Ladataan...
Pumpui

No kai sitten minä kun kaikki muutkin. Elämäni aakkosia:

A - Aamupala. Ensimmäisenä mielessä herätessä. Viikonloppujen tuntikausia kestävät mättöaamiaissessiot ovat parasta, niin yksin kuin yhdessä.

B - Bourbon. Lukeutuu suosikkijuomiini.

C - Crossfit. Tämä ei varmaan yllätä niitä jotka käyvät blogissa edes puolisäännöllisesti! Tullut hirmuisen isoksi osaksi elämää.

D - Dallailu. Käveleminen on erinomainen tapa selvittää pääkopassa tapahtuvia asioita.

E - Eläminen. Pitäisi muistaa elää eikä suorittaa. Yritys on kova, toteutus välillä vähän heikohkonlainen. Vai olisiko pitänyt laittaa se kuuluisa epäkäs?

F - Mietin Fazerin sinisen ja forkkujen välillä. Valitsen forkut koska niihin sattuu tällä hetkellä kovasti koska kävin boulderoimassa pitkästä aikaa.

G - Gi. Vaikka kamppailutreeni onkin jäänyt muun puuhastelun alle, on sillä edelleen iso paikka sydämessäni. 

H - Hämmästely. Uteliaisuus ja innostuminen ovat hirmuisen tärkeitä ominaisuuksia elämässä.

I - Intohimo. Niin henkinen kuin fyysinen. 

J - Järjestelmällisyys. Tiedän, että kaipaan sitä ja rutiineja elämääni. Muuten passivoidun liikaa.

K - Kirjat. Suosikkiesineitäni yli kaiken. Bubbling under: kyykkääminen. 

L - Lotta. Minä! Olen opetellut pitämään itsestäni, arvostamaan hyviä puoliani ja hyväksymään myös niitä vähän kehnompiakin.

M - Matkustelu. Reissaaminen avartaa mieltä ja tutustuttaa tehokkaasti myös itseen. Toinen potentiaalinen tähän olisi ollut musiikki. Tai maastaveto.

N - Napaläski. Muistuttaa minua paitsi siitä että kroppaa voi työstää myös siitä että elämässä on tärkeämpääkin kuin rasvaprosentti.

O - Onnellisuus. 

P - Painot. "Iron is the best antidepressant", kuten Henry Rollins viisaasti sanoi.

Q - Quesadilla. (Oli pakko googlettaa q:lla alkavia sanoja, myönnetään.)

R - Rakkaus. Rakkaus elämää, tekemistä, läheisiä ja itseä kohtaan. Ja romantillinen rakkaus, se vasta parasta onkin.

S - Sapuska. Ruoka on yksi elämän suurimmista iloista.

T - Terveys. Monen asian lähtökohta. 

U - Uni. Nukkuminen on parasta mitä ihminen voi vapaa-ajallaan tehdä. Lisäksi pidän hirmuisesti unien näkemisestä: toissayönä esimerkiksi olin crossfit-kamujen kanssa kesäleirillä, jonne tuli myös dinosauruksia.

V - Venyttely ja voimistelu.

W - Wallattomuus. Leikkimielisyydestä pitää pitää kiinni. 

X - Entiset poikaystävät. Exillä on aina paikka sydämessäni, vaikka olivatkin osa melkoisia kakkapäitä ja hunsvotteja. Joka kerta oppi ja tuli vähän viisaammaksi. Tuoreimmasta tuli superhyvä ystävä, mikä on ehkä parasta ikinä. 

Y - Ystävyys. Nuff said. 

Z - Zembalot! Välillä pitää muistaa pitää hauskaa. 

Å - Eli kaikki hienot kirjaimet.

Ä - Äiti. Mahtava tapaus, kuten muukin perhe. <3

Ö - Öitä. Tää painuu nukkumaan.

Ladataan...

Ladataan...
Pumpui

Mistä ystävät tunnetaan? No ainakin siitä, että aina saa varauksetonta tsemppausta treeniasioissa. 

Aloitin siis viikon leuanvetohommissa. Päivän treeni oli sankariwod TK, jossa tehdään 20 minuutin aikana niin monta kierrosta kuin vain sielu sietää seuraavia liikkeitä:

8 x leuanveto
8 x boksihyppy (miehet 91 cm, naiset 83 cm)
12 x kahvakuulaheilautus (miehet 32, naiset 24 kg)

Lienee edes turha sanoa, että skaalasin leuanvetojen määrän pienemmäksi, sillä muuten olisin käyttänyt varmaan koko kaksikymmenminuuttisen äheltämällä ensimmäistä leukasettiä. Olo oli pitkälti ystävän diagnoosivaihtoehtoja mukaillen a+b. 

Välillä sitä muuten huomaa pienistä asioista, että on edistynyt. Esimerkiksi siitä että saa vedettyä edes vähäsen leukoja. Tai vaikka siitä, että hypyt korkeudelle, jolle en vähän aikaa sitten olisi edes uskaltanut hypätä, menivät oikein mallikkaasti. En siis tuolle naisten ohjeistuskorkeudelle, otin omaa hobittitasoitusta tässä hommassa. Joku roti sentään.

 

 

Ladataan...
Pumpui

Silläkin uhalla, että Tiiti äsken avautui siitä, mikä treeniblogien resepteissä nyppii: ihan törkyisen hyvä raakaversio sitruunajuustokakusta.

Tämän viikon melkein-terveellinen leipomuskokeilu löytyi Wellberries-blogista. Kaikista viime aikojen leipomuskokeiluista tämänkertainen pohja oli ehdottomasti parhain, joskin ehkä työläin taatelienjauhamisineen. Myös itse "juustokakkutäyte" oli hyvää, joskin sitruunaa tuli mukaan melkeinpä liikaakin, jolloin se demppasi vaniljan maun turhankin tehokkaasti. 

Itselleni tyypilliseen tapaan aloitin leipomisen lukematta ohjeita, joten oma piiras tuli levitettyä turhankin isoon vuokaan ja ilman leivinpaperia. Ja muutenkin työvaiheiden kanssa oli niin ja näin. Mutta tässä alkuperäinen ohje suoraan alkulähteestään:

Pohja

1dl mantelijauhoa
2,5dl paloiteltuja taateleita
2rkl kookoshiutaleita
ripaus hyvää suolaa

Täyte
3,5dl cashewpähkinöitä (liotettuina, miel. yön yli)
1dl kookosöljyä
2 luomusitruunaa
1-2rkl hunajaa
0,5tl aitoa vaniljajauhetta

Valmista ensin pohja: aja taatelit sekä muut aineet tasaiseksi massaksi. Painele massa ohueksi pohjaksi pieneen leivinpaperoituun kakkuvuokaan (halkaisija n. 20cm), ja siirrä pakkaseen odottelemaan. Aja cashewpähkinät tasaiseksi massaksi blenderissä, ja lisää kookosöljy mukaan. Pese luomusitruunat huolellisesti, ja raasta niiden kuori mukaan massaan. Purista sitruunoista mehu, ja lisää se hunajan ja vaniljan kanssa mukaan. Anna pyöriä kunnes seos on tasaista, ja maista. Lisää hunajaa mukaan tarvittaessa, mutta muista, että myös pohja tuo makeutta kakkuun. Kaavi seos kakkuvuokaan, ja tee halutessasi pintaan kuvioita. Siirrä jääkaappiin vähintään muutaman tunnin ajaksi. 

Itsehän en tietenkään malttanut odottaa "vähintään muutamaa tuntia", vaan lappasin ensimmäisen neljänneksen kitusiin samoin tein. On nimittäin sen verran hyvää.

 

Pages