Ilmeeni kun keskustelen fyssarin kanssa

Puolivahingossa

Käytiin taas siellä sosiaalipediatrian poliklinikalla. Olin aivan täpinöissäni, koska tyyppi on oppinu paljon, paljon uusia taitoja ja se vierastaminenkin alkaa ehkä vähitellen rauhottumaan. 
Viime kerran jälkeen kuuntelin kuitenkin vähän kriittisemmällä korvalla fyssarin puheita ja no, hyvä niin. 

Typerimmät aivopierut ja parhaimmat itsensä pussiin puhumiset tulee tässä;

*Tutkittiin jalkoja tyypin makoillessa lattialla* 

''Tätähän ei nyt sitten missään nimessä saa hyppyytellä tai seisottaa.''
Ai hä? Miten kukaan pystyy oleen hyppyyttelemättä seittemän kuukauden ikästä muksua? Ymmärtäisin seisottamiskiellon, jos meidän kersa ei seisoisi jo itse tukea vasten.

''Ei saa mitenkään kannustaa nousemaan tai seisomaan. Ei mitään käsillä taputteluakaan sillon.''
MITÄ? Ai alanko mä nyt ignooraamaan mun lastani? Tulee varmaan tosi hyvä itsetunto lapselle tällä menetelmällä. 

Ja syynä
''Siis joo, kato kun se saattaa alkaa varvistaan.''
Mun käsityksen mukaan ihan kuka vaan saattaa alkaa varvistaan. Saattaa mun lapselle tulla perinnöllisiä sairauksiakin, mutta eihän se nyt meidän leikkimistä tai arkielämää muutenkaan haittaa. 

Päätinpä sitten kysästä, että suositellaanko lapselle ensiaskelkenkiä vielä tänä päivänä. Kaikkialta mistä olin tähän mennessä kysellyt, suositeltiin.

Ei missään nimessä -oli fyssarin vastaus, joka just oli kertonu, että mun lapsi saattaa alkaa varvistaan. Hianoo.

***
Tutkittiin korvia ja refleksejä. 

''Mikäs sillä on otsassa?''
''No mustelmahan se.''

''Mistäs se on tullu?''
''Öö, en nyt ihan tarkkaan muista mihin kolautti, kun lyö sitä päätänsä pari kertaa päivässä. Joskus jää jälki, joskus ei. ''

*syvä hiljaisuus tähän väliin ja tiukka katse minuun*

''Niin siis ollaanhan me mietitty, että joku kypärä pitäis ehkä ostaa, mut..''
''Joo, ei missään nimessä kannata.''
Ai.

(Syvän hiljaisuuden kohdalla ks. työntekijä oletti mun kertovan ''totuuden'' esim. perheensisäisestä pahoinpitelystä tms. Mä kun luulin että ihan jokaiselle liikkuvalle lapselle tulee mustelmia joskus.)

***

Ja paras viimesenä;

''Toi pitää ihan selkeesti päätään vieläkin pelkästään oikeella puolella''

Tähän mulla ei riitä edes huumorintaju enää. Miten on mahdollista, että mä en ole 7 kuukauden aikana huomannut tätä? Onko joku lukijoista tehny samanmoisen diagnoosin kuvia katselleena? 

Ps. Kuva meni kategoriaan muu kauneus. Että semmosta.

Kommentit

Sarah-

Ne on juuri tuollaisia, meidän tyttö syntynyt pienempänä sen takia käytiin pari kertaa siellä.l

Ensimmäinen oli että pää on aina toisella puolella, joo no ei ollut.

Sitten kun kokeiltiin tarttumisasioita sillon 4kk iässä.

