Saaristohommat

Punastus

Tää viime keskiviikkoinen jos mikä oli kyllä täydellinen tapa päättää elokuu ja ottaa syys vastaan. Johan toi Hakis-Vuosaari -risteily olikin ollut puheena ainakin vuoden ja nyt sitten ihan vihka viimeisellä vuorolla kruisattiin Vuokkiin saariston läpi. Oltiin poikaystävän kanssa lähes ainoat matkalaiset, joku ukkeli tosin tuli Hakis-Hertsikka välin esimiehen elkein. Varmaan duunimatkalainen, salkku ja kaikki. Ei oo käynyt mielessä, että totahan voisi tosiaan käyttää kuin julkisia konsanaan. 

Meille sattui ihana, aurinkoinen sää, mutta huomasi kyllä että syksyä on jo ilmassa, nimittäin heti kun aurinko laski oli haettava viltit ja kääriydyttävä niihin. Vuokin päässä näpit oli pisteleväisen kohmeiset. Mutta ahh, vilakkuudesta huolimatta: mikä retki! Mitkä maisemat! Näki taas kerran Helsinkiä vähän eri vinkkelistä. Ensi kesänä pitää kyllä ottaa noita matkan varrella olleita saaria haltuun. Se on vissi.

Välillä sen tajuaa kuinka onnekkaassa asemassa onkaan: asun meren ympäröimänä. Kun parvekkeelta oikein yytsii niin näkee vettä, samaten makkarin ikkunasta. Ihan turhaan Merihakaa pidetään betonihelvettinä, harvemminhan sitä kuitenkaan tässä talojen holleilla pörrää, vaan useimmiten just jossain lähistöllä. Taidanpa muuten lähteä lauantailenkille rannalle! Ihanat lauantait sinne ruudun toispuolelle!

 

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.