Mitä tyyppi syö?

Puolivahingossa

Koska ensisoseet on maisteltu ja ateriarytmi alkanut sopivan luonnollisesti syntymään, ajattelin jakaa enemmän infoa tyypin ruokailuista.

Aloteltiin varovaisesti kerran päivässä maisteluilla. Lisäiltiin 1-2 uutta ruoka-ainetta per viikko menuun mahdollisten allergioiden kannalta ja muutenkin mentiin oppikirjojen mukaan. Askartelin soseita itse ja totuteltiin lusikkaan enemmän, kuin siihen itse tavaraan. 

Otettiin mukaan mikrotetut iltavellit. Vastoin kaikkia suosituksia jauhoin blenderissä kaapista löytyviä 4-viljan hiutaleita. No, hyvin on mennyt alas ja menee edelleen, eikä ole mitään allergioihin viittaavaa oireillut.

Hurahti kaks kuukautta ja neuvolasta tuli käsky lihojen maisteluun. Tein pahalta haisevan liisterimössön, mikä sisälsi kanaa ja sillä alotettiin. Maistoinpa sitä kerran itsekin ja olin samaa mieltä kersan kanssa - pahaa. 

Vähitellen kuviohin tuli mukaan välipala, mikä kyllä useimmiten jää ottamatta. Kolme viimestä ruokailua kun on jaksotettu kolmen tunnin välein syötäviksi ja tuntuu, että välipalan aikana tyyppi on aina joko nukkumassa tai kello lähenee uhkavaasti jo iltavellin aikaa. 

Tänään otettiin mukaan aamupuuro. Jossain vaiheessa yritetään vielä mahduttaa se viides ateria, eli aamupäivän välipala johonkin, mutta tästä en ota stressiä - niin kun en oikein muutenkaan näistä ruokailuista, vaikka tää kontrollifriikin kellotettu lista saattaa vaikuttaa ihan muulta.
Periaatteessa pyrin vaan päivän mittaan tarkkailemaan kelloa ja laittamaan lusikkaa suuhun päikkäreiden välissä. 

Jos on päivällä jotain menoa, niin saatetaan jättää joku ruokailuista väliin. Tai jos ei näytä millään maistuvan just kolmelta, niin en ala pakkosyöttämään. Ei se siihen kuole. 

Olen edelleen sitä mieltä, että pitäisi pääsääntöisesti edes pyrkiä tekemään perheen ruokia itse. Mutta koska ne einekset ei munkaan mielestä niin saatanasta ole, kuin teksti ehkä antoi olettaa, niin onhan meillä niitäkin käytetty.
 
Ollaan satunnaisesti ostettu pari purkkia vihannesta tai hedelmää ja syötetty hyvillä mielin. Oikeastaan harmittaa vaan se hukkaan menevän soseen määrä - ne kun säilyy 2-3 päivää avattuna, eikä toi niin kauheesti porkkanaa syö päivässä.

Eli siinä mielessä Ikean jääpalamuotit on vielä luksusta.

Tällä hetkellä meidän taloudesta löytyy ihan pirusti enemmän kuitenkin teollista ruokaa verrattuna itse tehtyihin. Kiitos Muksun kampanjan, meille kiikutettiin oikein kotiovelle asti 23 kilon edestä purkkeja ja laatikoita eilen.
 

Vielä kun tunnin verran jaksaisi odottaa maistuuko teollinen kinkku-bataatti paremmin, kuin se itse väsätty paha kanamössö. 

Eli siirryttiin taas siihen ihanaan välimaastoon ja ah, niin stressittömään tilaan soseiden kanssa. Mutsi on tyytyväinen ja kai toi kersakin, kun mutsi ei enää riehu blogissaan itsesurvottujen puolesta puhujana. 

Muutenkin ruokailut menee aika kivuttomasti tänä päivänä. Iltaisin väsyneen lapsen kanssa vellitaistelut saattaa vähän raastaa hermoja, mutta aika hyvällä ruokahalulla näyttäis tyyppi popsivan kaikkea mitä lusikassa kiikutan suuhun. 

Kommentit

MirvaK

Sulla onkin ollut Muksua kerrakseen!