Nyt pitää harjotella ahkerasti tätä tarttumista ettei jää kehityksestä jäljessä. Kommentoin vaan siihen että hienosti sen kotona tekee - aijaa 

Joka kerralla niiden sanat menee ristiin ja rastiin-huoh

iity-
Puolivahingossa

Eniten ihmetyttää miten viidessä minuutissa saakin niin hienoja ja kaiken kattavia ''olet kyllä väärässä'' -diagnooseja. Kiitän vaan onneani ettei käyty tyypin ensimmäisen elinkuukauden aikana. Silloinen hysteeriminäni olis uskonu jokaisen sanan :-D

Sarah-

Mä kyllä sanon nille ihan suoraan jos oo erimieltä :D

iity-
Puolivahingossa

Jepjep :) Aika pelottavia oli ne ensimmäiset 10 kertaa päivässä kaatuilut, kun opeteltiin seisomaan, mut siitähän se oppi. Jos koko ajan joku pitäis kiinni ja ottais vastaan, kun kaveri vaan päättää irrottaa, niin sais vielä vuodenkin päästä kasvattaa pumpulissa. 
Tyyppi oppi oikeen laskeutumismenetelmän, kun mutsi vähän hölläs suojeluvaistoonsa ja hyvä niin :)

MirvaK

Täällä myös on mustelmia päässä, kun itse pitää kiivetä joka paikkaan. Meillä ei osata itse laskeutua. Se on joko kops tai byääääähhhh! Useimmiten se kops.

Öööö... ei käsien taputtelua? Siis meillä neiti taputtaa koko ajan (varsinkin syödessä). Vai tarkoittiko tää ettei saa taputella käsiä ja silleen houkutella lasta? Vai ettei lapsen käsiä saa taputtaa yhteen aikuisen toimesta?

Ja miten estää lasta. Jos itse nousee seisomaan niin silloinhan lapsella on herkkyyskausi tuohon asiaan. Silloin lapsi on mun käsittääkseni valmis johonkin, jos itse sitä tekee.

Mä en nyt ihan pysynyt perässä tässä jutussa. :D

iity-
Puolivahingossa

Et oo ainoo, joka ei pysyny mukana :D 

Aikuinen ei saa taputtaa lastaan // ns. kannustaa seisomaan itse. Täytyy vaan olla huomaamatta koko episodia

Ja joo, en nyt kans ihan hoksannu, että minkä takia tyyppi ei nyt saisi itse seisoskella, kun ei siihen kukaan pakota :D 

Mainitsen nyt vielä, että kaverihan ei edes varvista, vaan fyssarin sanoja lainaten ''se saattaa alkaa varvistamaan'', samalla tavalla kun se saattaa alkaa imemään peukaloaan, saattaa alkaa repimään tukkaa päästään jne. jne. Eli aika turhaa vouhotusta meikäläisen mielestä.

iity-
Puolivahingossa

Helkkari *Aikuinen ei saa taputtaa omia käsiään
Mikäköhän mun järjen juoksussa tänään mättää? :-D

En pysty ajattelemaan tällä hetkellä mitään muuta kuin, että "mitähän v****a mä just luin?" Siis... Anteeksi mitä?

Tosin, totahan toi meno on nykyään jokaisessa virastossa ja sen tyyppisessä etenkin jos lapsen vanhempi on yhtään nuorempi. Koska eteen on tullut monia huonoja teinivanhempia, niin oletetaan että ne kaikki on sitten samanlaisia.

Ihan kun niitä vastuuttomia vanhempia ei löytyisi vanhemmistakin ikäryhmistä...

iity-
Puolivahingossa

Taitaa olla teikäläisen naama samanlaisella irvistyksellä :-D Ja joo, samaan lopputulokseen täälläkin päädyttiin. 
Kaippa siellä tulee kaikenlaisia aineita veteleviä mutseja vastaan sen verran, että täytyy automaattisesti olettaa pahinta kaikista. 

