Natsien koti ei ole koti

Punakynä

Viikkoa ennen uutta vuotta suomalaisten uusnatsien sivustolle ilmestyi laskuri, jossa tikitti kello. Laskurin kuvassa oli Turun tuomiokirkon torni, ja siinä luki ”koti”. Laskuri osui nollaan vuoden vaihtuessa, puolenyön aikaan.

Kyseessä oli äärimmäisen rasistisen – itseään Vastarintaliikkeeksi kutsuvan – liikkeen tempaus. Myöhemmin heidän nettisivultaan löytyi tieto, jonka mukaan laskuri viittasi jonkinlaisen toimintakeskuksen perustamiseen. Nyt Turussa on siis uusnatsikeskus, joka tarjoaa toimintaa ”kamppailuharjoittelusta dokumentti-iltoihin.”

 

Uusnatsien ”Vastarintaliike” on ottanut mallia erityisesti ruotsalaisesta ”Motståndsrörelsen”-liikkeestä, jonka jäseniä on tuomittu murhista ja väkivaltarikoksista.

Suomessa kyseessä on suhteellisen aktiivinen porukka, joka julkisesti ilmoittaa liimailevansa tarroja katupylväisiin toimintaiskuina. Pinnan alta löytyy kuitenkin myös väkivallantekoja. Valmius väkivaltaiseen ”isänmaan puolustukseen” näyttäisi ylipäänsä olevan liikkettä mobilisoiva voima.

 

Huolestuttaa. Asuessani Turussa pyöräilin päivittäin uusnatsien kuvassa komeilleen kirkon ohitse. Se sijaitsi aivan lähellä kirjakahvilaa, joka oli omalla tavallaan minun kotini. Siellä tapasin ystäviä, luin kirjoja, ihastuin, nauroin ja keskustelin niistä ihan oikeista vastarintaliikkeistä, jotka vastustavat vallan väärinkäyttöä, eivätkä ole sitä itse.

Natsien koti osui liian lähelle minun kotiani. Ehkä juuri siksi uudenvuodenyön tempaus herätti pohtimaan seuraavia kysymyksiä: Onko koko rasistisessa populismissa kyse ennen kaikkea käsitteellisestä sodasta? Tappelemmeko me siitä mitä asiat - kuten koti - merkitsevät, ja siitä kuka sen saa määritellä?

 

Hyvä on: tapellaan sitten. Minusta koti on paikka, jossa on turvallista. Se on myös paikka, jonka ovet avautuvat, jos niihin kolkutetaan.

Se ei ole paikka, jota tarvitsee puolustaa itsepuolustuskeinoin. Eikä se ole paikka, jossa ihmisen pitää puolustaa itseään taistellen, niin kuin monessa kodissa oikeasti tapahtuu.

Voin mielelläni käydä samanlaisia tappeluita myös muista Vastarintaliikkeen natsien, Jussi Halla-Ahon lemmikin Suomen Sisun ja myös perussuomalaisten käyttämistä käsitteistä. Tässä muuten sivumennen sanoen suomalaisen rasismin tämänhetkinen jatkumo, mutta niiden yhteenpunoutuneista säikeistä lisää toisella kerralla.

 

Luulen siis keksineeni hyvän lääkkeen pahinta rasistista idiotismia vastaan. Kun sinulle seuraavan kerran hoetaan sanoja turvallisuus, perhe, koti ja suomalaiskansallinen kulttuuri niin muista tarkistaa: kenen turvallisuus, kenen perhe, kenen koti, ja kenen suomalaiskansallinen kulttuuri.

Ei rasisteilla ole monopolia perusturvallisuuteen liittyviin asioihin, me voimme itse määritellä niiden sisällön kuten haluamme. Vaikka kokonaan uusiksi.

Se suomalaiskansallinen kulttuuri oli muuten vitsi. Sitä ei tarvitse miettiä.

Mieti sen sijaan tätä. Tämä on Vastarintaliikkeen ruotsalaisen sisarjärjestön video. Ihan vertailun vuoksi siis: tällaiselta näyttää natsien "koti".

 

&skipcontrinter=1

Share

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Rasistit natsit kommunistit sosialistit kapitalistit muslimit juutalaiset kristityt hindut budhalaiset ateistit...

Onko jossain vaiheessa ihmiskunnan kehitykseen tullut virhe (mörkö) ikään kuin "kulttuurinen meemi" joka on erilailla kuristanut näitä genettisiä ominaisuuksia ja saanut siten syntymään eripuolille maailmaa erilaisia kulttuureita joiden kehitystaso poikkeaa hyvin paljon toisistaan. Esimerkkeinä voimme käyttää vaikkapa kapitalismia ja kommunismia tai vaikkapa eri uskontoja keskenään.

Esim naisen seksuaalisen aseman kuristaminen aiheuttaa sitten uroksille eri laatuista pakkokilpailua ja tuottaa hyvin erilaisia yhteiskunnallisia kehitysmalleja. Vertaa vaikka yksiavioisuus/moniavioisuus.

Nainen on alkuperäin kilpailuttaja eli kapitalisti, jolla on elämänjatkamisen pääoma hallussa ja jos naissen asemaa kuristetaan, "kuristaa" nainen kuristustavsta riippuen miestä jolla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin kilpailla sääntöjen vaatimalla tavalla. Näiden sääntöjen laatijoina toimivat miehet tai naiset tai molemmat.

