Ladataan...
Pumpui

Tulipa taas ilmoittauduttua Extreme Runiin. 16 kilometriä mäkistä pururataa ja inhottavia esteitä. Parasta!

Vielä ehtii ilmoittautua huomiseen saakka, hopi hopi! 19.5. siis juostaan ja pidetää lystiä. Ja jos lystiys vielä epäilyttää, referenssiksi alla ystävieni käymä keskustelu viime vuoden kisasta:

21:15 <Jukka> ilmanen vihje: kandee treenata ylämäkijuoksua

21:16 <Jukka> mä en tajua miten ympäri kierrettävään rataan saadaan enemmän ylä- kuin alamäkiä

21:16 <Arttu> :D

21:17 <Otto> m.c. escherin suunnittelema rata

21:18 <Jukka> about

21:18 <Jukka> absurd run

21:21 <Juha> Joo, jukka on tuossa kyllä ihan oikeassa

21:22 <Juha> Se rata on 75% ylämäkeä, 10% esteitä ja 15% jokea

21:22 <Juha> Tai siltä se ainakin tuntui

Viime vuoden kisaraportin voi käydä lukemassa täältä.

Ladataan...
Pumpui

Napostelunhimon iskiessä kannattaa unohtaa sipsit ja syödä pätkä selleriä, opasti brittiläinen mediavaikuttaja Janet Street-Porter eräässä kirjassaan. Kaikki tietävät, että kasvis on parempi keholle kuin sipsi, mutta tekeekö se elämästä vähän ikävää, jos joutuu puristamaan silmät kiinni ja kuvittelemaan sellerinvartta natustaessaan syövänsä perunalastuja? Onko parempi löytää lempiherkuilleen korvikkeita vai kokonaan uusia tapoja syödä?

Onko porkkanasta, palsternakasta ja punajuuresta herkkuberberin perunalastuhimon korvaajaksi?

Laihduttaminen on aikamoisen työlästä hommaa, ja minä en ole vielä päässyt "pari kiloa flädää pois" -projektissani edes teoriatasoa pidemmälle.

Tällä viikolla olen tarkkaillut omia tapojani ja miettinyt mistä olen valmis luopumaan muutaman läskipaunan takia. Pohdinnan tulos: en oikein mistään. Ainakaan ruoan suhteen. Looginen askel on siis yrittää safkarintamalla tehdä jokaisessa tilanteessa edes vähän järkevämpi valinta. Ja herkuista on helppo aloittaa.

Sain blogin kautta tyypattavaksi Ripsin Vege Chips -kasvissipsejä, jotka on tehty punajuuresta, porkkanasta ja palsternakasta. Ehkäpä näistä olisi perinteisen perunalastun korvaajaksi, kun rötvää lauantai-iltana sohvalla kaivamassa nenää ja katsomassa huonoa elokuvaa?

Ei ja kyllä. Pääkoppa kyllä nopeasti tajuaa, että ei tämä nyt ihan sama asia ole kuin vetää megapussi Taffeleita naamaan, vaikka kalori- ja rasvamäärät kasvislastuissa suotuisammat ihmiskeholle ovatkin. Pelkkä kylmä data ja statistiikka ei napostelunhimoista ihmislasta vielä saa käännytettyä. Kun yltiösuolainen ja -rasvainen suutuntuma uupuu, on turha edes kuvitella syövänsä sipsejä.

Mutta kun unohtaa korvausmentaliteetin eikä ajattele kasvislastuja perussipsien korvikkeena vaan omana napostelulajinaan, muuttuu syöminenkin paljon mielekkäämmäksi. Muutaman maistelijan otoksessa suosikeiksi nousseita porkkanalastuja voisi soveltaa vaikka salaatin seassa.

Jos joskus tuntuu ettei elämässä ole omaa päätösvaltaa, aloittakaa laihduttaminen. Silloin jokainen suuhun pistetty tai pistämättä jätetty asia muuttuu valintakysymykseksi. Olenko tänään sipsirötvääjä vai pitäydynkö palsternakkalastulinjalla? Ajattelenko luopuvani jostakin, korvaavani jotakin vai valitsenko vain toisin?

 

 

Ladataan...
Pumpui

On monta syytä rakastaa ruotsalaisia, ja suurin niistä on se, että he ratkaisevat elämän pieniä pulmia puolestamme. Tällä kertaa täydellisen reissukassin muodossa.

Fjällrävenin Totepack No. 1 -laukun toisen olkahihnan saa vedettyä repun olkaimiksi, ja kas, kauniista käsilaukusta tuli käytännöllinen reppu!

Dynamiitti, Nicorette, Celsius-asteet. Ikea, Clas Ohlson, Fjällräven. Ruotsalaiset ovat tehneet paljon toimivaa ja käytännöllistä tähän maailmaan. Kun ihmisellä on ongelma, on ruotsalaisella siihen ratkaisu, oli se sitten puhalluslamppu, tetra pak -tölkki tahi kolmepisteturvavyö.

Ja kun Lotta tarvitsee kuukauden mittaista, monta maata, kaupunkia ja maaseutukohdetta sisältävälle kesäretkelleen kassin, on ruotsalaisella sellainenkin valmiina.

Fjällrävenin uutuuslaukku Totepack No 1 ratkaisee käytännössä kaikki reissun kanto-ongelmat. Kaupungissa ja rinkka selässä paikasta toiseen kulkiessa veskaa voi kanniskella sievistä nahkahantaakeista tai heittää olalle. Ja kun on tarve tehdä päiväretkiä, pyöräillä tai vaikka vähän trekkailla, saa taimmaisesta olkahihnasta säädettyä repun olkaimet. Ja mikä parasta, veska on vielä kauniskin. Suurin piirtein ydintuhonkestävästä G1000-ihmekankaasta valmistettua kassia kehtaa mielihyvin kanniskella pitkin Eurooppaa.

Kiitos siis, arvon ruotsalaiset. Ja vähän myös kiitos Benille ja Jerrylle Amerikkaan, Ruotsissa ei sentään tehdä yhtä hyvää jäätelöä kuin teillä.

 

Pages