 

Sarah-

mä en kuuntele niitä annan mennä toisesta korvasta sisään toisesta ulos ja noukin niistä parhaimmat neuvot talteen ;)

Torey
Näissä neliöissä

No voi taivas! :D

Meiän neidillä 1v9kk on mustelmilla millon koivistaan ja millon mistäkin. Päässä olevat kolhut on ainoat joiden takia seurataan yön yli ja ainoa joista hoidoss kyselen, että mihin rappuseen se tällä kertaa on itsensä lyönyt. Lapsille sattuu ja tapahtuu ja siitä ne tulee vaan kestävämmiksi. Millaisia me oltais jos meiät ois kasvatettu kuplassa?

MirvaK

Mä naureskelen aina, kun mulle ei ole annettu tämän kolmannen kohdalla yhden yhtäkään ohjetta mistään asiasta. Mun papereissa varmasti lukee, ettei tuolle kannata mitään neuvoja antaa, kun tekee oman päänsä mukaan.

Ainoa mitä mulle on kerrottu on nykyinen rokotusohjelma, koska se on muuttunut keskimmäisen jälkeen. Sekin kerrottiin siten, että hänen nyt on pakko kertoa nämä, mutta päätä itse mitkä rokotteet otatut. Mähän en ole isommille (enkä nytkään) ottanut kaikkia rokotusohjelman rokotteita, osan kyllä.

Sarah-

mitä rokotteita et ottanut ?

MirvaK

Sarah-: MPR:n olen jättänyt jokaiselta pois ja nyt nuorimmaisimmalta ohjelman uudet eli Rota ja pneumokokki. Syynä meidän kokemuksen hyöty-haittasuhteet ja uusien kohdalla se että mielestäni ovat vielä liian vähän tutkittuja. Esikoinen sai perusrokotteesta, mistä ei pitäisi mitään oireita tulla, niin voimakkaat oireet ja lisäksi kyse allergisesta/astmaatikosta. Tämä on ohjannut siihen, ettei mitään ylimääräisiä rokotteita tänne ja MPR kysymysmerkkinä, koska siinä on niin paljon ristiriitoja, minun mieleeni. Ja mielestäni on siis ok, että toiset ottavat kaikki. Mutta itse en luota kaikkia lapsilleni. Vaikea aihe ja yksi useimpia mammojen tappelukohteita, siksi yritän varovasti tämän nyt kirjoittaa. :D ;D

Vierailija (Ei varmistettu)

mitä toi varvista tarkottaa??? en löytänyt googlestakaan.

iity-
Puolivahingossa

Varvistaminen = ei astu/seiso koko jalalla, vaan pelkästään varpailla :) 

Liv
Päiväuniaika

Mun tyttö käveli pelkin varpain jotain pyöreästi 8kk-1v3kk ajan. Kukaan ei koskaan ollut huolissaan, koska se kuitenkin seisoi kokojaloin. :D Ennen kuin lähti kävelee, se nousi aina varpailleen seisten kun oli paikoillaan (siis silloin kun käveli tuen kanssa vain). 

Sarah-

MirvaK pitää varmaan ite ottaa enemmän selvää rokotteista, tähän mennessä annettu kaikki ja rotasta tuli paskaa viikon :D

Baby Bubble

Jos yhtään lohduttaa niin meille tuli ilmotus että ''pääsemme'' käymään fysioterapeutin luona kerran-kaksi kuukaudessa siihen asti että oppii kävelemään ja sitten harvennetaan. 

Kysyin syytä ja vastaus oli että tällainen on meillä käytäntö...ku onhan tuo teidän esikoinen ja ei ole aikasempia lapsia...

Siellä ei siis tehdä mitään vaan seurataan ;)

Vaikka lasten neurologian poliklinikalta SOITETTIIN fysioterapeutille ja sanottiin ettei tarvitse jatkaa käyntejä.

Väkisinkin tulee sellainen olo että meitä NUORIA VANHEMPIA seurataan.

No nyt onneks lääkäri sanoi että voidaan suoraan kertoa fysioterapeutille että tarvetta tälle palvelulle ei meillä ole :D

Ihme touhua...

