

Mutta sitten se mutta: ne ovat hieman eriskummallisen näköiset.

Ensi kerran Vibramin FiveFingers-kengät nähdessäni repesin nauramaan. Onko pöhkömmän näköisiä monoja nähty! Niitä kuitenkin kehuttiin maasta taivaisiin monessa paikassa, joten oli pakko mennä Kampin 4Runnersiin sovittamaan. Ihastuin ikihyviksi.

FiveFingersit eivät ole itsetietoisen ja huomiota karttelevan ihmisen jalkineet. Jo sovittaessa sain esimakua kenkien saamasta huomiosta. Ohi kulkenut nainen ryntäsi sisään, tarrasi jalkaani ja kysyi "Mitkä ihmeet nämä ovat?"  Reissussa ihmiset osoittelivat, pysäyttelivät ja halusivat ottaa valokuvia. Töissä kengilleni naurettiin.

Mutta ovat ne kyllä kehunsa ansainneet. Lähemmäs paljasjalkaista tunnetta ei varmastikaan pääse. Kengillä on tehty päivän mittaisia retkiä poluille ja rinteille, kiivetty vesiputouksilla, juostu lenkkejä ja kävelty suurkaupungissa.  Reissukengiksi en parempia voisi kuvitella. Koko päivän käveltyään kengillä pystyi marssimaan suoraan mereen. Tosin kauppoihin ei viitsinyt Thaimaassa mennä, kun ei viitsinyt joka kerta riisua ja pukea kenkiä.

Moni on kysynyt, että aionko seuraavaksi hankkia Crocsit. No en tosiaan. Minä en tyhmän näköisiä kenkiä laita.

Lisätietoja FiveFingerseistä löytyy Vibramin kotisivuilta. Kuvassa Speed-mallin kengät.

Pages