No nyt se lähti!

Puolivahingossa

Ollaan odotettu konttaamista, kuin kuuta nousevaa siitä päivästä asti, kun tyyppi oppi ryömimään. Ihan vaan siitä syystä, että sinä samana päivänä otettiin haltuun konttausasento, missä heiluttiin edes takas taukoomatta ja sain kuulla ''Toihan punnertaa enemmän, ku mutsinsa'' -vitsejä.
No, eilen se sitten tajus nostaa ja siirtää niitä etutassujaan. 
Vaikka vauvan liikkuminen a) avaa luonnollisesti satoja uusia mahdollisuuksia itsensä telomiseen, kuhmuihin ja pikku haavereihin, b) pistää perheen muut jäsenet hikoilemaan kaiken jemmaamisessa ja ''kahvakuulan'' (= toi vajaa 10kg napero) siirtelyssä, sekä c) liikkumiseen sisältyy ''mitä kovempaa -sen pahempaa'' teoria - niin tuntu se vaan niin mahtavalta, että meidän hoivissa joku ipana ihan konkreettisesti kehittyy ja oppii uusia asioita.


Samalla myös näen millanen mutsi musta on tullu. Mä olen se ärsyttävä leuhkija, joka ylpeänä laittaa tilapäivityksen feissiin jokaisesta pienestä edistyksestä ja tapahtumasta vauvan kanssa. Tai no, laittaisin jos olisin vielä facebookissa. 
Onneks blogi lasketaan kans ja hahaa! täällähän mä heti ilmotan kaikesta.

Soitan heti jollekkin (mielellään lapsettomalle) kaverille tyypin oppineen jotain uutta. Koska ks. kaveri on tottunut mun ''tosi tärkeisiin'' puheluihin ja jättää vastaamatta, pimpottelen kohta oven takana. Ja sitä kaveria kiinnostaa ihan sikana.

Mä olen myös se, joka ei kertaakaan käy perhekahviloissa, koska siellä saattaa olla mutsi, joka on yhtä ärsyttävä kehitysleuhkija, kun minä itse.

No mut, jos takas siihen konttaamiseen. 
Pieniä turvajärjestelyjä ollaan jo suoritettu, meinaan pistorasioissa on Bilteman tulpat, koiran nappula- ja vesikipot laitettiin pinnasängyn alle, kengät ja sähköjohdot jemmattu ja pinnasängyn pohjaa meinaan laskea tänään. 

Nyt vaan odotellaan vaatemenekkiä ja/tai housujen polvikohtien paikkailuja ja annetaan ipanan teloa itseään, mutta kuitenkin valvotusti. Ilman sitä taaperokypärää. Ehkä se siitä joskus oppii. 

Mä en oppinu. Terveisin, taaperokypärä päässä viisvuotiaaks asti.

Kommentit

Mindeka
Ma-material Girl

Ihania kuvia!

Ja onhan tuo nyt leuhkimisen arvoinen juttu!! Anna mennä vaan :D

iity-
Puolivahingossa

Oi kiitos :) Ja joo, niin annan, koska en vaan millään pysty hillitteen tätä leuhkimisen määrää :-D

Torey
Näissä neliöissä

Oi onnea! :)

Meiän tytöllä oli niin hurja meno, et taaperokypärää pidettiin hetken aikaa viime keväänä. :D Onneks sitä ei käytetty enää kun tyttö oppi kävelemään 1v-synttäreiden kynnyksellä. :D

iity-
Puolivahingossa

Hahaa :D Ollaan onnistuttu välttyyn isommilta haavereilta, minkä takia ei nyt ainakaan vielä osteta semmosta vehjettä. Ipanalla vaan on sen verran kova tahto, että jos pöydän alta halutaan oikasta, niin sieltähän mennään pään kopsauttelusta ja kymmenen sekunnin välein itkuiluista huolimatta :D 

MirvaK

Kauas teillä keikuttiin konttausasennossa ennen kuin lähdettiin liikkeelle?

Täällä heiluttelee yksi "vertailijamutsi" (ei pahassa mielessä), joka odottaa koskakohan tuo meidän neiti konttaa. Konttausasentoon meni ennen kuin oppi ryömimään. Konttausasennossa on ellei halua päästä eteenpäin, ryömien.  Noi isommat sisarukset saavat pitää lelunsa korkealla, koska muuten ne löytyy neidin suusta. 

Pinnasängyn pohjaa laskin jo, sillä neiti osaa nousta kontilleen jos haluaa.

iity-
Puolivahingossa

2-3 vko kesti heiluminen. Eilisestä asti menty varovasti eteenpäin, eli ei mitään täyttä vauhtia kuitenkaan vielä ja tasapaino pettää jos liian ylös toisen käden nostaa :)
Ja maata pitkin mennään täälläkin, jos johonkin nopeesti haluaa päästä. 

Ihanat noi kuvat! :)

Ja kyllähän tuota asiaa saakin neitiseni leuhkia, ihan vapaasti siis vain! ;) Onhan tämä iso asia tyypin elämässä ja kasvussa. Siitä se sitten lähtee!

8kk pojan äiti (Ei varmistettu)

Meillä poika kun oppi raahaamaan itteään eteenpäin puolen vuoden iässä, niin samalla aloitti kontalleen nousun ja 7kk 3vk ikäsenä alkoi kontata pienen pieniä pätkiä, mutta lujempaa pääsee edelleen möyrimällä. :) No, nyt kun on opetellut konttauksen, joka ei suju vielä hirveemmin, niin aloitti samaan syssyyn tukea vasten nousemisen. Huh, tuota edistymistä, jo on pari kertaa kopsahtanut pahemmin kun on päästänyt höpsö irti seisaalle menon jälkeen.Mutta kyllä se jotain tuntuu oppivan, ei nimittäin seuraavalla kerralla uskallakaan irrottaa, ja kattoo ja punnitsee tarkasti , että miten siitä seisoma-asennosta nyt oikein alas pääsee, ja saattaa edelleen säikähtää, jos ohjatusti annan sen tumpsahtaa pyllylleen. Ei vielä tarvis nousta seisomaan, on se niin pieni kaveri!

Sarah-

minkä tai siis onko syyskuun mikä pv syntynyt? meillä siis ollaan nytten 7kk ja 2vk =)

Vierailija (Ei varmistettu)

eksää kirjottele ennää ollenkaa? :(

iity-
Puolivahingossa

8 kk pojan äiti Meillä kävi tarkalleen samalla tavalla, että viikon sisällä konttaamisesta alettiin seisomaan tukea vasten :)

Sarah- 16. päivä syntynyt :)

Vierailija Sori sori kamalasti! Tietokoneella hengailu on jääny melkein täysin pois päivärutiineista, mistä syystä päivittely on jääny nyt tooosi vähälle. Omantunnontuskissani kieriskelin kahden viikon breikin jälkeen jo sen verran, että oikein ahdisti ja piti heittää kone takasin jemmaan aina otsikon näpyttelyn jälkeen. 
Tänään on tarkotuksena saada jotain taas aikaseks ja jatkaa samalla vanhalla (aktiivisemmalla) tyylillä :) 

Sarah-

mä jään lukemaan :) vauva jutut kiinnostavat aina, varsinkin samaa ikäluokkaa olevat ;)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.