Au-au

Puolivahingossa

Kiitos eilisen pidemmän vaunulenkin täällä taas irvistellään ja lenkataan.

Lonkat sano ittensä irti kaks kuukautta ennen tyypin syntymää. Kerrottiin sillon, ettei huolta - ne kyllä palautuu tosi äkkiä. 

No, nyt puoli vuotta myöhemmin väitän muuta. Pahentuu vaan. 
Jos tunnin rauhallisen kävelyn jälkeen tekee kaks päivää mieli kuolla, niin sillon ei kaikki oo hyvin, eikä todellakaan palaudu.
Sanottiin myös että liikkuminen auttaa. Joo'o. Mitä enemmän liikkuu, sitä enemmän sattuu.

Niinä päivinä kun ei tee mitään, kipuilut alkaa seittemän maissa illalla. Pystyy silti kävelemään edes jotenkin.

Jälkitarkastuksessa käskettiin soitteleen fyssarille, mut saattaa tulla kalliiks. Seurailen nyt kuitenkin hetken vielä tilannetta kotona.
Kyseltiin paljonko oon liikkunu elämäni aikana. Ei tämmösen vamman kuuluis alle parikymppiselle tulla, vaikka oliskin synnyttänyt. 

Kauhulla odotan ens kuussa alkavaa jumppaa. Täytyy varmaan ostaa bussikortti. En pystyis ajaan millään semmosen lonkkarääkin jälkeen. 

Kuvat on muuten puhelimesta, selittää laadun.

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Minulla on LA kahden kuukauden päästä, ja lonkat/nivuset kipehtyivät tosi pahasti pari kuukautta sitten. Samoihin aikoihin oli sattumalta odottavien fysioterapiaryhmä, jossa vinkattiin tukivyöstä. Se on siis SI-tukivyö, ihan eri kuin mahatukivyö, ja Helsingissä niitä sai ostaa Itäkeskuksessa olevalta yksityiseltä fyssarilta. Vyö kiristetään lantion ympärille niin kireelle kun ikinä saa. Se kyllä tuntuu super epämukavalta, mut oikeesti auttoi. Niin ja fyssari sanoi, että kivut saattaa helpottaa tai sitten kestää imetyksen aikana vielä... Mulla on onneksi helpottaneet. Sekin on auttanut, kun on tajunnut mikä tekee pahaa ja mikä ei. Venyttely ja kaikki avaavat liikkeet aiheuttaa tuskaisen seuraavan päivän. Pahimpina päivinä kävelemään nouseminen oli ihan täyttä tuskaa, mutta parinkymmenen metrin kälkeen vähän vertyi ja helpotti. Lihaskuntotreeni on tuonut helpotusta.
Jos tää vaikuttaa samalta mitä sulla on, mä voin lähettää sulle joogaohjaajan antamia vinkkejä ja harjoituksia sähköpostilla! Kännykällä en jaksa näpyttää niitä tähän :)

-Villahuivi (en pysty kirjautumaan kun en muista salasanaa...)

iity-
Puolivahingossa

Oi, jos millään viittit, niin ilman muuta otan vinkkejä vastaan! ihan mahtavaa :) 
Voisin kysellä tosta tukivyöstä tältä seudulta ennen kun varailen sinne fyssarille aikaa :) 

Ja se sposti tosiaan on puolivahingossa@hotmail.com

Mulla oli kanssa sama raskausaikana, mutta fyssarilla käynti, mammajooga ja sairasloma auttoi. Yhtenä päivänä se sitten alkoi helpottaa. Ostin myös sen tukivyön, mutta oli niin epämiellyttävä käyttää, että se kyllä jäi sitten käyttämättä.

Iksu
Tassuja ja töppösiä

Itse kävin raskausaikana julkisella puolella fysioterapeutilla juuri nivelten löystymisestä johtuvien nivuskipujen takia, ja nyt myöhemmin olkapäävaivojen takia. Maksaa 7,5e/kerta. Tukivyönkin sain ilmaiseksi lainaan raskausaikana. Tarvii varmaan lääkärin lähetteen? Suosittelen ottamaan yhteyttä terveyskeskukseen. Ei kuulosta kivalta, toivottavasti alkaisi pikkuhiljaa helpottamaan!!

iity-
Puolivahingossa

Kiitoksia tiedosta :) Joo, sieltä tk:sta neuvolastakin neuvottiin kokeilemaan ja yritän saada aikaseks mahdollisimman pian. :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.