Mutta sitä vaan että elä ajattele asiaa liikaa...noita kun on välillä niin moneen junaan o.O

MirvaK

Käsittämätöntä miten resursseja tuhlataan (siis hyvähän on jos seurataan). Niille tuputetaan joilla ei ole mitään tarvetta käydä ja ne jäävät ilman joilla tarvetta olisi (tai ainakin joutuvat odottamaan kauan). Tämä ongelma vähän kaikessa.

Meidän lapsi myös pitää päätään väärin. Kääntyy väärin (Eiks jokaisella lapselle oo oma tapa kääntyä?). Eikä meidän neuvolatäti osaa mitata meidän lasta oikein koska oltiin oltu joku päivä aikasemmin neuvolassa seuraavana sos. ped. niin lapsi oli 0,5 cm pidempi niin siinä haukuttiin neuvolatäti. Ai nii juu ja mun lapses on jotain vikaa kun se pyörittelee käsiä kun innostuu tai hermostuu tai samalla kun potkii jaloilla. Eli mun lapsi on joku kummajainen niiden mielestä ilmeisesti. 

Välil tuntuu kun ne ettimäl ettii jotain "vikaa" lapsesta, joten antaa niiden sit olla sitä mieltä itse sen parhaiten tietää jos lapsessa olis jotain "vialla". Niinkun meidän neuvolatäti sano "pure hammasta ja hymyile niille, kun pääset ulos sieltä sano kirosana ja unohda mitä ne sanos" siinä oli hyvä ohje ;)

Kippuralla

no siis se on totta että sisäkenkiä ei suositella varvistaapa tai sitten ei, ensiaskelkengät (nahkaiset, nauhalliset mieluusti) ulos ja kesällä paljain varpain kun tarkenee :)

iity-
Puolivahingossa

Liv Joo, on kullemma tosi yleistä että muksu varvistelee jossain vaiheessa, kun opettelee seisomaan/kävelemään, eikä siinä mitään vaarallista ole. Sehän tässä nyt kummastuttaakin, että miks just mun kersa heidän mielestään saattaa alkaa varpaillaan tallusteleen ja minkä takia se on ''hengenvaarallista''.

Minshui No on kyllä vähän hassua toimintaa :o Yritän olla ajattelematta liikaa, viime käynnin jälkeen en vaan enää tienny pitäiskö itkeä vai nauraa.

MirvaK Samaa mieltä. Suurin osa ongelmallisista taitaa pitää suunsa supussa neuvolan kyselyitä tehdessään. Ja niin aion muuten minäkin jos vielä ikinä äitiysneuvolassa ollaan.

heiddii Oho, ootkin saanu kunnon höykytyksen :o Samat fiilikset täälläkin. Ja kun niitä 7 kuukautta piilossa pysyneitä vikoja löydetään viidessä minuutissa minkä keritään. Tähän väliin muuten mainitsen, että on totta, että mutsi ei välttämättä huomaa pieniä vinksin vonksin olevia juttuja lapsessaan, mut en kai mä nyt ihan sokeakaan ole :D Jos kersa ei oikeesti pitäis päätään vasemmalla, ni olisinhan mä sen ny huomannu. 
Oon nyt tullu siihen tulokseen että alan pikku hiljaa paukuttaan takas päin. En nyt mitenkään riitaa haastavassa mielessä, vaan ihan vaan kertoen miten asiat oikeesti on ja ettei meikäläinen lukeudu niihin hysteerimammoihin (enää), jotka uskoo jokaisen sanan ''ammattilaisen'' suusta.

Kippuralla Oon periaatteessa luovuttanu jo noiden ensiaskelkenkien ym suhteen, kun toiset suosittelee ja toiset ei. Toiset sanoo suositusten muuttuneen, neuvola on eri mieltä jnejne. 
Eli kai tässäkin tarttee käyttää suurta mutsin valtaa ja miettiä itse ajan kanssa ostaako vai ei.
Se aika vaan olis jo ny. Ääh.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.