Naisistuisit vähän!

Punakynä

Brittiläisessä miesten aikakauslehdessä GQ:ssa oli marraskuussa opastava juttu, jonka otsikkona oli Man Up!, siis kuta kuinkin Miehisty!

Jutun kirjoittaja, brittikolumnisti Victoria Coren antaa siinä neuvoja, kuinka miehen täytyy olla MIES, siis saadakseen naisia, koska sehän on miehen elämän päätavoite, niin kuin naisen tavoite on päästä vakiintuneeseen suhteeseen.

Coren jakaa suomalaisen Henry Laasasen käsityksen siitä, että sukupuolet pääsevät parhaiten päämäärinsä, kun he noudattavat 1950-lukulaista roolimallia, jossa nainen on kellohelmainen hömelö hellan ääressä ja mies pukuammatissa toimiva leveäharteinen, ketjupolttava harrastelijarakentaja.

 

 

Victoria Corenin GQ-juttu, jonka voi lukea täällä, edustaa tyypillistä perseentuijotusfeminismiä, jota itsekin harrastin 16-vuotiaana.

Se tarkoittaa sitä, että meidän täytyy tuijottaa miesten äässejä ja kommentoida niitä, koska se on tasa-arvoa.

Kaikkein edistyksellisimmät perseentuijottajafeministit myös läimivät miehiä perseille, sillä a) meillä naisilla on siihen oikeus, koska myös jotkut miehet tekevät niin ja b) miehet tykkäävät siitä, koska ne ovat miehiä.

Perseentuijottajafeministien ideologia on seuraavanlainen: "Haluamme samasta työstä saman palkan ja vähän lisää tilaa yhteiskunnassa, mutta emme silti halua raahata omia matkalaukkujamme. Meitä täytyy viedä kunnon treffeille ja meille pitää tarjota miehinen olkapää, johon nojata. Miesten täytyy olla miehiä."

Edellinen ei ole Mattelin ensimmäisen Barbien käsitys tasa-arvosta vuodelta 1959, vaan 39-vuotiaan Victoria Corenin tekstiä marraskuulta 2011.

Perseentuijotusfeminismissä ei ole sen syvällisempää tasoa kuin että naiset saavat käyttäytyä kuin ääliöin mahdollinen mies, ja esittää sen pohjalta vaatimuksia, millaisia miesten pitäisi olla.

Tässä tasa-arvon nimissä myös naisille pikku vinkkilista. Ohjeet on suoraan mukaeltu GQ:n Man Up! -jutun neuvoista. 

Naisistuisit vähän!

Monet sanovat, että miehet eivät enää nykyään pidä naisellisista naisista, jotka itkeskelevät, kirkuvat sekä ovat vähän yksinkertaisia ja heikkoja. Se on hölynpölyä. Me miehet haluamme, että te tienaatte omat rahanne ja kannatte omat laukkunne, mutta voisitteko silti samaan aikaan olla seksikkään holhoavia kanoja.

1. Hanki kädentaitoja.

Pliis, opettele edes jotain naisten taitoja. Mikään ei ole niin viehättävää kuin nainen, joka osaa neuloa, käyttää ompelukonetta ja tehdä neljän ruokalajin päivällisen.

2. Ole pelokas.

Naisten kuuluu pelätä hämähäkkejä, matoja ja kauhuelokuvia ja hätkähtää pelokkaasti, kun sampanjapullon korkki poksahtaa. Miehen on voitava suojella naista.

3. Vältä mukavia asioita.

Älä käytä verkkareita, alle 14-sentin korkoja, sukkahousuja tai esiinny meikittä. Mies haluaa, että näet naiseutesi eteen aivaa.

4. Ole päättämätön.

Pyydä miestä tekemään kaikki päätökset aina siitä lähtien mitä ravintolassa syöt. Kysy miehen mielipidettä joka asiasta.

