Ladataan...

Tänään ulkona sataa vuorotellen vettä ja räntää. Toisina päivinä aurinko lämmittää ihanasti. Selvät kevään merkit on nyt havaittavissa. Kevät on monelle muutoksen aikaa. Työrintamalla kevät on myös kiireistä aikaa. Moni asiakas aloittaa remontoinnin kevään korvilla ja uudisrakentajat odottelevat innolla maatöitä ja alkavaa rakennusurakkaa. 

Meidän perheessä kevään merkkejä ovat mutainen piha, viimeiset lasketteluhetket ja keskeneräisten remonttihommien viimeistely. Talvi on eletty ja pian viikonloputkin rauhoittuvat, kun poikien jääkiekkokausi on paketissa. Kevään korvilla kotona aloitellaan kellarin siivousta, viimeisien listojen asennusta, pihan siistimistä ja kaikenlaista muutakin pienempää projektia. Yksi rutistus, julkisivuremontti olisi vielä edessä mutta sen tekee tällä kertaa urakoitsija. 

Yksi merkittävä asken omassa kodissa on kuitenkin taas saavutettu, nimittäin yläkerran vessan saaminen valmiiksi. Tätä on odoteltu! Päivitän myöhemmin laadukkaampia kuvia mutta todettakoon, että kaksi vessaa lapsiperheessä on aika kiva. Yläkerran wc ja sen pintamateriaalit on suunniteltu jo lähes kaksi vuotta sitten, nyt suunnitelmat konkretisoituivat. Wc on täysin valkoinen ja siinä on ripaus 50- luvun henkeä modernilla twistillä. Yläkertaan ei tullut ennen remonttia vettä. Wc:n paikka on tarkkaan mitoitettu ja se on kooltaan 2m x 1m. Pintamateriaaleissa on käytetty laattaa ja valkoista microsementtiä, katto on tehty Lopellan valkoisesta Karhe- paneelista ja liukuovellinen allaskaluste teetetty mittojen mukaan Helsingin Mittapuulta. Vielä loppusilaus kuten pellin asennus, alaslasketun katon maalausta Luja- maalilla, sauma-aineen hinkkausta ja pyyhekoukkujen asennus. Sitten se olis wc:n osalta siinä:)

Share

Ladataan...

Talvi on kääntynyt kevääseen vaikka välillä kylmä tuuli viheltää Porvoon Jokirannassa. Kuvan kaltainen aurinko tekee Porvoosta kauniin ja nostattaa mielialaa. En selkeästi ole talvi-ihminen, en ole koskaan ollutkaan vaikka olen syntynyt helmikuun alussa kenties kylmimpään talviaikaan. Kun keväinen aurinko alkaa pilkottaa tuntuu, kuin se antaisi jotakin supervoimaa. Siksi palasin nyt myös tänne, näin pitkän tauon jälkeen.

Viime syksy ja talvi on ollut perheessämme kiireistä. Ehkä jonkinasteinen oman kodin remontin jälkeinen voisiko sanoa uupumus myös painaa, tai ainakin jonkinasteinen väsymys. Hyvin yleinen tila, joka iskee, kun kaikki on melkein valmista muttei ihan. Arki rullaa eikä joka ilta tarvitse tarttua vasaran varteen tai olla asentelemassa jotakin..Tunnistatko sinä tämän tunteen?? Kolmen mittavan oman kodin remontin kokemuksella voin vakuuttaa, että tämä tunne on onneksi ohimenevää. Kannattaa myös opetella nauttimaan kaikesta valmiista varsinkin, jos se on oman kättesi työtä!

Oman remontin aikana päätin, että kirjoitan blogia siinä tahdissa kuin se sopivalta tuntuu. Aluksi homma meni vähän överiksi ja halusin kirjoittaa ja päivittää tapahtumista lähes päivittäin. Blogin kirjoittaminen on yllättävän raskasta ja työlästä. Yhden valmiin blogijutun työstämiseen saattaa helposti kulua 3-4 tuntia kuvauksineen, kuvien valintojen ja kirjoittamisen kanssa. Olen nauttinut jokaisesta kirjoittamishetkestä ja jatkankin kirjoittelua nyt löyhemmin ottein oman työni ja perhe-elämän ohessa. Paljon on vielä kirjoitettavaa ja kerrottavaa, joista uskon ammentavani tietoa myös teille lukijoille!

