Pari juttua nukuttamisesta

Puolivahingossa

Koska tyyppi on nukkunut alusta asti niitä 11-12 tunnin yöunia, on multa kyselty, että mitä ihmeen taikoja me ollaan taiottu.
Ensimmäisinä viikkona kuulin kuinka rytmit muuttuu koko ajan (eli älä vaan totu niihin luksusuniin, hah), mutta oon kuitenkin sitä mieltä edelleen, että jos jo löytyneen rytmin haluaa tosissaan pitää, sen myös pystyy pitämään.

Suurin osa meidän nukkumistavoista ja -rytmeistä tulee ihan luonnostaan. Se kuuluisa kello 20:00 nukutusaika ei oo koskaan sopinu meille. Eikä edes yhdeksältä, vaan kymmeneltä. Ei puolta tuntia aikaisemmin tai myöhemmin. 
Enkä ota tästä stressiä. Saadaanhan mekin herätä sitten vasta kymmeneltä aamulla.

Toiset luottaa rutiineihin ja osalla niitä on jopa monia. Meillä niitä ei moneen kuukauteen ollut oikeastaan ollenkaan. Kylvetettiin sillon tällön, peiteltiin miten sattuu ja ennen nukuttamista riehuttiin tai oltiin rauhallisesti, miten nyt satuttiinkin olemaan. Kellonaika oli vaan se tasan kymmeneltä.
Saatiin lahjaksi tuutulaulua soittava vetolelu, mutta mehän unohdettiin sitäkin käyttää, vaikka kovin odottelin siitä tulevan meidän pikku iltarutiini. 
Valoja me kuitenkin ollaan alusta asti himmennetty ja laskettu volyymejä illan tullessa. Ja tänä päivänä kylvetetään melkein joka ilta, kun iho on alkanut reagoimaan paremmin ja siihen kylpemisen makuun oli pakko opetella uudestaan. 

Suurimman syyn pitkiin uniin uskon johtuvan iltatankkaamisesta. Kuuden ja kymmenen välillä menee kolmekin 150 millin satsia. Ja sänkyyn otetaan vielä yksi 180 millin annos. 
Ihmeteltiin alkuun iltakitinöitä, kun se on just syönytkin. Oikeestihan se vaan tarvitsi enemmän. Ja enemmän. 
Syömisrytmit on kuitenkin hiljalleen alkanu normalisoituun soseiden myötä myös iltaisin.

Onhan niitä ongelmiakin ollut.

Liikkumisen myötä pinnasängystä alko kuuluun ihmeellistä ähkimistä, mikä jatku puolenyön aikoihin asti. Laitettiin vauvan kylkien viereen rullalle käärityt huovat, mikä autto.
Siihen asti, että käsien motoriikka rupes toimiin vähän paremmin.
Tutti otettiin puoliunessa omaan käteen ja sitten tuli itku.
Siihen mies keksi ratkaisun. Jemmattiin kädet niiden huopien alle. Kapalointi ajaa varmasti saman asian, mutta tyypille olis varmasti tullu liian lämmin. Se kun ei tykkää nukkua peiton alla. 

On myös ollu öitä, kun heräillään. Pystyn kuitenkin muistamaan vaan yhden yön, jolloin on herätty kahta kertaa useammin. Ja sekin tais johtua flunssasta.
Noin neljä kertaa viikossa tyyppi herää 8:00 syömään, mutta nukahtaa puolessa välissä ruokailua. Ja sitten kolmena yönä viikossa nukutaan se ihan kokonainen yö.

Niin joo, niiden nukuttamisten kestoista vielä. 

On ollu pari kertaa, kun nukuttamiseen menee alle 10 min. Ja pari kertaa kun siihen on menny yli kaks tuntia.
Normaalisti nukuttaminen kestää puolesta tunnista tuntiin. Peittoa potkitaan ja pullon kanssa taistellaan vartin verran illasta, minkä jälkeen silmät lumpsuu kiinni ja aletaan rauhottumaan.
Pullon tai tutin tippumisesta vartin päästä ollaan syvässä unessa.  