 

Hei sinä miesten mies siinä. Sun itsetehty kanoottis vuotaa. Mutta en pysty millään päättämään, tilaanko salami-ananas- vai kinkku-aurajuustopizzan, voitko neuvoa? (Kuva pöllitty GQ:n jutusta)

Share

Kommentit

Sanna (http://sannunblogi.blogspot.com/) (Ei varmistettu)

No voi hyvänen aika :D Luin pikaisesti tuon Corenin tekstin, ja oli kyllä aikamoista shaibaa. Ei taida löytyä kovin montaa miestä, jotka täyttäisivät kaikki leidin vaatimukset. Tosiaan, jos joku naistenlehti julkaisisi miehen kirjoittaman oppaan naisille tyyliin "Opettele tekemään niitä naisten töitä (kukaan mies ei halua sinua muuten), juokse kirkuen karkuun nähdessäsi hämähäkin, älä syö äläkä liho jne. jne.", mahtaisi siitä aikamoinen kohu syntyä...

tiiti
ite puin

Kerrankin minäkin pääsen olemaan nihkeä tosikkowhinettäjä. Kysymyshän GQ:n jutussa ei ollut siitä, mitä KAIKKIEN MIESTEN pitää kokoajan ja iankaikkisesti olla, se oli juttu siitä, mitkä piirteet vetoavat (tiettyihin, kuten esim. minuun ja kokemukseni perusteella useaan muuhun) naisiin ja miten noita piirteitä voisi itsessään (halutessaan) korostaa. How truly iivil. Kävisi varmaan se miesten aikakauslehtikin vähän tylsäksi, jos siellä olisi juttuja vain uusista rannekelloista ja urapolkuvinkeistä.

Ei tuo siis oikeasti mielestäni ole yhtään sen kummallisempaa vääryyttä tai kauheaa feministisortoa kuin naistenlehden antamat meikkivinkit pikkujouluihin.

Tuollainen jutussa mainittu opas naisillekin on muuten muistaakseni jo tehty, se oli joku "Kuuliainen vaimo" tms.

Sannalle tiedoksi, minä (onneksi) tiedän useita tuon listan kriteerit täyttävistä miehistä ja (toki myös onneksi) useita, jotka eivät tai eivät edes halua niitä täyttää.

ps. mielipiteestäni huolimatta en silti halua tuijottaa/läimiä/tehdä muitakaan asioita kenenkään vieraan henkilön perseelle, voitte kaikki siis edelleen kävellä edelläni rauhassa

Sanna (http://sannunblogi.blogspot.com/) (Ei varmistettu)

No joo, nyt kun olen vähän rauhoittunut niin on pakko sanoa, että olet ihan oikeassa, tiiti.
Linkkasin tuon Corenin tekstin poikaystävällenikin ja kysyin, mitäs hän tällaisista ohjeista ajattelee. Hän totesi olevansa ihan samaa mieltä :D

Ymmärrätköhänsää kaiken tahaltes väärin?

Tuulee tuulee

Kyllä mun mielestä Virpillä on tossa pointti, jos ei häiriinny kärjistyksistä. On aika paljon naisia, joille "naisten oikeudet" on sitä, että nainen saa suhtautua mieheen niin kuin 50-lukulainen mies kotiapulaiseensa. Ei todellinen tasa-arvo voi olla sitä, että otetaan rusinat pullasta: että nainen tienaa omat rahansa mutta mies maksaa treffeillä, että nainen voi olla pomona naisellinen mutta mies ei voi olla sihteerinä miehekäs, että nainen saa puristella miesten perseitä baarissa mutta miehen tulee olla korrekti ja tyyni kuin Dalai Lama.

Tällaisia "näin olet oikea mies/nainen"-tyyppisiä juttuja nyt ei tietenkään tarvitse ottaa liian vakavasti - kuten tiiti sanoi, jutun pointtina oli leikkimielisesti esitellä piirteitä, jotka vetoavat moniin naisiin - mutta Virpin ja Sannan kanssa olen kyllä samaa mieltä siitä, että aikamoisen äläkän nostaisi vastaava juttu naisista. Tai sanotaanko, että siitä ärsyyntyisi huomattavan moni niistäkin naisista, joiden mielestä CQ:n juttu oli vain hauska tai jopa osuva.