Päivisin häärään asiakkaiden remontti- ja uudiskohteiden kanssa ja nautin todella työstäni! On ihanaa saada nähdä, kuinka suunnitelmat etenevät toteutukseen. Se on parasta! Remonttielämässä pystyn hyvin samaistumaan asiakkaideni fiiliksiin, minkä koen olevan myös tärkeää. Oma vahva remonttikokemus tukee sisustussuunnitteljan työtäni ja auttaa asettumaan myös asiakkaan sekä remppatiimin saappaisiin. 

Joitakin kuvia löydät jo Punaisesta remonttituvasta Itäväylän näköislehdessä numerossa 11.11.2015.

Share

Ladataan...

Syksy on ollut pitkään leuto. Ainakin meillä Porvoossa edelleen tien sivut vihertävät ja ilma on vuoden aikaan nähden lämmin. Ei uskoisi, että joulu todella jo kolkuttelee ovella! Nämä kuvat ovat kuukauden takaa mutta voisivat olla yhtä lailla tältä päivältä. Niille muillekin mattimyöhäisille, joilla pihatyöt ovat edelleen kesken on lumettomuus oikeastaan onni. Reilu vuoden aikana olemme saaneet huomata, että 4 000m2 vanhassa puutarhatontissa on runsaasti tekemistä. Pensaiden, puiden ja oksien karsimista saa tehdä urakalla ja viemäröinnin mukana kaatuneet puut lisäsivät pilkkomishommaa.

Tällä kertaa agendalla oli erilaisten oksien pilkkoaminen ja saimme testata Boschin tehokkainta oksasilppurimallia AXT 25 TC: tä. Kun oksat oli kerätty läjään roudattiin niitä urakalla silppurin luokse. Bosch AXT 25 TC oksasilppuri toimii verkkovirralla ja on tehokas mutta hiljainen. "Turbine- Cut"- leikkuujärjestelmä mahdollistaa sekä pehmeän materiaalin että kovan puun silppuamisen uskomattoman nopeasti. Meidän puutarhassa on nimenomaan monenlaista oksaa ja tämä silppurimalli sopii meille parhaiten. 

Automaattinen oksien sisäänveto on tehokas ja samalla kun silppuri vetää oksia ja pilkkoo niitä voi itse hakea jo seuraavaa kasaa. Aika kätevää! Leikkuukoneisto on tehokas ja oksien suosituspaksuus on noin 45mm halkaisijaltaan. Meillä taidettiin kyllä laittaa silppuriin paksumpiakin oksia ja oksien liikkumista voi "vauhdittaa" silppurin mukana tulevalla punaisella lapion näköisellä vempaimella. Kokoojasäiliö on todella tilava ja tyhjentäminen on helppoa ja turvallista. 

Myöhemmin kerron, miten meillä hyödynnettiin oksasilppua!

Blogiyhteistyössä: Bosch Suomi

Share
Ladataan...

Ladataan...

Remontointi ja pihatyöt on vähän kuin ketjureaktio. Kun teet yhden asian, siitä seuraa uusi asia työn alle. Edellisessä jutussa kirjoitin teille, miltä meidän pihalla näyttää viemäröintiprojektin jälkeen. Kaivureiden pääsemiseksi tontille kaadettiin ainakin pari isoa kuusta tontin rajalta ja rinteestä lähti myös pari puuta. Alapiha näyttää aikamoiselta mutatantereelta, jossa makaa pilkkomista odottavat kuuset. 

Aloitimme oksien leikkuusta, joista osasta tehdään polttopuuta ja osasta silputaan haketta. En ole koskaan aikaisemmin käyttänyt moottorisahaa..Puutöissä testasimme Bosch akkukäyttöistä ketjusahaa mallia AKE 30 LI. Kevyehkö akkuketjusaha sopii naisenkin käteen. Ergonominen kahva auttaa sahaamisessa ja sahaa on kevyt ja helppo kääntää työstäessä oksienkin välissä. Heti valmis- ominaisuus lisää käyttömukavuutta, kunhan muistaa laittaa akun lopuksi lataukseen. Boschin akkukoneissa on se hyvä puoli, että esimerkiksi meillä sama akku käy niin akkuiskuruuvinvääntimeen, ruohonleikkuriin ja akkuketjusahaan, joten aina jokin akuista on ladattuna. 

Akkuketjusaha AKE 30 LI sopii juuri parhaiten kuvan mukaisten puiden oksien katkaisemiin ja puutarhan raivaustöihin. Paksumpien pöllien leikkaamiseen suositellaan järeämpiä malleja esimerkiksi Bosch AKE 13-19 S. Ketjusahojen huollossa on tärkeää öljy ja ettei terää tylsytetä turhaan. Tässäkin Boschin laitteessa tulee mukana suojatuppi. 

