Äkkilähtö

Puolivahingossa

Rupes ihan hihityttään toi otsikko. En tiedä johtuuko univajeesta vai siitä, et joku varmaan ajattelee mun lähtevän lentokentälle just nyt. 

No kuitenkin, otsikko viittaa kaikessa sarkastisuudessaan vauvan kanssa kotoa lähtemiseen. Siitä on meinaan helppous ja varsinkin nopeus ainakin meillä kaukana. 

Herätys kannattaa laittaa kolme tuntia lähtöä ennen. Siihen on laskettu ensinnäkin vauvan aamuruokinta ja vaipan vaihto, jonka jälkeen yleensä tarvitsee ruokkia vähän lisää (nukahtaa meinaan sen ensimmäisen syötön yhteydessä ja jos ei toista kertaa syötä, seuraa parin tunnin kitinä).

Jos näiden toimintojen jälkeen tilanne on tämä:

Eli vauva nukkuu, keittää äiti pannullisen - tai no rehellisesti pari kuppia kahvia ja nautiskelee ne koneen äärellä. Tää on sitä prime timeä, kun vauva on ihana ja helppo ja sillä voi sitten naamakirjassa leuhkia. 

Jos tilanne kuitenkin on tämä:
Eli vauva ei nukahtanutkaan ja kaikki on huonosti, voit skipata kahvi -kohdan ja oikeastaan koko seuraavan kirjoituksen vauvan pukemiseen asti. Tässä tilanteessa äiti ei voi muuta, kun pidellä vauvaa sylissä ja ehkä jossain vaiheessa vetästä pikanutturan itselleen.

Nukahtamista seuraa äidin ehostus:

Vähän väriä naamaan ja silmäpussit piiloon. Yleensä meikkiä ennen parin minuutin suihku, ettei tarvitse tuskailla turhia hiusten kanssa, joiden syövereistä saattaa silloin tällöin (lue: aina) löytyä vauvan kuolaa/puklua/kakkaa. 

Noin 45-60 minuuttia ennen lähtöä iskee ''paniikkitunti''. Siinä vaiheessa tuntuu, että kaikki - varsinkin se neuvolakortti ja auton avaimet on hukassa. Äidin kaikki vaatteet on ylläri pesussa ja vielä pitäis vauvakin ruokkia. 

Paniikin jälkeen havahdut siihen, kuinka olet jo aivan liian kauan silitellyt vauvan tukkaa vauvan syödessä, vaikka piti jo lähteä. Nyt tuli kiire

Vauva sullotaan ulkopukuun ja turvakaukaloon. Ihan sama, vaikka se vaippa oliskin täynnä, nyt on kiirekiirekiire. Missä mun kengät on? Miks ei mun pää toimi!?

Kiireen jälkeen uskottelet itsellesi, että ehkä me sittenkin pysytään aikataulussa. Olethan sentäs synnynnäinen delegoija.

Kunnes joudut hikoilemaan litratolkulla ja tiuskimaan itseksesi tunkiessasi turvakaukaloa ja köyttäessäsi sitä kolme oviseen autoon. P*rkeleen auto!

Lopputuloksena yleensä myöhästyminen. Naureskelet nolona paikalle saavuttuasi ja laitat univajeen tai neuvolakortin etsimisen piikkiin. Hups.

Kommentit

harhaanjohtava

Meillä vauva (:DD) on jo 3,5-vuotias, eikä äkkilähtöjä voi kuvitellakaan tekevänsä. Yleensä skippaan suorilta kaikki itseni ehostamiseen liittyvät jutut ja jätän pukeutumiseen uhmavaran. Aamupala? Mikä se on? Kaikesta varautumisesta ja asioiden skippaamisesta huolimatta poika on kello seitsemän sijaan päiväkodilla yleensä vasta puoli yhdeksän jälkeen. :D Selitä siinä sitten joka aamu jotain myöhästymisen syyksi. Miten muut onnistuvat?

iity-
Puolivahingossa

Hahaa niinpä :'D

MirvaK

Mä olen yllättynyt miten hyvin viime viikon keskiviikko meni.

Mulla oli ohjelmassa molempien isompien lasten kuskaus aamulla + muuta ohjelmaa.