Allekirjoitan siis kyllä sen perusajatuksen, että naisilla on tällä hetkellä monessa länsimaassa enemmän sosiaalista/kulttuurista liikkumatilaa (stereotyyppisen feminiinisestä perinteisen maskuliiniseen käyttäytymiseen ja kaikki siltä väliltä) kuin miehillä. Nainen saa pelätä tai olla pelkäämättä hämähäkkiä, mies saa vaan olla pelkäämättä. Ja joko tappaa tai armahtaa sen.

Jemina
No Sex and the City

Sen kummemmin tähän kommentoimatta, kirjoitin jutun herättämistä ajatuksista omalla palstallani. Taidan olla tosikko minäkin, vaan toiseen suuntaan, kun en oikein tykkää oikein mistään Miehiä ja Naisia käsittelevistä stereotypioista ja ohjeistuksista.

Anna
Ai niin!

Onneksi Victorialla itsellään on täydellinen miehinen mies.

Typpeä (Ei varmistettu)

"Allekirjoitan siis kyllä sen perusajatuksen, että naisilla on tällä hetkellä monessa länsimaassa enemmän sosiaalista/kulttuurista liikkumatilaa (stereotyyppisen feminiinisestä perinteisen maskuliiniseen käyttäytymiseen ja kaikki siltä väliltä) kuin miehillä."

Olen lukenut viime aikoina internetin deittipalstojen ilmoituksia koskevia tutkimuksia ja niissä on tullut esiin päinvastoinen seikka, mitä Am sanoo naisten liikkumatilasta. Nimittäin naisten ilmoitusten minäkuvaukset näyttävät monien tutkijoiden mielestä noudattavan enemmän vanhaa kaavaa kuin miesten eli ne ovat enemmän perinteisten sukupuolistereotypioiden mukaisia kuin miesten ilmoitukset.

Tuike* (Ei varmistettu)

Minulla ei siis ole mitään mahdollisuuksia. Onneksi kuitenkin sukkahousuasiassa ollaan samoilla linjoilla.

Vierailija (Ei varmistettu)

"You may have read that it's possible to buy bow ties that are already done up, to make wearing them easier. Feel free to purchase one of these - but only if you want to come home and find that your girlfriend has asked someone else to go down on her, to save you that trouble as well."

Aika ontuva syy-seuraussuhde mielestäni. Aika onneton oli koko kirjoituskin.

Vierailija (Ei varmistettu)

kaikki miehat haluavat itsenäisen, osaavan, naisellisen naisen. Mutta kun on tarjolla osaava itsenäinen naisellinen nainen, se ei kelpaa. ??? wtf!
ole ensin yksinäinen osaamaton nainen, sitten pikkuhiljaa ole olemaan se naisellinen osaava nainen joka hämmästyttää kutomisellaan ja ruuanlaittotaidollaan miehen. koukussa ja irti ei pääse! ja parasta jos on vaikka yhteinen lapsi tai laina ;)

Jessicaa (Ei varmistettu)

Minusta Corenin juttu oli ihan loistava! Ja koska en ainakaan vielä ole tavannut yhtään miestä, joka täyttäisi jutussa mainitut kriteerit, olen päätynyt tapailemaan vain naisia. Parhaat naiset osaavat jutussa mainostetut nikkarointitaidot, romanttisista ovenavailuelkeistä puhumattakaan!

Suosittelenkin lämmöllä kanssasisariani vaihtamaan nynnymiehen suomalaiseen naiseen! Terveillä, hyvällä itsetunnolla varustelulla vahvalla lesbolla ei ole mitään hissukkamiesten siitepölyallergioita tai selkävaivoja - onnistuu se laukkujen kantaminenkin paremmin. Itse en ainakaan ole katunut tiimin vaihtoa!

Vierailija-Anna (Ei varmistettu)

Lähes täyttä sontaahan tuo oli - aivan kuten vastaavat "miten miellyttää miehiä" -listat naisille.

"Don't get too fat. It's manly to eat heartily at mealtimes, but not to snack and graze until your tummy foams over your waistband like the head of an ill-poured pint."

Heh heh, vitsin hauskaa. Eiköhän se nyt ole ihan selvää kaikille, ettei lihavuus useimmiten ole erityisen viehättävää - mutta pitää ihan muistaa mainita, että kaikki ne plösöt siellä sohvalla nyt tajuaisivat olevansa ällöjä. Ei kai kukaan kirjoittasi tuollaista neuvona naisillekaan?

