Ladataan...
Pumpui

 

Jos pitkän matkan juokseminen, koskettavat tarinat ja ihmisten yhteishenki ovat lähellä sydäntä, kannattaa katsoa Yle Areenasta mainio dokumentti Kepeät kipeät kilometrit. Siinä seurataan joukkueita reilun 300 kilometrin mittaisen, vuorelta rannikolle vievän viestijuoksun valmisteluissa ja matkan varrella. Enempää en viitsi paljastaa, mutta jos silmäkulma ei kostu, ihmisten yhteishenki kosketa tai hienot maisemat saa juoksujalkaa kutisemaan, on aikamoinen pökkelö. Kiitos Fitness Führer -palstan Fffifille erinomaisesta linkistä!

Ladataan...
Pumpui

Yhtäkkiä sen huomasi. Syksyn vääjäämättömän lähestymisen. Siinä missä vielä viime viikolla kaverit hehkuttivat Facebookissa kesämenojaan, tänään on feedi tulvinut tuttua maanantaiahdistusta ja "Onneksi kohta on lounasaika" -päivityksiä. Huomenna olisi sama lysti edessä itselläkin.

Alkuvuodesta ajattelin, että tänä kesänä reissataan ja ollaan onnellisen kiireisiä kesätekemisten keskellä. Sitten tuli ero ja muutto juuri loman kynnyksellä, ja suunnitelmat vaihtuivat itsellisen iloisen kesän viettämiseen. En ehkä reissaisi, mutta laittaisin kämppää ja urheilisin niin vimmatusti. Ja tekisin kesäjuttuja.

Tekisi mieli sanoa, että tämä on ollut melkoinen pettymysten kesä. Ei ulkomaanmatkoja, ei purjehtimista, ei iloisia aamuun asti venyneitä juhlia rannalla. En voi kieltää, ettenkö tänä kesänä olisi potenut enemmän ahdistusta kämppä-, elämäntilanne- ja työasioista kuin auvoisen kepeää lomaoloa. Pääosin olo on ollut neutraalin odottavainen, että kohtako se lomaolo tulee. Onneksi sentään tuli, pienissä pätkissä ja lopulta paremmin viimeiseksi viikoksi. Olen nukkunut kehnosti ja liian vähän, syönyt miten sattuu, urheillut nolostuttavan vähän. Ollut allapäin oman vätystelyn takia, ihmissuhteiden ja ihmisten vuoksi ja ihan muuten vain. Polttanut tupakkaa ja istunut baarissa. Jättänyt tekemättä liikkuvuus- ja leuanvetoharjoitukset jotka itselleni lomakaudeksi määräsin.

Mutta ei tuossa ole kuin osa totuudesta. Onhan tässä hitto soikoon neljä viikkoa lomailtu, mitä nyt tehty pari täyttä päivää duunia ja muutama tunti siinä lomassa. Olen ottanut aurinkoa niin että vatsaan on palanut rusketusrajat mahamakkaran kohdalle. Olen uinut niin meressä, järvessä kuin lammessa. Olen säilönyt mansikoita ja käynyt mustikassa. Polkenut fillarilla Lappeenrantaan. Olen käynyt road tripillä, jolla keskusteltiin vilkkaasti Dodgen kyydissä, tunnettiin kateutta rannikon puutaloidyllejä kohtaan ja nukuttiin teltassa hiekkarannalla. Olen lähtenyt 40 minuutin varoitusajalla mökille, törmännyt tuttuihin kadulla ja mennyt heidän kanssaan kapakkaan, nukkunut pitkään ja valvonut myöhään, leikkinyt sydämeni kyllyydestä siskon lapsien kanssa, käynyt huvipuistossa ja syönyt jäätelöä varsin monessa suomalaisessa kunnassa. Olen käynyt kavereiden kanssa salilla. Olen käynyt juoksutreffeillä ja juoksutreffeillä (sain sittemmin pakit). Olen istunut pimeneviä iltoja uuden kodin parvekkeella ja lukenut kirjaa. Olen käynyt yksin elokuvissa, leikittänyt kissaa ja löytänyt täydellisen mekon serkun häihin.

Eiköhän siinä ole tarpeeksi yhdelle kesälomalle. Huomenna siis paluu töihin ja rutiiniin, mikä ei välttämättä tunnu ihan kamalan kamalalta ajatukselta. Kalenterista löytyy tältä viikolta jo yksi odotettu meno, sydämellä ympyröitynä: crossfit-salin syyskausi alkaa. On jo ollut ikävä strukturoitua treeniä ja treenikavereita. Lisäksi kesälomasta jäi yksi viikko ja pari ylityöpäivää käyttämättä, joihin voi sitten ladata ihan uusia odotuksia joskus pimeän talven aikana jossain palmun alla.

 

 

Ladataan...

Ladataan...
Pumpui

Kiinnostaako penkkiurheilu? Kiinnostaako crossfit? (Kiinnostaako hyväkroppaiset miehet ja naiset?) CrossFit Gamesit ovat käynnissä, ja kilpailuja voi seurata livenä täältä. Parhaillaan käynnissä on ensimmäinen laji, jossa mennään kymmenen kierrosta 25 metrin uinti + 3 palomiespunnerrusta + 25 metrin uinti -settiä.

Kuvassa vuosien 2011 ja 2012 miesten sarjan voittaja Rich Frowning jr. Vuoden 2009 maailmanmestari Mikko Salo ei harmi kyllä ole kisaamassa voitosta loukkaantumisen takia, mutta suomalaisten osaamista edustaa hallitseva Suomen mestari Mikko Aronpää.

 

 

Pages