Makoiltiin muuten tänään aamulla hetken aikaa koko perhe samassa sängyssä ja pakko sanoa, ettei perhepeti liikkuvan kersan kanssa sopis meille. Mua puristettiin nännistä, miestä retuutettiin parrasta ja tyyppi piereskeli ja nauro samaan aikaan. Yritä siinä sitten nukkua.
Mulle on tarpeeks läheisyyttä saman huoneen jakaminen, kun kuulee toisen tuhinan.
Ja ne pierut.

Kommentit

Baby Bubble

Voisitko tulla meille pitämään unikoulua :D heh

Vierailija (Ei varmistettu)

Ei kai teidän typy syö ees illalla paljon :D Aika vähän mun mielestä.. Meidän poika (4kk 2 vk) syö kerralla vähintään 200 ml. Yleensä 240 ml. Eikä kyllä oo mikään pullukka, päinvastoin :)
Meillä syödään kahdesti yöllä. Nukkumaan kasilta ja seiskalta yleensä herätään. Voi teilläkin yöt muuttua vielä :D Ite kyllä tottunu yösyöttöihin, ettei ne ees haittaa :) varsinkin kun ei syö tunnin välein! Joskus selvitään yhdellä syötöllä.

iity-
Puolivahingossa

Minshui En usko, että oon tarpeeks pätevä moiseen :-D

Vierailija Syödään soseita melko paljon jo päivässä, mikä on tasapainottanu maitomääriä. Ja meillä on kyllä aika pullukka tyttö - mutsin geenit vissiin :)

Voi toki, en sitä kiellä tai manaile etukäteen, on vaan hassua kuinka osa tuntuu huutelevan ''odota vaan'' jatkuvasti (mikä tosin koskee ihan kaikkea siitä asti, kun pissatesti näytti plussaa..) ja että kyllä ne tunnin välein heräilyt sieltä vielä tulee :D Meillä kun alusta asti on mennyt näin :) 
Sama mulla oli öisin imettäessä, ettei enää aamulla edes muistanut heränneensä. Nykyään muistaa, kun vaan kaks tuntia aikasemmin yleensä heräilee + pullorumbassa joutuu laittamaan keittiön valon päälle, mihin herää paremmin. :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Korvikkeillahan yleensä saa pidemmät yöunet, kun se on vähän tuhdimpaa tavaraa. Meidän 5 kk vauveli on vielä täysimetyksellä ja kyllä se maksimi on ollut joku 10 h. Nykyään pisin pätkä on joku 9 h.

Baby Bubble

Meillä on vauva korvikkeella ja kyl meillä normi on joku n.8 tuntia. Neljän aikaan aamuyöstä nukkumaan ja puolen päivän aikaan ylös :/

En kyllä tiedä kääntyskö tuo rytmi pikkuhiljaa. Nyt on muutamana päivänä mennyt jo 2 aikaan nukkumaan. Jipii! ^^ 

Mutta vaavithan on kaikki erilaisia. Joillakin on vaan paremmat unenlahjat kun toisilla. Samahan on meillä aikuisilla. :D

Baby Bubble

Samaa mieltä. Ei se kyl sitä kato. Meillä yölläkin heräillään 1-2 välein syömään :D 

iity-
Puolivahingossa

henssu Joo, jänskättää jo vähän miten nukkumisen kanssa käy hampaiden tulon ja liikkumisen myötä. Kyllähän toi nyt kääntyilee jne, mutta kun kohta se jo konttaakin. Jaiks..

Vierailija Hmm, en ainakaan ite oo huomannu mitään eroa äidinmaidon ja korvikkeen välillä tässä asiassa :) Täysimetin vähän päälle kuukauden, osittaisimetin toisen kuukauden ja loput ollaankin pelattu korvikkeilla. Synnäriltä asti unenmäärä ja -laatu on kuitenkin ollut samaa luokkaa. 