Myös kohta "An electric razor is quick, smooth and risk-free, but a wet shave is infinitely manlier..." oli todella wtf. Miten niin naaman sheivaus terällä on "miehisempää"? Ja ennen kaikkea, ketä kiinnostaa? En minä ainakaan istu vessanpytyn kannella tuijottamassa, kun poikaystävä sheivaa.

Vierailija (Ei varmistettu)

Olisipa vaikeaa olla naisellinen nainen. Ei muuten, mutta ne korot... =)

Vierailija (Ei varmistettu)

Ihan mainio juttu. Ja pöh, kyllä naisillekin kirjoitetaan ihan vastaavaa. Poimikoon vinkit ken haluaa meihin miehekkyysfetisisteihin vedota. Minusta miehekkäät miehet ovat ihania. Ja naiselliset naiset. Ja minusta on ihanaa olla naisellinen nainen, joka ei käytä verkkareita mutta sukkanauhoja kyllä. Koska en viihdy ensimmäisissä, jälkimmäisissä kyllä. Ja täytyy sanoa että binä olen totenut naistenkin tykkäävän naisista sukkanauhoissa. Ei se minun tasa-arvokäsityksilleni käy.
Mutta niuhottakoon ken jaksaa, minä nautin elämästäni, ja miehistä ja naisista ja androkyyneistä siinä.

Vierailija-Heidi (Ei varmistettu)

Vierailija-Anna: sheivaamisen seuraaminen on mielenkiintoista. Joskus ilmoittaudun itse vapaaehtoiseksi parranajajaksi. Koittakaa tekin, se on hauskaa!

Off-topicin lisäksi topiccia: tasa-arvo on terminä ihan hanurista. Voitaisko puhua oikeudenmukaisuudesta? Jokaiselle osansa jne. Miten tällaisina sukupuolisuudem ja seksuaalisuuden fiilistelyaikana kukaan ylipäätään vatvoo mies-nais-näkökulmaa? Entä ne kaikki 'those not yet decided'? tyypit?

Besökare (Ei varmistettu)

Bra skrivet och bildtexten hör till det bästa jag läst på länge! :)

Muuan ohikulkija vaan (Ei varmistettu)

Eiköhän tuo Corenin juttu ollut tosiaan vähän pilke silmäkulmassa kirjoitettu :D - Kuka oikeesti jaksaa tuollaisesta vetää purut nekkuun?! :o

Ja itse olen bi-vierailijan kanssa ihan samoilla linjoilla! Suukkoja sinne, t. Samankaltainen Nainen =)

Az (Ei varmistettu)

Ei nyt taidakaan olla kyse siitä että kukaan olisi varsinaisesti "vetänyt puruja nekkuun". Useimpien mielestä tuo juttu nyt vaan oli täysin turha ja ei lainkaan hauska.

On ihan hyvä että näiden mukahauskojen hömppälehtijuttujen taustalla olevaa maailmankuvaa ruoditaan. Ehkä ne toimittajatkin sitten jossain vaiheessa huomaisivat, ettei lukijoita osteta ihan noin halvalla.

Vierailija (Ei varmistettu)

Tiedoks, että siinä missä jotkut edustavat harvinaislaatuista "perheentuijotusfeminismiä", atlas itse edustaa jotakin radikaalifeminististä suuntausta. ei puhu kaikkien feministien tai naisten puolesta tällänen moralisointi.

Vierailija (Ei varmistettu)

eiku ei atlas, vaan siis virpi. menee jo nämä jännät henkilöhahmot sekaisin keskenään.

(Ei varmistettu)

naisen näkökulmasta. kaikki kokee "miehekkään" ja "naisellisen" eri tavoin. toki on valmiit kaavat mihin sovelletaan. jokin noista kuvauksista sopii kaikkiin miehiin ja naisiin. ja siellä joku kerkes jo aiheesta poiketen kommentoimaan sohvaperunoita niin mun mielestä miehellä pitää olla vanha kunnon maha :D mutta eipä korkkarit jalassa autoa korjaava pimu ole vielä kaupaksi mennyt... :D

Vela (Ei varmistettu)

"Perseentuijotusfeminismi" on itselleni aivan uusi käsite, mutta sopii kuvailemaan tuota ajattelutapaa varsin hyvin.