Tähän mennessä säännöt ovat ollet sellaisia, että veri on virraanut vuolaasti ympäri maailman ja luontoa on tuhottu uskomatonta vauhtia ja jos näillä vanhoilla malleilla mennään niin onko meillä kohta säteilevä aavikkoplaneetta alla. Aatteet, uskonnot, sosiologia yhteiskunta tieteet eivät enää auta. Ihmiskunnan historia todistaa, että niistä ei ole ollut mitään apua. Päinvastoin, pelkkää haittaa. Pitäisi alkaa tutkimaan miten nämä yllämainitut asiat vääristävät ihmisestä sellaisen sairaan hullun "kuluttajan" ja jos se selviää, niin miten siitä eteenpäin. Löytyisikö ihan tyhjältä paperilta joitain aivan uusia ideoita, ei vanhoja vihollispotero ideoita

Vierailija (Ei varmistettu)

Ehkei moni kotinsa ovea varomatta avaa, jos ollenkaan, ja silti pitävät kotinaan. Valitettavasti jotkut joskus joutuvat kotiaan puolustamaan väkivalloin.

Patriootti.com kertoo keinojensa olevan rauhanomaisia ja lainmukaisia. Jos muusta esitetään syytöksiä, olisi hyvä eritellä tarkemmin. Jos tuntuu siltä, etteivät patriootit itse noudata syytöksissään em. periaatetta, ei se ole muille itsessään hyvä peruste alkaa käyttäytyä samoin.

Jos tämä palsta on vapaampi rasistisyytöksille, suosittelen kuitenkin huomioimaan aiheettomien syytöstenne vaikutuksista teidän asenteeseenne rasisteiksi väittämistänne ihmisistä. Saatatte manipuloida itseänne muita ihmisryhmiä vastaan ja pitkään jatkuessaan se voi tehdä teistä mielikuvienne "vihollisten" kaltaisia.

Vierailija (Ei varmistettu)

Tämän natsijärjestön jäsenet olivat taannoisen Pride-iskun taustalla, jossa pahoinpideltiin yli 80 ihmistä keskellä kirkasta päivää Helsingin keskustassa. Uhrien joukossa oli myös pieniä lapsia, jotka valikoituivat uhreiksi vain siksi että nämä sattuivat olemaan ohikulkumatkalla tapahtuman aikaan.

Lähde: Pride-oikeudenkäynnin julkiset pöytäkirjat
http://takku.net/article.php/20111101144659742

Keväällä vaalien alla patrioottien jäsenet hyökkäsivät luotiliivit yllä Kokoomuksen vaalitilaisuuteen. Poliisi joutui käyttämään etälamautinta saadakseen nämä pahoinpitelijät kuriin.

Lähde: Kaleva
http://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/vaalitilaisuuteen-hyokattiin-rotuaaril...

Väkivaltaisille äärijärjestöille ei saa antaa tippaakaan siimaa, sillä he kohdistavat väkivaltansa täysin syyttömiin ihmisiin ja ihmisoikeuksia vastaan. Kuka tahansa meistä voi olla seuraava uhri.

Vierailija (Ei varmistettu)

Tiesittekö, että järjestön tavoite on toteuttaa vallankaappaus Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa, ja poistaa näiden valtioiden rajat, lakkauttaa demokratia, ja luoda yksi suuri pohjoismainen diktatuuri, jossa he itse ovat päättämässä asioista?

Tässä diktatuurissa ei hyväksyttäisi muita kuin puhdasrotuisia valkoihoisia ihmisiä.

Tämä kaikki lukee tuolla patrioottien suomenkielisillä sivuilla, ja siellä annetaan myös ohjeita vallankaappauksen toteuttamiseksi ja demokratian kukistamiseksi.

Vierailija (Ei varmistettu)

Eikö sananvapaus ja demokratia olekin ihana asia!? Ihan riippumatta siitä, oletko natsi tai antinatsi tai mitä tahansa, voit ilmaista ajatuksiasi (periaatteessa) vapaasti. Siinä vaiheessa, jos demokratia syystä tai toisesta yhden tai toisen toimesta kukistuisi, olisi syytä olla peloissaan. Diktatuuria ylläpitäville löytyy aina maanalainen vastarintaliike, jonka ajatuksista ja tavoista et voi olla varma, jos mielenilmauksia ei ole mahdollista tuoda julkisuuteen. Sananvapauden puolustaminen on aidon demokratian puolustamista. Niin kauan kuin luulet pitäväsi muita ihmisiä jossain siimassa, jota sinulla on valtaa pidentää tai lyhentää, et ole demokratian puolella, etkä siten voi puolustaa myöskään omia oikeuksiasi muutoin kuin diktatuurisin keinoin. Mieti sitä.

Ewe (Ei varmistettu)

Sananvapaus ja kokoontumisvapaus olkoot rasisteillakin. Meillä on kyllä lait, jotka tuomitsevat sitten väkivallanteoista ja nykyisin jopa hyvinkin herkästi vihapuheesta, joten eihän meillä ole mitään hätää tässä. Väärät mielipiteet eivät vielä toistaiseksi ole laittomia.

Pride-iskujenkin tyypit, nuo lapset ja imeväiset vaaraan asettaneet hirviöt, etsittiin ja otettiin kiinni, joten eikö oikeus toteudu koko ajan. Antaa vaan natsimielisten pitää kerhonsa ja dokumentti-iltansa, ehkä häiritsevät vähemmän muita kun saavat pulista keskenään. Antamalla heille mitä tahansa huomiota itse asiassa pönkitetäänkin heidän käsitystään siitä, että heidän liikkeellään on paikkansa ja kysyntänsä yhteiskunnassa.

Tarroja pylväisiin muuten liimailevat myös Animalian ja erinnäisten kirkkokuntien jäsenet. Varmaan muutama rikollinen heidänkin jäsenistöstään löytyy.

Kommentoi