Itkua, parkua, univajetta

Puolivahingossa

Vauva itkee nykyään paljon vatsaansa.

Teen kaikkeni, että saisin pienen rauhoitettua. Hytkytän, kannan ja pomputtelen käsivarsilla, pidän ihoani vasten vuorokauden ympäri. Valvon, elän kahvilla, yritän muistaa oman jaksamiseni, omat syömisrytmini ja olla kiukuttelematta miehelle.
Univaje tuntuu lihaksissa, varsinkin niissä käsivarsissa. Viiden minuutin suihku on luksusta ja muiden ihmisten näkeminen taivaallista. 

Silti en vaihtaisi päivääkään. Toi pieni tarttee mua nyt.

Saatiin lauantaina pinnasänky, mutta kaks yötä se oli tyhjillään. Niinä kahtena yönä pelkästään mahallaan olo helpotti vauvaa loppujen lopuks. Otin vauvan sänkyyn viereeni ja valvoin vierellä. Kun on se kätkytkuoleman riski..

Eilen ostin pilatespallon, koska muutaman vuorokauden hytkyttelin ja pomputtelin sängyn reunalla vauva sylissä. Sänky alkoi narista. 

. . .

Ja etten nyt antaisi itsestäni turhaan mitään superäiti -kuvaa, mulla on vähän tunnustettavaakin.

Meillä käytetään aika paljon tuttia ja oon lähtenyt pariksi tunniksi lähellä asuvan ystävän luo karkuun vauva-arkea ja mökkihöperyyttä. Ja mitä tekee äiti? Puhuu vauvasta, vauvan itkusta ja vatsavaivoista tottakai.

Kommentit

Kristaliina
Puutalobaby

Mun mielestä superäitiyttä on just se, että tajuaa, että vauvankin parasta on se, että äiskä ottaa välillä hengähdysbreikin ja käy ihan muualla - ja jaksaa sitten taas paremmin olla lohduttaja ja turva pienelle itkeskelijälle.

Jaksamisia, halauksia, muista ottaa välillä korvatulppaunia ja antaa vauveli isin tai jonkun muun hoitoon!

iity-
Puolivahingossa

Kiitos paljon ja kiitos tosta pilatespallon suosittelemisesta! :) 

iity-
Puolivahingossa

Ilman muuta :) Kiitos paljon!

Elina U.
Lentoaskeleita

Voi kuule, oon ihan varma että jokainen äiti joka väittää, ettei tarvitse ikinä omaa aikaa, valehtelee

Tsemppiä ja kärsivällisyyttä masuvaivoihin, muista elää muullakin kuin kahvilla. ;)

Nonariina
Kahvia ja unelmia

Ehdottomasti otat omaa aikaa ja niitä korvatulppia saa käyttää vaikka ei nukkuiskaan. Musat vaan soimaan korviin vaikka korvanapeista ja on itselläänkin helpompi olla vauvan kanssa, vauva kun ei tajua kuunteletko sen itkua vai jotain rauhottavaa musiikkia!

Hirveesti jaksamista j voimia sinne ja muista SYÖDÄ!

iity-
Puolivahingossa

Kiitos hirveesti teille, ootte kaikki ihan superihania. :) Täällä yritetään muistaa syödä ja toivoa, että viimeistään parin kuukauden päästä helpottaa.

Mammanen (Ei varmistettu)

Tuleeko masuvaivat ruuan jälkeen? Meillä oli aluks masuvaivaa kun mulla tuli niin paljon maitoo (suihkuamalla!) et nyytti joutui hotkimaan ja itku alkoi aina heti imetyksen jälkeen. Ennen syöttöä kun vähän pumppaili rintoja tyhjemmäksi, ja sit kun maidon "tuotanto" tasaantui muutaman viikon jälkeen, niin ei enää tarvinnut hotkia ja kiemurteluitku loppui. Voimia!

iity-
Puolivahingossa

Noh, neuvola oli tänään ja paino oli laskenu eli ollaan tissi+korvike kokeilulla nyt. Itkuilta ollaan tänään vältytty, mutta jo viime yökin (ennen tätä korvikekokeilua) oli hiljanen. Saa nyt nähdä oliko ne niitä vatsavaivoja alkuunkaan..

Omantunnontuskat on älyttömän suuret, kun miettii miten kauan toinen on ollu nälissään, jos itkut on nyt kokonaan itketty. 

minikaktus (Ei varmistettu)

Omasta voinnista on pidettävä huolta. Se on kaikkien etu. Joka muuta väittää, joko valehtelee tai on sadisti. Mies ja lapsi ulos kävelylle (vauvakin luultavasti ulkona nukkuu hyvin) ja sinä suihkuun/nukkumaan/tekemään mitä huvittaa on kokeilun arvoinen.

Meillä muuten kantoliinan kanssa on huomattu, että lapsi itkee kun hänet ensin pistää sinne, mutta ulkona on onnellinen (ilmeisesti sisällä liian kuuma), eli kantoratkaisuja kannattaa koittaa, ja vaikka vauva protestoisi, niin uskoa, että parin minuutin päästä tilanne on kunnossa. Toki kantoliinan voi myös laittaa aidosti liian tiukkaan...

Mutta loistavaa, jos nyt näyttää paremmalta! :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.