"Miehen pitää olla tällainen" ja "naisen pitää olla tällainen" -kirjoitukset ovat aivan yhtä raivostuttavia, oli kirjoittajana sitten mies tai nainen. Ja kirjoitti hän sitten omasta sukupuolestaan tai vastakkaisesta sukupuolesta.

Makuja on tietenkin monia... Mutta itselleni mikään ei ole suurempi turn-off kuin mies, joka on olevinaan kovinkin miehinen mies. Jos omaa miehisyyttä täytyy erikseen korostamalla korostaa, silloin tulee väkisinkin mieleen, että miehen itsetunto ei ole kunnossa. Vastaavasti ajattelen naisista, joille naisroolin vetäminen on tärkeämpää kuin oma henkinen hyvinvointi.

Vieras (Ei varmistettu)

Perseentuijotusfeminismistä tuli mieleeni tämä video jonka näin muutama päivä sitten:

http://youtu.be/YwLMM_QBkMc

Mahdoton Nainen

Ihan hillitöntä satiiria ylläolevassa videossa! Sain päivän parhaat naurut :D

Vierailijatulitukka73 (Ei varmistettu)

kyllä tää aika lailla totta on.miehet ainaki on tykänny musta tämmösenä hömelönä.sanovat jopa et kirjoitan naisellisesti.

Vierailija (Ei varmistettu)

Ohjeita miehille ja naisille kirjoitetaan, kun tuntuu ettei yhdessäelo toimi, ja kaikki on onnettomia. Rassut miehet ei saa pesää, ja vähemmän vetävät naiset jää ilman parisuhdetta. Ei savua ilman tulta: joku niitä ohjeita selkeästi kaipaa.
Tasa-arvo ei tarkoita tasapäistämistä, että kaikki olisi samanlaisia, vaan että molempia arvostetaan yhtä paljon: on sitten kyseessä miea tai nainen. Eli jos nainen haluaa samasta työstä saman palkan kuin mies, ei se tarkoita, että naisen pitäisi muuttua mieheksi ollakseen samanarvoinen. Minkä takia sukupuolia ei voisi arvostaa niiden ominaispiirteistä, ja vaalia molempien sukupuolten omanarvontuntoa. Ihan yhtä lailla kun löytyy miehiä, jotka arvostavat tekevää, osaavaa, pärjäävää naista, löytyy miehiä, jotka tykkäävät, että tienäävat paremmin, päättävät asioista ja osaavat korjata auton.
Kyllä vakka kantensa valitsee. Jos kaipaat miestä, joka osaa tehdä juttuja, muista arvotaa, kun joku sitä vaivautuu tekemään. Naiset mielellään ilmoittaa mitä itse haluavat miehen tekevän, ja sitten ajattelevat, että oman itsen on kelvattava sellaisena kuin on. Eli jos jotain vaatii, täytyy jotain antaa, ja se jotain ei ole sitä mitä SINÄ haluat antaa, vaan sitä mitä toinen tarvitsee.
Kieltämättä olisihan sitä hieman hankalaa seurustella miehen kanssa, jonka päihittää painissa (ja tällaisia miehiä olen tavannut paljon!!), joka ei kestä sadetta, kun tukka menee, pelkää luontoa ja poliisia (minä kun en pelkää kumpaakaan), jonka saa epätasapainoon puhumalla ongelmista, ja jonka seksuaalinen aktiivisuus on vähäisempää kuin oma. Joten jos se tuntuu epäreilulta tai epämiehekkäältä, niin älä seurustele sellaisten miesten kanssa.

Helena s (Ei varmistettu)

Se, jolla on enemmän rahaa maksaa ja fyysisesti vahvempi kantaa matkalaukut. Muuten ollaan sellaisia kuin satutaan olemaan

Vierailija (Ei varmistettu)

Siis vitsi mitä BS:ää tuo Cohenin teksti! Jos joku mies noita neuvoja kuuntelee niin saa syyttää itseään siitä että saa aivottoman naisen. Ai niin joo, mutta eihän miehet haluakaan, että naisella olis aivot. Ne vaan haluaa että niillä on isot tissit.