Esikoinen kahdeksaksi kouluun ja isompi neiti yhdeksäksi kerhoon. Pikku-neiti heräsi vähän ennen kuutta ja siinä sitten syötin hänet. Itse nousin vähän kuuden jälkeen. Kello olisi ollut herättämässä 6:40. Mies oli onneksi keittänyt kahvit valmiiksi eli sain aamukahvin. Isommat lapset heräilivät myös siinä samalla. Esikoinen on reipastunut ja pukee heti itse päälle. Isompi neitikin suostui suht asiallisesti pukemaan kun katsoin vaatteet. Isommille lapsille aamupalat (muroja toiselle ja toiselle leipä). Itse taisin myös syödä leivän (yleensä aamut menee pelkällä kahvilla). Isommalle neidille kelpasi evääksi viilis ja mehu, joten ei tarvinnut mitään tehdä. Hiukan seitsemän jälkeen aloin syöttämään vauvaa. Tätä ennen olin heittänyt isompien lasten ulkovaatteet lattialle valmiiksi. 7.15 karjasin molemmat isommat lapset käymään vessassa ja 7:30 pukemaan. 7:40 oltiin autolla ja 7:45 koululla.

Tästä suunnattiin kaverille kahville, koska lupasin viedä myös hänen lapsen kerhoon. 8:40 lähtö kaverilta. 8:50 kerholla. 9:10 kotona. Seuraava tunti meni vauvaa syöttäessä + kakkoja pestessä. Sitten vaunuilla neuvolaan. Ja kotona taas klo 11 jälkeen. Taas vauvalle sapuskaa ja sitten isomman neidin nouto kerhosta klo 12. Sitten taas nopeasti kotiin kun tuli vieraita.

Illalla suuntasin kaikkien 3 lapsen kanssa esikoisen koulun tapahtumaan, metsäretkelle. Lähtö taas aikataulutettu kuten aamu. Tuntia ennen kuin tapahtuma alkaa, neidin syöttö, puolta tuntia ennen kommennus isommat pukemaan. Ja sitten menoksi. Me itseasiassa oltiin 20min etuajassa perillä. Ja usko tai älä, mä selvisin retkestäkin hyvin. Pienin liinaili koko retken ajan. ;)

Kyllä nuo lähdöt alkavat sujumaan, mutta aikataulutusta ja kontrollia vaatii. :) Onneksi tuollaisia päiviä ei ole usein.

Vierailija (Ei varmistettu)

mä oon vuoden vanhan kanssa tottunut jo hyvin kulkemaan, kun tuo on NIIN helppo. nukkuu aamulla n. 9-10 asti (i know, luksusta!!) ja sitten syödään aamupalat ja herra menee ennen lounasta aamupäiväpäikkäreille. sinä aikana äippä kerkee laittamaan naaman ja tukan lähtökuntoon, sitten herra jo herääkin, syödään lounas ja lähdetään kaupungille. toimii todella hyvin eikä tarvi stressata, kerkeekö, kun tietää aikataulun jo etukäteen. eli tosiaan sovin niitä neuvoloita sun muita menemisiäni aina vasta siihen klo 13 jälkeen, kun ukko on saanut lounaansa, niin kaikki on tyytyväisiä. :) aiemmin tuli paineita että ne ajattelee että oon joku laiska äiti, kun noin myöhään oon liikkeellä, mutta ajattelin että ajatelkoot mitä huvittaa, meidän rytmi on tälläinen, ja se toimii - why try to fix it, if it's not broken?

pärjäilyjä, kyllä sille vauvelille se vastaava rytmi myös löytyy, sitten helpottuu ne äkkilähdötkin!! :D

Saanuska (Ei varmistettu)

Oot tässä hyvin kuvaillut noita äkkilähtojä. :D Musta on tullut jo aika pro, alta 1,5 tunnissa heräämisestä ulos 4 lapsen kanssa. ;D Myöhemmin päivällä riittää tunti, kun ei oo niitä aamuhommia. Nyt alan hyvin ymmärtämään niitä, ketkä on aina myöhässä... Mielestäni oon pysynyt hyvin aikataulussa, jos vaan pari minuuttia myöhästytään. :P

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.