Ladataan...
Pumpui

Kakkuloiden käyttäminen on kivaa. Paitsi urheillessa.

Onnellisia ovat ne nelisilmät, jotka eivät urheile. Voi sitä piilareiden kanssa puljaamista ja paniikkia siitä, tulivatko linssit mukaan treenikassiin.

Huonon näön kanssa elää muuten, mutta kuntoillessa ja matkustellessa sitä toivoo, että näkisi bussien numeroita tai treenikaverin lähestyvää nyrkkiä ilman tolkutonta siristelyä. Piilolinssien käyttöön turtuu nopeasti, mutta aina välillä pelottaa, että kesken tiimellyksen lähteekin näkö, kun linssi tipahtaa silmästä.

Aina välillä laiskottaa enkä laita piilareita lenkille tai salille. Siitä sitten saa kärsiä ja hävetä, kun kakkulat luistavat nenänvartta pitkin tai pyyhkiä vettä pois linsseistä, kun näkymää peittävät havainnekuvan tapaan syysmyräkän sadepisarat. Kamalin silmälasikokemus oli vuosia sitten bodypumpissa, kun pusatessa kakkulat vierähtivät päästä melkein vierustoverin painojen alle.

Mies kävi laserleikkauksessa ja on ollut todella tyytyväinen siihen, ettei tarvitse koko ajan olla säätämässä näkökykynsä tähden. Samanlaiseen operaatioon toivon pääseväni minäkin, kunhan tämä näön huononeminen tästä lakkaa. Siihen saakka kiltisti ostan uusia laseja ja törkyhintaisia piilareita.

Urheiletteko te silmälaseissa, piilolinssit päässä vai ihan luojan luoman, joskin vaillinaisen näkökyvyn voimin? Kuulisin mieluusti vinkkejänne siihen, miten tätä säätöä ja kaaosta voisi helpottaa.

Ladataan...
Pumpui

Viikon mittaisen sairaslomani aikana olen seurannut tiiviisti yleisurheilun mm-kisoja. Olenko kuumehoureessa tai tullut vanhaksi, vai ovatko yleisurheilijat nykyään paljon paremman näköisiä kuin ennen? Missä ovat takatukat, kauheat kampaukset ja niin sanotusti itäsaksalaisen näköiset naisurheilijat? Yksin tuomaroimani kauneus- ja komeuskilpailun voittajat löytyvät alta, miesten sarjan voittaja tuli yllättävästä lajista:

Naiset: Ivet Lalova


Bulgarialainen pikajuoksija on kaikkien aikojen kymmenenneksi nopein nainen satasella. Ja aika kivan näköinen mimmi muutenkin. Tuolla berberillä kehtaakin juosta meikäläisen alushousuja pienemmissä pöksyissä.

Miehet: Koji MurofushiMeinasin ensin valita miesten sarjan voittajaksi jonkun kymmenottelijoista, jotka ovat kokonaisporukkana ehdottomasti parhaimman näköisiä. Japanin Murofushi on kuitenkin moukarinheittäjä ja kultamitalisti. Moukarinheittäjä! Eikö niillä kaikilla enää olekaan takatukkaa ja isoa mahaa?

Yleisurheilumaailmassakin on kai alettu sisäistää, että kiva ulkonäkö tuo myös kivasti huomiota ja sponsorirahaa. Niin sanotusti itäsaksalaisen näköisiä naisia ei Daegussa kauheasti näy. Suomi tuntuu olevan vielä takapajula tässä hommassa: ei ole ulkonäköä, mutta toisaalta ei ole menestystäkään. Ehkä tulevaisuudessa sitten!

Olivatko valintani osuvia? Oliko kisoissa vielä paremman näköisiä urheilijoita? Olisiko pitänyt laittaa Thorkildsenin vatsalihakset tai ruotsalaismimmien häikäisevät hymyt?