Marikaa (Ei varmistettu)

Vierailija-Jessicaalle ihan mielenkiinnosta esittäisin seuraavan kysymyksen. Kun kirjoitat: "Terveillä, hyvällä itsetunnolla varustelulla vahvalla lesbolla ei ole mitään hissukkamiesten siitepölyallergioita tai selkävaivoja - onnistuu se laukkujen kantaminenkin paremmin." tarkoitatko, että mies on hissukka, jos hänellä on siitepölyallergia (tai selkävaiva)?

Allergia (ja selkävaiva) on sairaus, jota kukaan 'hissukka' tuskin itselleen haluaa valita. Tällä syy-seuraus-suhteella ilmeisesti kaikki sairastavat ovat hissukoita. Vai onko niin, että vain naiset saavat sairastaa?

Vierailija (Ei varmistettu)

Voi hyvää ja päivää :D
Tsoukilla kait vedetty alkuperäinen juttu mutta... voi pöh ja pah!
Melko turhaa.

Vierailija (Ei varmistettu)

Ei noi jutun kriteerit mielestäni mitään täydellistä miestä tee..ja ovat ihan jokaisen miehen saavutettavissa.

Yksi perusjuttu joka miehissä naisia ärsyttää on yleinen mielenkiinnon puute.. esim. joku oven avaaminen ei ole iso juttu mutta kielii arvostuksesta treffikumppania tms. kohtaan, siis sitä jonka kanssa on liikenteessä.
Naiset kaipaavat intohimoa, myös makuuhuoneen ulkopuolella ja omistautumista.
On turha kuvitella , suhteen kummankaan osapuolen, että jossain vaiheessa parisuhdetta voi sitten lakata yrittämästä ja huomioimasta omaa kumppania..

Miesten kohdalla tuo päättämättömyys on kaikista pahin..

Nainen haluaa miehen joka tietää mitä tahtoo ja pyrkii loogisesti päämääräänsä kohti, kaikilla elämänsä osa-alueilla. Eli jos hän haluaa töissä ylennyksen, hän tekee paljon töitä yrityksen eteen ja pysyy hyvissä väleissä esimiesten ja työkavereiden kanssa. Jos hän kokee ansaitsevansa ylennyksen hän pyytää sitä. (ja vaihtaa firmaa, jos sitä ei nykyisessä työpaikassa heru ilman hyviä perusteita)
Jos mies haluaa pudottaa painoa ja päästä parempaan kuntoon, hän käy lenkillä ja kuntosalilla, harrastaa eri urheilulajeja joista pitää ( se että mies on urheilullinen on aina iso plus naisten silmissä), eikä syö tai juo epäterveellisesti (esim. alkoholia max 3-4 x /kk ).

Jos mies haluaa perheen ja/ tai avioliiton, hän tuo sen selvästi esiin eikä harrasta syrjähyppyjä. Loogisuus ja suoraviivaisuus yhdistyy usein naisten mielissä myös luotettavuuteen. Jos mies ei halua avioliittoa ja /tai perhettä, hän tuo senkin selvästi esiin, eikä jätä naista odottamaan kosintaa vuosikausiksi. Tällöin naisella on tilanteesta kaikki olemassa oleva info, ja hän voi päättää laittaako hän miehen kiertoon jolloin tämä voi löytää itselleen kumppanin joka ei myöskään halua avioliittoa ja / perhettä.

Päättäväisyys ja luotettavuus ovat ne tärkeimmät ominaisuudet miehessä. Toisen huomioiminen on myös erittäin tärkeä.

Ei tarvitse maksaa edes ravintolalaskuja kunhan tiedät mitä haluat ja pyrit päämääriäsi kohti, sanaasi voi luottaa ja otat sanoilla ja eleillä kumppanisi huomioon.
Toimintasi on johdonmukaista.

