Aamiaishommat

Punastus

Rakastan aamuja. Aikaisia aamuja. Olen tosin huono herääjä ja usein aamuisin niin nälissäni, että sängystä nouseminen tuntuu ihan ylitsepääsemättömän vaikealta. Siksi onkin mukavaa, jos tiedossa on houkuttimia, joiden voimalla saa repäistyä itsensä vällyistä. Tänään se esimerkiksi oli porkkanakakku ja kahvi. 

En kuulu siihen koulukuntaan, jonka mielestä aamiainen on päivän tärkein ateria. Kuulun siihen koulukuntaan, jonka mielestä kunkin tulee löytää omat syömätapansa- ja tottumuksensa kuulostellen, kokeilemalla ja tunnustellen. Nykypäivänä ehkä helpommin sanottu kuin tehty, koska useasta tuutista tulee ties mitä suosituksia, jotka saavat pään pyörälle. Jokaikinen ihmiskeho on ainutlaatuinen rakennelma ja mikä sopii toiselle, ei välttämättä toimi toisella ollenkaan. Vaatii aikaa ja tahtoa lähteä tälle tutkimusmatkalle. Joskus se tarkoittaa sitä, että on päästettävä jopa irti omista suosikkijutuista. Tilalle kuitenkin voi saada mahdottoman hyvän olon ja täysin uuden makumaailman. 

Mökillä olemme syöneet kaikkina päivinä runsaasti kasviksia grillattuna ja tuoreena. Prosessoitu ruoka ollut aika minimissä, vaikka totuuden nimissä kyllä sitäkin on tullut syötyä lähinnä tofun ja kasvisnakkien muodossa. About jokainen ateria on alkanut ihmettelyllä siitä, kuinka jotain tälläistä voi olla olemassa. Kaikki luonnon värit siinä lautasella, suoraan maasta (no ok, kuljetuksen ja kaupan kautta) ja kaikessa yksinkertaisuudessaan niin hyvää! Auringon energia tulee välikäden kautta meidän hyödynnettäväksemme, ihmeellistä :) 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.