Reppuilun alkeet

Puolivahingossa

Se kantoliina on edelleen käyttämättömänä vaatekaapissa. Kerta toisensa jälkeen taistelin viiden metrin pituisen kangaskasan kanssa, mutta eihän siitä mitään tullu. 

Sidonta ei tuntunu mun 164 senttiselle kropalle oikealta enkä saanu tyyppiä tungettua mukaan niin, että molemmilla olis ollu mukavaa. Enkä mä edes nähnyt kersan pään takaa mitään. 

Sitten mä sen muistin. Hei mehän saatiin joku kantoreppu meidän vaunujen hakureissulla. Muuton jäljiltä etsiskelin sitä tästä mini-kaksiosta kaks viikkoa. Ja löytyhän se!


Siinä ne molemmat kantovälineet nyt on. Nii-iin viattomina.

Ensimmäinen ajatus tästä sata vuotta vanhasta (toiselta puolelta sinapin keltaisesta) tekeleestä oli, että voi paska. Miten tää puetaan? Sehän näyttää joltain seksikeinulta enemmän, kuin repulta.

Tungin pehmustettuja lenksuja jalkoihini ja noi alimmaiset klipsut napsautin kaulan ympäri. Rapsuttelin päätäni jonkun tovin, ennen kun päätin googletella miten ihmeessä tää toimii.
Ja tadaa, sainhan mä sit sen oikein lopuks. Se ei vaan yhtään tuntunu oikeelta vieläkään.

Pistin kersan kyytiin ja siinä me sit oltiin. Molemmat yhtä epäluulosina. Yöpuvuissa kolmelta päivällä.

Päätinkin nyt kysellä löytyiskö täältä reppuilun taitajia? Onkohan toi muksu tossa nyt ollenkaan edes sinnepäin, miten sen pitäis olla? 

Ergonomisesta en muuten osaa sanoa. Niskat oli jumissa jo parin minuutin jälkeen, mutta siitä voi varmaan syyttää ton ipanan painoakin. Enkä säädellyt lenksuja omiin mittoihin sopiviksi vielä tässä vaiheessa. 

Sen mä ainakin huomasin, että kumartuminen on mahdotonta ja vehkeen pukeminen ja riisuminen melkein yhtä työlästä, kun sen liinan kanssa. 

Mutta kun mä niin haluaisin edes sen yhden kivan kantokokemuksen.

Kommentit

Suttura

Voi että oot kyllä huippu näiden kantokokeilujen kanssa :D Mä olen siis se ärsyttävä anonyymi joka joskus näpytteli sulle ne liianiluohjeet jonnekkin kommenttiboxiin. Ai niin ja mä olen 156cm ja kannan silti ;) Kyllä se onnistuu, usko tai älä!

Lapsi näyttää olevan repussa oikein mainiossa asennossa! Tuo reppu näyttää vähän Tulalle tai manducan esiasteelle.. Mä saan omat hartiani jumiin kun nuo olkaimet on noin suoraan, manducassa kiepautan ne aina ristiin selän takaa, mutta tuossa ei taida olla mahdollisuutta siihen?

Aivan samaan asentoon, joskin tukevammin saat sen tattipyllyn sillä liinalla tai kun teidän pieni on jo niin iso niin jopa selkään jolloin aukeaa ihan uusi kantamisen maailma.

Korostetaan nyt, että vaikka mä olen kantanut aina ja kannan varmasti jatkossa niin en ole mitenkään ultimatepro tai kantoliinahippiäinen (mulla ei ole edes kantotakkia - niisk) ja silti onnistun. ;) Se vaatii muutamia kertoja jotta se sitominen ja lapsen sujauttaminen muodostuu rutiiniksi. Älä hermostu. :)

Saisiko tästä kipinän tehdä postauksen sisältäen sidontavideon.. hmm..

Marjia

Hyvältä näyttää vaavin asento! Mäkin kannan manducalla aina olkaimet ristissä, kun se tuntuu ergonomiselta. Ja sitten kannattaa varmaan kokeilla omalle selälle sopivaa kantokorkeutta. Mä olen 158cm pitkä(!) ja notkoselkäinen, joten tuon lantiovyön paikkaa hain aika pitkään ennen kuin löytyi sopiva korkeus. Kotona me harjotellaan jo miehen avustuksella vähän selässä kantamista, kun se olisi tällaselle vatsalihaksettomalle kevyempää :))

365morelife (Ei varmistettu) http://www.365morelife.com

Olen aikoinaan kantanut molempia lapsia 6-vuotiasta ja 1-vuotiasta vastaavassa Patapum repussa kantoliinan sijaan. Hyvin on pelannat pitkilläkin reissuilla. Edessä kantaminen on minulle luonnollisempaa. Sisällä saan tytön päiväunille repussa,jonka vuoksi kantelen kotonakin.

iity-
Puolivahingossa

Suttura Pyh, sä mikään ärsyttävä anonyymi ollut :) Niistä sun neuvoista oli ihan oikesti apua, mutta se liina vaan ei jotenkin toiminu meikäläisellä :D

Joo, ei taida onnistu noilla :/  

Hahaa, kyllä sä mun silmissä alat muodostua jo ihan ammattilaiseks :-D Ja joo, ehdottomasti video!

Päänvaivaa aiheuttaa tyypin pukeminen, jos uskaltaisin kokeilla reppua oikein ulkonakin jossain vaiheessa.

Marjia Joo, täytyy alkaa tappeleen noiden lenksujen kanssa seuraavaks :) 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.