Siinä on unelmieni mies.
Ei tarvita 25cm penistä tai älyttömiä lihaksia. (joskin nuo ovat mukava plussapuoli ; ))
Tärkein on kuitenkin se sisusta ja aito kunnioitus kumppania kohtaan.

Vierailija (Ei varmistettu)

Saako suomalainen mies julkisesti kirjoittaa edellisen kaltaisen viestin - mutta naisesta "mitä naisen pitää olla ollakseen kohtalainen nainen" ilman julkista tuomitsemista sovinistiksi?

Vierailija (Ei varmistettu)

palataan vaan tähän vanhaan "tasa-arvoon" vähän yli menee

Sinppu (Ei varmistettu)

Oma mieheni laati joskus "Miehen käyttökäsikirja naisille"-opuksen, jossa oli neljä kohtaa:
1. Anna
2. Ruoki
3. Kehu
4. Käytä (eli pyydä mieheltä apua, vaikka osaisitkin aina kaiken itse).

Noin helppoa.

Vierailija (Ei varmistettu)

naisistuisit vähän juttu

Kauheeta skeidaa ihan tulee sellainen olo sitä lukiessa että naisen pitäisi "alistua" kaikkelle mistä mies tykkää..tai olla joku miss sex..
jokainen ihminen olkoon omalaisenssa kyllä se mies susta tykkää juuri sellaisenaan kuin olet.. ei tosi rakkauteen tarvita korkoja tai meikkeä..

VierailijaNefertiti (Ei varmistettu)

Onkohan toi oikeesti totta naisistumisesta?? Tykkääks miehet oikeesti tollasista naisista?

Vierailija (Ei varmistettu)

Ei ***** mikä läppä tämä stoori. Aviomieheniki nauroi ihan kippurassa tuossa. Herranjestas mitä kaikkea sitä saakin julkaista:/

Vierailija (Ei varmistettu)

Tää on kaikki kyllä niin ihanaa ja sekavaa.. toi "Miehen käyttökäsikirja naisille"-opuksen oli kyllä niin hyvää!
Sen että mies tai nainen pitäisi olla ja käyttäytä tietyllä lailla on mun mielestä aika hauska. Miksi hemmettissä? ei vaan sais yleistää sillä lailla. Jotkut miehet tykkää jostain ja ja toiset toisesta, samaa pätee tietysti naisiin.
Itse pidän miehekkäästä miehistä jossa on herkkä puoli ja pakko sanoo että jos sillä miehellä löytyy "vikoja" niin sit vasta ihastun, koska en millään haluaisi joku "täydellinen" mies. Sitä ei ole edes olemassa..
Kukaan ei pitäis olla millään tietyllä tavalla, vaan omaa itteensä, enkä ymmärrä mitään kukaan voi uskoa mitään muuta. Sen että huomioi toisen, arvostaa ja yrittää saada sen onnelliseksi on vaan perusasioita joka kuuluu siihen et miten jokainen ihminen, mies vai nainen, haluaa tulla kohdetuksi.
Jos tarvii yrittää olla jollain muulla tavalla kun omaa itteensä niin sit se vika löytyy kommunikoimisesta tai jostain muusta joka on vikana suhteessa.

ensiou (Ei varmistettu)

Mitäköhän te naiset täällä teette? Onko joku antanut luvan poistua keittiöstä???

Fiona (Ei varmistettu)