Meillä lihasose oli suosikkia, tosin tein siitä kana-porkkanaa. Viljoja ei olla vielä kokeiltu. Kunhan Jenskun maha saadaan kuosiin (jokin sekoitti sen), niin eka vilja astuu kuvioon. Kasviksista menee peruna, porkkana, bataatti, kesäkurpitsa ja tänään tuli uutena parsakaali. Minä niin purkkiruokien peukuttaja, olen tähän asti tehnyt kaikki (yhtä kokeilupurkkia lukuunottamatta) kaikki kasvis/lihasoseet itse ja haaveilen päärynä sekä luumusoseen tekemisestä itse. :D

 

Meillä menee myös aamuin illoin maissupuuro kera hedelmä/marjasoseen. Sitten kasvislihasose lounaalla ja päivällisenä pelkkä kasvissose. Ja päivästä (=menoista) riippuen jossain välissä on välipala. Toki joskus tulee päiviä ettei soseet maistu, joten silloin mennään pelkällä tissillä. Puurot kyllä yleensä uppoavat ja niiden myötä, aah, yöt ovat parantuneet!

Marjia

Sä oot kyllä tosi ihailtavan järjestelmällinen!

Mä annan toistaiseksi vaaville vain kaksi kertaa päivässä sosetta, mutta siinäkin on tekemistä, että muistaisin antaa ne suunnilleen samaan aikaan. Sitten joskus seitsemän aikaan saatan muistaa, että hitsi, se toinen sosemaistelu unohtui. Toisin annokset on vielä niin naurettavan pieniä, kun Siiri on alle puolivuotias kuitenkin, että ei se niistä mitään muuta saa kun vähän makua.

iity-
Puolivahingossa

MirvaK Joo, olin ihan järkyttyny tosta Muksun paketista, kun olin odottanu ihan muutamaa kokeilupurkkia vaan. :)

henssu Jep :)

Marjia Hahaa, siltä tää ehkä nyt vaikuttaa, mut todellisuudessahan ''ruoka-aikataulu'' ja puurojen nimilaput on muistuttamassa miestä :-D Tyypin syömiset on vaihtunu niin monesti jo, ettei toi toinen ruokkija pysy enää perillä. 

Mullakin tuntu olevan hirveen hankalaa yhden ja kahden soseen antaminen, mut jotenkin 4 kertaa päivässä on oikeestaan aika helppoa, kun on sisästäny ton syövän koko ajan :) Kattoo väkisinkin kelloo tasaisin välein. 
Ja meillä menee jo aika paljon safkaa kerrallakin, vaikka ikää on kans sen viis kuukautta vasta :)

Evis (Vierailija) (Ei varmistettu)

Oi vitsit miten ihana tuo vihreä muotti on! :)
Oli pakko tulla tähän hehkuttaa, ko oli niin hiano!

Vierailija (Ei varmistettu)

Totta kai vauva reagoi itsetehdyn ruoan makuun voimakkaammin kuin purkitettuun - onhan omatekoisessa maut ja aromit paljon aidompina ja voimakkaampina esillä.

Anni T (Ei varmistettu)

Kaikille noin 5-7 kuukauden ikäisten vauvojen vanhemmille lämpimästi tervetuloa vastaamaan kyselyyn koskien vauvan ruokailua ja ravitsemusta :-) Puutalobabyssa mainostettiin tätä jo, mutta laitan vielä tänne jos sattui menemään ohi :-)

http://lastenruoka.blogspot.fi/

Suora osoite kyselyyn :

http://digiumenterprise.com/answer/?sid=997305&chk=G5FW35EH

iity-
Puolivahingossa

Jes, me kuulutaan (kerrankin) kohderyhmään :)

MirvaK

iity-: Kerrankin mekin kuuluttiin :D

Mites teillä tällä hetkellä ruokailut?

Me ollaan saatu ruokavalioon kokeiltua: edellisten lisäksi kana (toi taisi olla mainittuna), possu ja nauta. Kasviksiin ei ole tullut uusia. Viljoista: ruis ja vehnä. Toisinaan riisi puuossa sekä maissinaksut. Sapuskan määrä on vuorokaudessa noin 5xpieni pilttipurkillista. Teen soseet pilttipurkkeihin ja pakastan. Tuntuu että koko ajan saa tehdä lisää, kun aina jokin loppuu. Ja teon jälkeen on pakastin täynnä ruokaa, mutta äkkiä ne sieltä hupenevat. :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.