Lapsille saatiin tehtyä maja isommista havun oksista. Majan rakentaminen edistyi sitä mukaa, kun oksia leikattiin irti puusta. Syksy on ollut sateinen mutta onneksi aina välillä on ollut sateettomiakin päiviä, jolloin pihahommat sujuvat lasten kanssa paremmin.

Blogiyhteistyössä: Bosch Suomi

 

 

Share

Ladataan...

Näistä kuvista on kohta kaksi viikkoa ja näkymä pihalle on edelleen sama. Tosin pari päivää maa oli kevyen lumen peitossa..voisiko sanoa, että edessä on "jonkin verran" pihatöitä. Meidän lapsilla ei ole hiekkalaatikkoa mutta on noin 10 x 100m mutatanner, jossa voi temmeltää. Viemäröinti oli ehdottomasti remontissamme sarjassamme PROJEKTI, joka lopulta päättyi hyvin (siitä myöhemmin kirjoituksissa). 

Jotta kaivurit pääsivät tekemään kaivuuta alapihalla täytyi korkeasta kuusiaidasta katkoa pari kuusta. Samaten rinteestä, jota pitkin putkea vietiin, lähti pari puuta. Luvassa on siis paljon puun pilkkomista. Tarkoitus olisi pätkiä puista ensiksi isommat oksat ja näistä saada pojille majaa. 

Lapsien unelmien täyttymys - mutaleikit. Paljon ei voitu kieltää leikkimästäkään, kun yritimme miehen kanssa selvitellä puusavottaa ja saada pihaa siistimmäksi ennen talven tuloa. Pienimmälle pojalle mutakenttä oli unelmien täyttymys, koska siinä sai crossailla potkupyörällä ja kura lentää. Ehkä arvaattekin jo loput: likaiset vaatteet ja mudalla vuoratut kengät, joista lähti kuivumisen jälkeen savimaa vain veitsellä rapsuttelemalla ja tehokkaan pesutuloksen jälkeen. 

Talolta lähtee nyt melko jyrkkä tasotettu mäki alapihalle. Harmi, että epähuomiossa pyysin urakoitsijaa siirtämään siirtolohkareet kuusiaidan viereen. Ne olisivat olleet kivat myös rinteessä havupuiden juuressa. On muuten hassua, miten samaa näkymää tuijottaessa ihminen näkee eri tavalla. Poikani näki kallion, itse näin vain mudan ja ison läjän pihatöitä ja ystäväni näki siinä heti pulkkamäen. Itse asiassa näiltä main siinä onkin laskettu pulkalla vajaa 40 vuotta sitten kasvillisuuden ollessa harvempaa. 

Hieman olisi siis pihahommia tiedossa:)

Share

Ladataan...

Kuistin muutos oli pieni mutta tarpeellinen. Design Marketista Kaapelitehtaalta löytämäni Samuli Pölläsen suunnittelema L1- naulakko mustana pääsi asennukseen ja väliaikaista virkaa toimittanut valkoinen putkinaulakko sai siirtyä toimistolleni. Vuosien aikana olen ostanut satunnaisesti poistoista hyödyllisiä tavaroita ja tuo valkoinen putkinaulakko oli yksi niistä löydöistä. Ikean kenkäteline sai myös lähteä mutta kätevät muoviset Trones- laatikot seinällä saivat jäädä. 

L1- naulakko on kevyt ja ilmava mutta vetää ihmeen monta henkaria takkeja. Kauneimmillaan se on toki, jos se ei ole aivan täyteen ahdettu. Ansensimme naulakon astetta korkeammalle, jotta saimme väljän lattiatilan. Uuden naulakon ja nikkaroidun kenkälaatikon/penkin ansiosta lattiatilaa kuistilla on nyt 2,44m (leveys) ja 1,90m (syvyys) eli aika kivasti. 

Pientä viilausta kuistilla vielä on, kuten tuon yhden listan maalaus ja muutaman jalkalistan paikkamaalausta. Olipa joku kerinnyt talsimaan matolla (vaikka olin se juuri imuroinut)...mutta nyt imuroiminenkin sujuu helposti, kun lattiatila on ehjää pintaa.  L1- naulakon ja penkin kulmaukseen laitan ehkä vielä pari koukkua matalammalle pikku pojille tai koululaisen reppua varten. Seuraavassa jutussa kerron, miten tuo kenkälaatikko/penkki tehtiin.

Share

Pages