Omassa tuttavapiirissäni taidan olla ainut, jonka mielestä on erittäin ookoo olla naisellinen nainen tai miehekäs mies. He joiden kanssa olen puhunut toitottavat vain siitä että kuinka naisen täytyisi olla samalla viivalla miesten kanssa. Itse kun olen vain mielissäni siitä että mies hoitaa pyykkikoneen korjaukset, renkaiden vaihdot ja muut " maskuliiniset" työt.
Ajattelen, että naisen paikka on keittiössä ja se onkin omalla kohdallani oma pyhättöni. Ei tilaa miehille! Inhottavaa etsiä ympäriinsä sauvasekoitinta ukon jäljiltä. :D
Toki itse vartuin maatilalla ja kädessä pysyy kyllä moottorisahat, kirveet ja tunkit, mutta niinpä opin myöskin leipomaan, siivoamaan, kokkaamaan.
Osaanpa myös keriä lampaankin.
Siitä huolimatta että osaan itse, ilman miestä, hoitaa työt pihalla ja sisällä, on se kuitenkin vain mukavampaa katsoa kun mies huhkii käsienpesualtaan alla avaten tukkeutunutta putkea. :)
Minä osaan, mutta kuinkas nämä jotka toitottavat tasa-arvon puolesta? Siinä seisovat sormi suussa kun on lamppu palanut, että mitäs nyt pitää tehdä.
Toki yleistä en, olkoon vain esimerkki. :)
Loppuun lausahdus, jonka äitini antoi eräänä päivänä kaivaessaan tontin rajalla ojaa kaatosateessa ja tielle pysähtyi auto, josta nainen iloisesti huikkasi:
"Eikö olis helpompaa pistää mies kaivamaan?"
Sillä hetkellä sinkkuna ollut äitini tokaisi:
"Ei niitä ojia mulkulla kaiveta!"
Niih, siinäs kuulitte! :D

Mahdoton Nainen

"Ajattelen, että naisen paikka on keittiössä ja se onkin omalla kohdallani oma pyhättöni. Ei tilaa miehille! Inhottavaa etsiä ympäriinsä sauvasekoitinta ukon jäljiltä. :D" Jos ajattelet että oma paikkasi on keittiössä ja siellä viihdyt (mieluiten ilman miehiä) niin hyvä homma ja onnea valintasi johdosta! Toivoisin kuitenkin ettet niputtaisi kaikkia naisia samaan läjään, eli koska itse viihdyt keittiössä niin muidenkin täytyy, ergo naisen paikka on keittiössä (ja miehen ei). Naiseutta ja mieheyttä ei tulisi niputtaa ahtaisiin stereotypioihin, tosin tuomita ei pitäisi niitäkään jotka niitä omasta halustaan toteuttavat.

Itse olen mainitsemasi "tasa-arvon puolesta toitottaja", osaan vaihtaa omat lamppuni/sulakkeeni/ripustaa taulut seinälle jne jne. Renkaita en osaa autoon vaihtaa mutta jos auton hankkisin niin senkin taidon voisin opetella. Ei ole väärin toteuttaa omaa naiseuttaan "stereotyyppisesti", mutta on väärin tuomita ne jotka eivät sitä tee.

Vierailija (Ei varmistettu)

Hirvee riita taas tästäkin asiasta. Jos ihmiset jotain osaavat ja jossain ovat maailman parhaita niin sitten riitelemisessä. Antaa kaikkien olla omallaisia ja jos ei kelpaa niin sitten ei mutta jos kelpaa niin sitten kelpaa. Yksinkertaista?

Minä tuskin kelpaan kenellekkään kuten en itsellenikään edes keplaa ja se on vaan "pakko" hyväksyä.

Toi tisseistä vouhottaminen että "mies tykkää isoista tisseiestä" on minun mielestäni erittäin loukkaavaa jopa. Minä olen mies ja se mikä kourasta jää yli, on ylimääräistä. Pieni mutta sievä on paljon kivempi. :)

Olen muutamalle sanonut että "En tykkää omasta naamastani mutta en minä siitä välitäkkään kun ei minun sitä tartte kattella. Se on muitten "ongelma" miltä se näyttää"

Kyllä se vaan sellane tunne persnahassa on että teitä mitä tahansa tai jätitpä vaikka tekemettä niin sanomista siitä silti tulee.

Fiona (Ei varmistettu)

Mahdoton Nainen: jos olisit lukenut tekstin loppuun, huomaisit lauseen, "yleistä en, olkoon esimerkki". Eli en tarkoittanut että naiset keittiöön ja miehet autotalliin, kerroin vain vähemmän yleisen tavan millä saa homman toimimaan. Enkä tarkoittanut että nyt kaikki kokeilemaan, tehkää niin kuin hyvältä tuntuu. :)
Kerroin vain esimerkin omasta elämästäni, en käskyttänyt ketään.
Pilke silmäkulmassa tekstin kirjoitin, varmasti moni sen huomasikin. :)
Olipas runollinen tuo edellinen lause. :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.