Minshui Hui :o Joo, toivottavasti alkaa muuttuun. Tsempit sinne :)

 

minttumari

Joo en yhtään oo kateellinen!!! Mun ainoa lohtu on toivoa, että oikeesti millään nukutusmetodeilla ei oo mitään väliä, vaan kaikki on kiinni tsägästä. Ja meillä se oli melko huono. :( Ite olin kuulemma vauvana kauhea unikeko, mut kai ihmiset sitten on erilaisia nukkujia jo vauvana, ja kaikki ei valitettavasti tule vanhempiinsa... No, mut kuin taikaiskusta viime viikolla kun lapsi saavutti kahden vuoden ja kuukauden iän, alkoi yhdeksän tunnin yöunet!! Ekaa kertaa kahteen vuoteen saa nukkua yli 4h putkeen, uskomatonta!!

Mut siis mahtavaa että teillä menee yöt hyvin, se on iso apu vauvaelämässä.

annakarin
Anna Karin

Mua kans suoraansanottuna vituttaa, kun kokoajan tulee sitä "odotappa vaan"-soopaa. Tai siis, onko niin vaikeaa ymmärtää, että lapset ovat erilaisia, ihmisten päivärutiinit ovat erilaisia, perheet ovat erilaisia. Raskausaikana kaikki sanoivat, että nuku nyt, koska sitten kun vauva tulee niin olet kokoajan väsynyt. No, enpä ole ollut sen väsyneempi kuin ennen vauvaakaan. Miksi pitäisi kokoajan pelätä pahinta, eikä nauttia siitä mikä nyt on hyvin? Varmasti tulee vielä vaikeampia aikoja, mutta niistä selvitään, vaikka ne tulisi odottamatta.

Meillä on ihan samanlainen rytmi. Siitä on tosin kuultu usein, että pitäisi muuttaa se mieluummin niin, että vauva menee nukkumaan kahdeksalta ja herää seitsemältä.  Miksi pitäisi muuttaa niin, kun näinkin on hyvä? Sitten olisi ainakin väsynyt ja ehkä saisi enemmän hyväksyntää. 

iity-
Puolivahingossa

minttumari Suurin osa on oikeesti vaan siiitä tuurista kiinni. Tyyppi varmaan tuurilla syntyikin oikeeseen kellonaikaan ja oppi erottamaan päivät ja yöt saman tien. Kahdessa vuodessa, apua :o

annakarin Niinpä, ihan sama juttu täällä. Täällä odotellaan nyt, että meidän sikeäunisesta beibistä tulis yöterroristi, muutenkin vähän kauhukakara, aina kipeä ja mitä kaikkee muuta vielä.

Sama kun sanois, että odota vaan kyllä te kohta eroatte.
.. Hetkonen, määhän oon sitäkin saanu kuulla positiivisesta kusitestistä asti.

Hihi, totta tuokin. 

annakarin
Anna Karin

Joo, mäkin oon kuullut arvailuja meidän parisuhteesta, tai siis sen loppumisesta. Kun niin vähän aikaa ootte ollu ja sitten lapsi joutuu asumaan avioeroperheessä. Pessimisti ei pety tms? Tuntuu siltä, että useat näistä "huolehtijoista" oikeasti toivovat, että kaikilla menee ihan päin persettä jos itsellä ei ole kaikki mennyt putkeen. Tai ainakin pääsee sanomaan, että no mitä minä sanoin. 

kiitu (Ei varmistettu)

Oi, toivottavasti meidänkin pikkunen sit nukkuu öisin ;) ollaan miehen kanssa molemmat kauheita unikekoja, joten toivottavasti olisi geeneissä! monet tosiaan päivittelevät että "odottakaa vaan, kohta ei nukuta, käydä vessassa, päästä leffaan tai mihinkään muuhun" kun on lapsi. Sanoin miehelle että kuule, kyllä sitä nyt leffaan pääsee, jos jompikumpi meistä (tai joku hoitaja) kattoo vauvaa sen aikaa! Siis eihän elämä lopu sen myötä että saa lapsia.. huoh.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.